0 0
Pistache chocolade ijs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml slagroom
200 ml gecondenseerde melk
4 eetlepels pistache creme
90 gram chocolade puur Gehakt
50 gram pistachenootjes Gehakt

Pistache chocolade ijs

Dit wil je proeven!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Verrukkelijk Pistache-Chocolade-IJs: Het Makkelijkste Recept voor de Zomer!

Ben jij een echte ijsliefhebber? Dan hebben we goed nieuws voor je! Dit pistache-chocolade-ijs is werkelijk waanzinnig lekker en perfect voor de warme zomerdagen. Pistache-ijs stond al een tijdje op onze lijst, en met een potje pistache crème in huis konden we meteen aan de slag. De toevoeging van chocolade bleek een gouden combinatie!

Supersimpel IJsrecept: Geen IJsmachine Nodig

Dit is zonder twijfel het makkelijkste ijsrecept dat je ooit zult maken. Je hebt geen ijsmachine nodig, alleen een paar simpele ingrediënten: slagroom, gecondenseerde melk, pistachecrème en chocolade. Dat is alles!

Hoe Maak je Dit Heerlijke IJs?

1. Ingrediënten mengen: Giet 500 ml slagroom en een blikje gecondenseerde melk in een glazen schaal. Roer goed door totdat het mengsel heerlijk lobbig is.
2. Pistache en chocola toevoegen: Voeg vier eetlepels pistachecrème, 50 gram gehakte pistachenootjes en 90 gram gehakte pure chocolade toe. Mix alles goed door elkaar.
3. Invriezen: Schep het mengsel in een bak en zet het in de vriezer. Na ongeveer vijf uur is het ijs perfect bevroren en kun je er fantastische ijsbolletjes uit scheppen.

Een Stukje Sicilië in je IJs

Op de foto zie je onze prachtige ijsschep uit Sicilië, een mooi souvenir uit Italië waar manlief vandaan komt. De pistachenootjes komen uit Bronte, een plaatsje dat zeker een bezoek waard is als je in de buurt bent. Bronte staat bekend om zijn hoogwaardige pistachenoten, die dit ijs een extra bijzondere smaak geven.

Variëren met Smaakjes

Wil je eens een ander smaakje proberen? We hebben nog meer verrukkelijke ijsrecepten voor je klaarstaan. Denk aan romig cantuccini ijs een verfrissende Limoncello ijstaart. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is altijd leuk om nieuwe combinaties te ontdekken.

Geniet van je zomerse traktatie en deel je creaties met ons! We zijn benieuwd naar jouw variaties en tips. Laat het ons weten in de reacties!

Steps

1
Done

Slagroom gecondenseerde melk

Klop met een garde of mixer de slagroom samen met de gecondenseerde melk lobbig.

2
Done

Pistache crème

Roer de pistache crème erdoor.
Je kunt dit zelf maken. ( link in het verhaal)

3
Done

Pistachenootjes chocolade

Hak pistachenootjes en een reep pure chocolade fijn.
Roer dit erdoor.

4
Done

Vriezen

Schenk het mengsel in een bak.
Zet dit minimaal 5 uur in de vriezer.
Haal de bak er na een uur even uit. Roer alles door elkaar. Zo voorkom je dat alle stukjes pistache en chocolade op de bodem blijft liggen.

5
Done

Serveren

Schep de bolletjes ijs in een bakje of een ijshoorntje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasticciotto uit Puglia
previous
Pasticciotto uit Puglia
Chocolade kokos muffins
next
Chocolade kokos muffins met banaan
pasticciotto uit Puglia
previous
Pasticciotto uit Puglia
Chocolade kokos muffins
next
Chocolade kokos muffins met banaan

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here