0 0
Pistache crème

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr Pistache nootjes Gepeld en ongezout
2 el Lichte olijfolie

Pistache crème

De lekkerste creme voor al je baksels!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wil je eens pistache crème maken? Dan hebben we een prima recept. Eerst iets meer over de pistachenootjes.

Pistachenoten zijn heerlijke noten die oorspronkelijk uit Centraal-Azië komen en al eeuwenlang worden gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten en Europa. Tegenwoordig worden ze wereldwijd geteeld en zijn ze een populaire snack en ingrediënt in vele gerechten. Op Sicilië worden ook veel pistachenoten verbouwd en is het een heel populair ingrediënt voor vele Siciliaanse baksels zoals de cannoli Siciliani en granita.

Waar gebruik je pistachecrème voor.

Een van de meest geliefde producten die gemaakt wordt van pistachenoten is pistache crème. Deze romige en rijke spread is gemaakt van gemalen pistachenoten en wordt vaak gebruikt als topping voor toast, bagels, en crackers, of als vulling in desserts en gebak.

Hoe maak je pistachecrème?

Het maken van pistache crème is reuze eenvoudig. Gebruik gepelde pistachenootjes en dan niet de gezouten en zonder het schilletje. Meng dit met een klein beetje olijfolie en dan lang in een mixertje.

 

Waar gebruik je pistache crème voor?

Wat je hier allemaal mee kunt maken? Bekijk wat inspiratie hieronder!

Ijs: Voeg gehakte pistachenoten en een lepel crème toe aan je favoriete ijsrecept. Zo krijg je een heerlijke en romige pistache smaak.

Pistache pesto: Maak een traditionele pesto saus met basilicum, pijnboompitten en olijfolie. Voeg daarna een flinke schep toe voor een unieke en heerlijke smaak.

Pistache crème brulee: Voeg een scheutje toe aan de custard van een klassieke crème brulee voor een rijke pistache smaak.

Hummus: Voeg een lepel toe aan je favoriete hummus recept voor een heerlijke en gezonde dip.

Of je nu van zoete of hartige gerechten houdt, er zijn genoeg manieren om deze creme te gebruiken in je kookkunsten. Experimenteer en ontdek nieuwe smaken en combinaties met deze heerlijke ingrediënten! Lekker gemengd met mascarpone voor de croissant met pistachecrème.

Wist je dat op Sicilië een stadje heel erg bekend is om zijn pistachenootjes? Genaamd Bronte en daar noemen ze de nootjes het groene goud van Bronte. Het heuvelachtige landschap is uitermate geschikt voor deze bomen.Ook de vulkanische aarde zorgt voor een zee goede pistachenoot. Van oorsprong kwamen deze bomen daar niet voor maar de Arabieren brachten deze mee ruim drieduizend jaar geleden. Leuk om een keer te bezoeken wanneer je op Sicilië bent!

Steps

1
Done
5 minuten

mixen

Mix de ongezouten pistachenoten in een blendertje met wat olijfolie. Mix tot je een mooie creme hebt. Is het te dik? Voeg dan iets meer olie toe.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Paas tulband
previous
Paas tulband
geplette aardappel en spruitjes
next
Geplette aardappel en spruitjes
Paas tulband
previous
Paas tulband
geplette aardappel en spruitjes
next
Geplette aardappel en spruitjes

Add Your Comment