Ingredients
-
1 Flespompoen
-
5 stengels Bleekselderij
-
5 grote Tomaten
-
1 grote Rode ui
-
2 tenen knoflook
-
Paar takjes Verse kruidenTijm, peterselie, etc
-
1 groenten bouillon
-
2 theelepel Chili poeder
Directions
Pittige geroosterde pompoensoep!
Ben jij ook zo’n soep liefhebbers? Nou wij wel, niks is lekkerder dan eigengemaakte soep, romig fluweel, boordevol vitaminen en past in elke willekeurig dieet. Ook wanneer je kinderen wat lastige eters zijn dan weet je met een soepje dat ze voldoende veggies binnen krijgen.
Vandaag weer een lekkere, met geroosterde groenten, want wij vinden het altijd een tikje smakelijker wanneer je de groenten even in de oven laat roosteren.
Het soepje van vandaag bevat niet alleen flespompoen maar ook bleekselderij, tomaat, rode ui, knoflook, verse kruiden en wat chili poeder. Als dat geen topper is!
Een uitvinding zijn de klant en klaar vers pakketten in de supermarkt. Ideaal om een grote pan soep te maken. Ook vind je voor gesneden bekers met de lekkerste combinaties. Ideaal als je zelf geen inspiratie hebt maar ze zijn nogal overpriced. Kijk maar eens wat er in deze bekers zit, loop dan direct door de groenten afdeling en koop alle ingrediënten. Waarschijnlijk ben je net zo duur uit en heb je in plaats van een portie een pan vol. Okeee je moet wel zelf snijden. Vries het in zakjes in om ruimte te besparen in de vriezer. Warm het zakje op in heet water en voila je eigen gemaakt soep voor elke moment van de dag!
Wil je nog een lekker soepje maken. Maak eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hard.
Steps
1
Done
200 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 200 graden. |
2
Done
5 minuten
|
GroentenSchil de pompoen en snij deze in blokjes (zonder de zaden) |
3
Done
30 minuten
|
OvenZet dit 30 minuten in de oven. |
4
Done
15 minuten
|
Koken en purerenWanneer je groentes geroosterd zijn doe je dit alles in 1,5 liter samen met een groenten bouillonblokje. Haal je knoflook uit het schilletje. |
5
Done
1 minuut
|
ServerenServeer, met wat verse peterselie, eventueel wat zaden, en een beetje chili poeder eroverheen. |