0 0
Pittige bloemkoolroosjes uit airfryer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kleine Bloemkool
Flinke scheut Zoete chilisaus
Flinke scheut Olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel Paprika poeder
1/2 theelepel Zout
Sausje
3 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel Zoete chilisaus

Pittige bloemkoolroosjes uit airfryer

Een lekker pittig snackje

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Sausje

Directions

Share

Pittige bloemkoolroosjes uit airfryer!

Hebben jullie nu al de airfryer ontdekt? Wij inmiddels wel en hebben al heerlijke en vooral snelle snackjes uit deze minioven gemaakt. Dit keer gaan we aan de slag met bloemkool. Het zijn heerlijke pittige bloemkoolroosjes uit airfryer geworden. Zie hier het filmpje.

Wij eten niet zo heel veel bloemkool en wanneer we er eentje kopen zijn ze vaak best wel groot. Dit keer hadden we xl versie en een halve over. Waarom niet even een lekker snackje maken. Met een fles zoete chilisaus kun je werkelijk toveren. Zoet en pittig daar houden we van. Een snelle marinade van de roosjes en vervolgens in de de airfryer gedaan. Doordat de bloemkool rauw wordt gebakken worden ze maar ietsjes gaar. Hierdoor behouden ze een lekkere bite.  Ik (José ) at bijna de halve bloemkool in één keer op. Dit moet je dus niet doen want ik was daarna best wel misselijk ha ha.

Wij serveren en nog een lekker dipsaus bij van Griekse yoghurt en chilisaus.

Het voordeel van een airfryer is dat je niet een hele oven hoeft op te warmen. Dit in het kader van energiebesparing gebruiken we de  airfryer steeds vaker. Zeker wanneer je met ze tweeën bent passen je gerechtjes heel makkelijk in dit mini oventje. Een groot succes is de chips van aardappelschillen. Heerlijk gekruid met verschillende kruiden en  parmezaanse kaas maak je een verrukkelijk snackje. Ook nooit meer aardappelschillen weggooien!

Niet alleen de aardappelschillen gaan in de airfryer maar natuurlijk ook aardappeltjes. Laatst hadden we de zoete aardappelpartjes uit airfryer gemaakt een waanzinnige snack met nog lekkerder sausje. Probeer ook eens de gevulde aubergine uit de airfryer. Heerlijk gekruid en met een laagje gesmolten Italiaanse kaas een perfect voorafje.

Wil je een sappige kip dan is de citroenkip uit de airfryer perfecto! Met de citroen, knoflook en heerlijke kruiden de lekkerste kip ever!

 

Steps

1
Done

Bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes.
Even wassen en drogen.

2
Done

Marinade

Maak een marinade van olijfolie, Italiaanse kruiden, paprika poeder, zout en zoete chilisaus.
Meng dit en schep de bloemkoolroosjes er doorheen.

3
Done

Airfryen

Bak de bloemkoolroosjes in ongeveer 12 minuten gaar.
Af en toe even de bloemkoolroosjes husselen.

4
Done

Sausje

Maak een sausje van Griekse yoghurt en wat extra chilisaus

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pastaschelpen uit de oven
previous
Pastaschelpen uit de oven
Basis recept soffritto
next
Basis recept Italiaanse soffritto
Pastaschelpen uit de oven
previous
Pastaschelpen uit de oven
Basis recept soffritto
next
Basis recept Italiaanse soffritto

Add Your Comment