Ingredients
-
500 gram kippendijenJe kunt ook kippenpootjes gebruiken
-
4 blikken of liter passata gepelde tomaten
-
1 rode peper
-
3 tenen knoflook
-
Handje zwarte olijven
-
Trosje tomaten
-
4 takjes rozemarijn
-
Naar smaak zout en peper
-
olijfolie
-
Scheut rode wijnKan ook zonder
Directions
Pollo peperoncino- pittige kip in rode saus!
Het lekkere weer vraagt om makkelijke recepten, waaronder veel salades en heerlijk brood. We zijn er dol op maar kunnen het niet laten om toch ook een warm maaltje te creëren. Het was al even geleden dat ik ( José) kip had gegeten dus hier moest ik iets mee doen.
Peperonchino is daar één van. Het is dé chilipeper van Italië, en zeker in Umbrië, waar ik op vakantie was. Ik ben helaas de verse niet tegengekomen omdat ik op een of andere manier helemaal geen markten of groenten langs de weg tegen kwam. Jammer maar natuurlijk wel te vinden in de supermarkt.
Deze pepers worden in de late zomer gedroogd in de volle zon, zodat je ze het hele jaar kan gebruiken. Peperoncino worden geheel, krokant gebakken, gekneusd, verpoederd of als pasta gegeten.
Ik heb er 5 gebruikt voor mijn kip in rode saus gerecht. Oei was al aan de pittige kant, dus kijk uit voor deze kleine rakker.
Maar wat is het lekker geworden, en deze kan in het rijtje comfort food. Omdat ik een pannetje vol had, heb ik eerst van de saus een pasta gemaakt, en daarna de kip gegeten met salade. Op zijn Italiaans dus. Je kunt er ook voor kiezen om er een schaal rijst, bulger, aardappelen brood of couscous bij te serveren.
Ga maar lekker aan de slag, jullie gaan genieten.
Oja, tip van de dag: na het pletten van deze schatjes wrijf niet aan je ogen of gezicht… ze zijn dan opeens niet zo lief meer
Wrijf je handen in met olijfolie of citroensap en was daarna je handen, je peper kan dan niet meer branden
Naast deze Pollo peperoncino – pittige kip in rode saus hebben nog veel meer heerlijke gerechten en erg leuk om dit een keer te proberen. De romige kip met venkel en doperwtjes is zalig.
Je zult je verbazen over de bijzondere smaak. Naast dat we graag met venkel koken ligt er altijd eentje op onze borrel plank. Heerlijk fris en met zijn bite een leuke extra bij de borrel.
Typisch stoof gerechten die je helemaal verwarmen wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Een topper van de queen is de kip marsala – pollo al marsala. Dit waanzinnige kip gerecht komt van Sicilië. De gebakken kip is afgeblust met de Marsala wijn van Sicilië. Verrukkelijke champignons en room laat de kip garen tot alle smaken compleet zijn.
Heb jij al trek?
Steps
1
Done
10 minuten
|
SausZeef je blikken tomaten en doe in een grote hapjespan. |
2
Done
2 uur
|
Kip Fruit een uitje samen met je geplette knoflook zachtjes. Laat je saus minimaal 1 uur zachtjes pruttelen met deksel bijna helemaal op de pan, houd het wel in de gaten. Af en toe roeren ,wanneer je saus te snel indikt doe je er extra water bij. |
3
Done
6 minuten
|
ServerenWij hebben de kip met klein beetje saus uit de pan geschept en gegeten met sla en mooi brood. |