0 0
Pistache mousse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram ricotta kaas
80 gram witte chocolade
2 eetlepel pistache creme
3 eetlepel pistachenootjes

Pistache mousse

Een super snelle romige mousse!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Snelle pistache mousse: het perfecte kerstdessert in 5 minuten

Wil je een snel kerstdessert maken dat iedereen verrast? Deze pistache mousse is dé oplossing! Met de drukte rondom de feestdagen wil je soms een makkelijk maar indrukwekkend toetje serveren. Dit dessert combineert de heerlijke smaken van witte chocolade, pistache en romige ricotta. En het mooiste? Je hebt het binnen vijf minuten gemaakt!

Waarom kiezen voor pistache mousse?

Na het succes van onze Nutella mousse wilden we nog meer eenvoudige mousse-recepten proberen. Ricotta, een Italiaanse kaas die je in elke supermarkt kunt kopen maar ook zelfgemaakte ricotta is perfect voor dit luchtige dessert. De combinatie van romige ricotta met de zoete, nootachtige smaken van pistachecrème en witte chocolade is onweerstaanbaar. Dit Italiaanse dessert ziet er niet alleen feestelijk uit, het smaakt ook fantastisch. Zelf de  pistache créme maken? Ook hier hebben we een recept voor.

Hoe maak je deze snelle mousse?

Volg dit eenvoudige stappenplan voor een perfect resultaat:

1.Laat de ricotta uitlekken.

2.Meng de ricotta met geraspte witte chocolade en pistachecrème in een keukenmachine of met een garde. Zorg dat alles goed gemengd is.

3.Doe het mengsel in een spuitzak en laat het even opstijven in de koelkast.

4.Spuit de mousse vlak voor het serveren in mooie glaasjes.

5.Garneer met extra geraspte witte chocolade en gehakte pistachenootjes.

Meer snelle kerst toetjes

Naast deze pistache mousse hebben we nog meer snelle toetjes voor Kerstmis:

Mascarpone en limoncello toetje

Nutella mousse

5 x tiramisu in glaasjes 

Mini appel tarte tatin

Heb je meer tijd? Kijk dan op onze website voor uitgebreide recepten zoals feestelijke kersttaarten en luxe tiramisu-variaties. Maak indruk tijdens het kerstdiner zonder stress!

Steps

1
Done
30 minuten

Ricotta

Laat de ricotta uitlekken in een zeefje of door een linnen doekje/ servet.

2
Done
3 minuten

Mengen

Meng de ricotta met geraspte witte chocolade en pistachecrème in een keukenmachine of met een garde. Zorg dat alles goed gemengd is.
Doe het mengsel in een spuitzak en laat het even opstijven in de koelkast.

3
Done
2 minuten

Serveren

Spuit de mousse in mooie glaasjes.
Garneer met extra geraspte witte chocolade en gehakte pistachenootjes.
Je kunt deze prima van te voren klaarmaken en afgedekt in de koeling zetten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
ossobuco van runderschenkel
previous
Ossobuco van runderschenkel
basilicum mayonaise
next
Basilicum mayonaise
ossobuco van runderschenkel
previous
Ossobuco van runderschenkel
basilicum mayonaise
next
Basilicum mayonaise

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here