0 0
Pistachecake met citroenglazuur

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 1x basis recept voor cake
3 el Pistache creme
Glazuur
80 gram Poedersuiker
1 halve citroen citroensap

Pistachecake met citroenglazuur

Een heerlijke cake voor iedereen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Glazuur

Directions

Share

Pistachecake met citroenglazuur!

Een zelfgemaakte pistache cake met citroen glazuur is een perfecte traktatie voor liefhebbers van zoete en nootachtige smaken. Deze cake is niet alleen heerlijk, maar ook vrij eenvoudig om te maken. Om te beginnen verzamel je alle ingrediënten. Wij gebruiken altijd ons basis recept voor cake en voegen hier extraatjes aan toe. In dit geval dus de pistache creme en citroen.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven en na de baktijd of wanneer er een satéprikker schoon uit de cake komt is de cake klaar. Terwijl de cake afkoelt, kun je het citroen glazuur maken door poedersuiker te mengen met vers citroensap en een beetje citroenrasp. Roer het mengsel tot een gladde en dikke glazuur. Schenk het glazuur over de afgekoelde pistache cake en laat het even opstijven.

De combinatie van pistache en citroen is perfect voor deze cake, omdat de nootachtige smaak van de pistachenoten goed samengaat met de frisse en zoetzure smaak van de citroen. De textuur van de cake is zacht en smeuïg, terwijl het glazuur zorgt voor een heerlijke en verfrissende finish.

Je kunt deze pistachecake met citroenglazuur serveren als dessert na een dinerfeestje, of gewoon lekker voor jezelf bakken en er een gezellige middag van maken met familie en vrienden. Deze smakelijke traktatie zal zeker in de smaak vallen bij iedereen die ervan proeft!

Steps

1
Done
60 minuten

Cake bakken

Maak 1 x het recept voor de cake.
Voeg enkele eetlepels pistache creme toe aan het beslag en roer goed. Mocht je het lekker vinden dan kun je bijvoorbeeld ook nog gehakte pistachenoten door het beslag doen.
Bak de cake in de oven en laat goed afkoelen.

2
Done
2 minuten

Glazuur maken

Meng poedersuiker met citroensap tot je een mooie dikke maar vloeibare glazuur hebt.
Giet deze over de cake.
Hak de pistachenoten in stukken en strooi deze meteen over het glazuur.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
ricotta gehaktballetjes
previous
Ricotta gehaktballetjes
Amandel frambozen cake
next
Amandel frambozen cake
ricotta gehaktballetjes
previous
Ricotta gehaktballetjes
Amandel frambozen cake
next
Amandel frambozen cake

Add Your Comment