0 0
Pici pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Bloem type ‘OO‘
150 ml Warm water
1 eetlepel Olijfolie +extra om je deeg mee in te smeren.
1 theelepel Zout

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pici pasta

Pasta van bloem en water

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pici pasta!

Hoe leuk is zelf pasta maken… tenminste dat vinden wij de Queens.
Pici is één van qua vorm een dikke spaghetti, gemaakt van bloem en water.  Dus geen ei zoals we vaak gebruiken met onze tagliatelle. Natuurlijk met de hand gemaakt.

Populair in Toscane en Umbrië, daar waar ik (José) deze zomer was.
Ik moest en zou deze rustieke pasta een keer zelf maken. Het viel me niet tegen, super leuk om te maken en het resultaat was werkelijk verrukkelijk.
Hieronder het recept dat eigenlijk niet kan mislukken. Voor het draaien van de slierten is het handig om het reels filmpje te bekijken op Instagram.
Vaak eet met deze pici met cacio en Pépé,  maar de tomatensaus past er ook heerlijk bij.

Succes en Buon Appetito!

Steps

1
Done

Deeg mengen

Meng water met 1 eetlepel olijfolie.
Maak een kuiltje in de bloem en giet daar je mengsel bloem,zout en water met olie bij.
Begin met een vork het bloem te mengen totdat het goed gemengd is. Daarna kneden met de handen.
Kneed zolang je een mooi vast soepel deeg hebt. Ongeveer 10-15 minuten.
Wikkel je bal in met folie en laat 20 minuten rusten op kamertemperatuur.

2
Done

Insmeren

Haal je bal deeg uit folie en maak er een dikke lap van.
Smeer de lap in met olijfolie.
Dit voorkomt uitdroging.

3
Done

Snijden

Snijd met een scherp mes lange slierten.

4
Done

Rollen

Rol ze uit tot dunne slierten.
Het werkt het beste op een houten ondergrond. Elke keer dat je gaat rollen smeer je je handen in met olijfolie.
Er staat een filmpje op Reels hoe ik dat doe.

5
Done

Leg je slierten op een bebloemde ondergrond.

6
Done

Koken

Kook je pici in gezouten water 2 minuten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pici in tomatensaus
Tom Kha Khai soep
next
Tom Kha Kai soep
previous
Pici in tomatensaus
Tom Kha Khai soep
next
Tom Kha Kai soep

Add Your Comment