Ingredients
-
300 gram Bloem type ‘OO‘
-
150 ml Warm water
-
1 eetlepel Olijfolie+extra om je deeg mee in te smeren.
-
1 theelepel Zout
Directions
Pici pasta!
Hoe leuk is zelf pasta maken… tenminste dat vinden wij de Queens.
Pici pasta is één van qua vorm een dikke spaghetti, gemaakt van bloem en water. Dus geen ei zoals we vaak gebruiken met onze tagliatelle. Natuurlijk met de hand gemaakt.
Populair in Toscane en Umbrië, daar waar ik (José) deze zomer was.
Ik moest en zou deze rustieke pasta een keer zelf maken. Het viel me niet tegen, super leuk om te maken en het resultaat was werkelijk verrukkelijk.
Hieronder het recept dat eigenlijk niet kan mislukken. Voor het draaien van de slierten is het handig om het reels filmpje te bekijken op Instagram.
Vaak eet met deze pici met cacio en Pépé, maar de tomatensaus past er ook heerlijk bij.
Succes en Buon Appetito!
Steps
1
Done
|
Deeg mengenMeng water met 1 eetlepel olijfolie. |
2
Done
|
InsmerenHaal je bal deeg uit folie en maak er een dikke lap van. |
3
Done
|
SnijdenSnijd met een scherp mes lange slierten. |
4
Done
|
RollenRol ze uit tot dunne slierten. |
5
Done
|
Leg de slierten op een bebloemde ondergrond. |
6
Done
|
KokenKook de pici in gezouten water 2 minuten. |