Ingredients
-
250 gram Gnocchi
-
200 gram Kippendijen
-
Een handje Kerstomaten
-
2 el PestoGebruik ons recept of klant en klare pesto
-
Naar smaak Parmezaanse kaas
-
Een half bolletje Mozzarella
-
Naar smaak zout en peper
-
2 el Olijf olie
Directions
Pesto gnocchi uit de oven!
Comfort food alarm!!! Gnocchi is toch wel echt comfort food voor ons. De gnocchi alla sorrentina staat al een poosje op onze website maar we hebben nu een heerlijke pesto en kip variant gemaakt. Wij gebruiken vaak kippendij in stukjes omdat deze lekker mals zijn en niet zo snel droog worden. De kippies bak je met een sjalotje en wat tomaatjes aan en de gnocchi kook je 2 minuten. Voeg de zelfgemaakte pesto toe en tadaa! Een heerlijk kommetje pasta. Nog lekkerder om er extra veel parmezaan en mozzarella over te doen en het af te toppen in de oven!
Wanneer staat dit heerlijke maaltje bij jou op tafel?
Hier nog wat feitjes over Basilicum.
Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.
Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.
Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.
(info allezadenkopen)
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenSnipper de sjalot en snijd de tomaatjes in 2e of 4e. |
2
Done
5 minuten
|
Pesto makenMaak het recept van onze basilicum pesto. Kunt natuurlijk ook pesto uit de winkel gebruiken. Zet ook alvast de oven aan op 190 graden. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenDoe wat olijf olie in een pan en bak de sjalotjes kort aan. Voeg dan de kippendij toe. In de tussentijd zet je heet water op en kook je de gnocchi 2 tot 3 minuten. Ze zijn klaar wanneer ze naar boven komen drijven. |
4
Done
|
AfmakenVoeg de gnocchi toe in de pan met kip en tomaatjes. Voeg nu ook de pesto toe in de pan en roer alles goed. Eetsmakelijk! |