Ingredients
-
Kleine bloemkool
-
Flinke scheut zoete chilisaus
-
Flinke scheut olijfolie
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
1 theelepel
-
1/2 theelepel zout
-
Sausje
-
3 eetlepel Griekse yoghurt
-
1 eetlepel zoete chilisaus
Directions
Pittige bloemkoolroosjes uit airfryer!
Hebben jullie nu al de airfryer ontdekt? Wij inmiddels wel en hebben al heerlijke en vooral snelle snackjes uit deze minioven gemaakt. Dit keer gaan we aan de slag met bloemkool. Het zijn heerlijke pittige bloemkoolroosjes uit airfryer geworden. Zie hier het filmpje.
Wij eten niet zo heel veel bloemkool en wanneer we er eentje kopen zijn ze vaak best wel groot. Dit keer hadden we xl versie en een halve over. Waarom niet even een lekker snackje maken. Met een fles zoete chilisaus kun je werkelijk toveren. Zoet en pittig daar houden we van. Een snelle marinade van de roosjes en vervolgens in de de airfryer gedaan. Doordat de bloemkool rauw wordt gebakken worden ze maar ietsjes gaar. Hierdoor behouden ze een lekkere bite. Ik (José ) at bijna de halve bloemkool in één keer op. Dit moet je dus niet doen want ik was daarna best wel misselijk ha ha.
Wij serveren en nog een lekker dipsaus bij van Griekse yoghurt en chilisaus.
Het voordeel van een airfryer is dat je niet een hele oven hoeft op te warmen. Dit in het kader van energiebesparing gebruiken we de airfryer steeds vaker. Zeker wanneer je met ze tweeën bent passen je gerechtjes heel makkelijk in dit mini oventje. Een groot succes is de chips van aardappelschillen. Heerlijk gekruid met verschillende kruiden en parmezaanse kaas maak je een verrukkelijk snackje. Ook nooit meer aardappelschillen weggooien!
Niet alleen de aardappelschillen gaan in de airfryer maar natuurlijk ook aardappeltjes. Laatst hadden we de zoete aardappelpartjes uit airfryer gemaakt een waanzinnige snack met nog lekkerder sausje. Probeer ook eens de gevulde aubergine uit de airfryer. Heerlijk gekruid en met een laagje gesmolten Italiaanse kaas een perfect voorafje.
Wil je een sappige kip dan is de citroenkip uit de airfryer perfecto! Met de citroen, knoflook en heerlijke kruiden de lekkerste kip ever!
Steps
1
Done
|
BloemkoolVerdeel de bloemkool in roosjes. |
2
Done
|
MarinadeMaak een marinade van olijfolie, Italiaanse kruiden, paprika poeder, zout en zoete chilisaus. |
3
Done
|
AirfryenBak de bloemkoolroosjes in ongeveer 12 minuten gaar. |
4
Done
|
SausjeMaak een sausje van Griekse yoghurt en wat extra chilisaus |