0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Gnocchi
200 gram Kippendijen
Een handje Kerstomaten
2 el Pesto Gebruik ons recept of klant en klare pesto
Naar smaak Parmezaanse kaas
Een half bolletje Mozzarella
Naar smaak zout en peper
2 el Olijf olie
Pesto gnocchi uit de oven

Pesto gnocchi uit de oven

Echte comfort food!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pesto gnocchi uit de oven!

Comfort food alarm!!! Gnocchi is toch wel echt comfort food voor ons. De gnocchi alla sorrentina staat al een poosje op onze website maar we hebben nu een heerlijke pesto en kip variant gemaakt. Wij gebruiken vaak kippendij in stukjes omdat deze lekker mals zijn en niet zo snel droog worden. De kippies bak je met een sjalotje en wat tomaatjes aan en de gnocchi kook je 2 minuten. Voeg de zelfgemaakte pesto toe en tadaa! Een heerlijk kommetje pasta. Nog lekkerder om er extra veel parmezaan en mozzarella over te doen en het af te toppen in de oven!

Wanneer staat dit heerlijke maaltje bij jou op tafel?

Hier nog wat feitjes over Basilicum.

Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk  de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.

Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum  hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.

Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.

(info allezadenkopen)

Steps

1
Done
5 minuten

Snijden

Snipper de sjalot en snijd de tomaatjes in 2e of 4e.
Snijd ook de kippendij in stukjes.
Zet alles klaar

2
Done
5 minuten

Pesto maken

Maak het recept van onze basilicum pesto. Kunt natuurlijk ook pesto uit de winkel gebruiken.

Zet ook alvast de oven aan op 190 graden.

3
Done
5 minuten

Bakken

Doe wat olijf olie in een pan en bak de sjalotjes kort aan. Voeg dan de kippendij toe.
Daarna kun je ook de tomaatjes toevoegen. Voeg zout en peper toe naar smaak.

In de tussentijd zet je heet water op en kook je de gnocchi 2 tot 3 minuten. Ze zijn klaar wanneer ze naar boven komen drijven.

4
Done

Afmaken

Voeg de gnocchi toe in de pan met kip en tomaatjes. Voeg nu ook de pesto toe in de pan en roer alles goed.
Doe de gnocchi in een kleine ovenschaal. Voeg de mozzarella en parmezaan toe en zet de gnocchi een paar minuutjes in de oven op 190 graden.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lamingtons
previous
Lamingtons uit Australië
Pizza uit de houtoven
next
Pizza uit de houtoven
Lamingtons
previous
Lamingtons uit Australië
Pizza uit de houtoven
next
Pizza uit de houtoven

Add Your Comment