0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x basisdeeg pizza
Topping
250 gram Ricotta kaas
250 gram Provolone pikante kaas
1 Venkel
250 gram Prosciutto
1 eetlepel Oregano
Je mooiste olijfolie Olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pizza Bianca

Pizza Bianca

Geen rode maar witte pizza

Cuisine:

Ingredients

  • 1 x basisdeeg pizza

  • Topping

Directions

Share

Hé pizza lovers kennen jullie al het zusje van de pizza rossa?
Ze heet pizza Bianca, en waarom nou dat isse simpel, geen rode saus maar een witte bodem.

Echt ook deze gaat bij jou in de smaak vallen, en je mist ook niet de tomatensaus. Een ricotta bodem samen met een door jou gekozen andere kaas maakt dit onweerstaanbaar.

Maak ons pizza deeg met dit recept.

Wij kozen voor ricotta en provolone picante, samen met venkel, proscuitto, oregano en je mooiste olijfolie.

Buon Appetito!

Steps

1
Done
1 uur

Pizza deeg

Maak het pizzadeeg
Dit kan dezelfde dag of dag ervoor.

2
Done

Oven

Oven voorverwarmen ,zo heet mogelijk.
Heb je een pizza steen dan die ook gelijk mee verwarmen.

3
Done
10 minuten

Pizza

Verdeel je deeg in 4 stukken, en maak 4 bodems op bebloemd blad.
Smeer de bodem in met ricotta.
Snijd de venkel in kleine schijfjes en leg op de ricotta.
Verdeel de ham.
Daarover de geraspte provolone ( mag ook mozzarella of gorgonzola)
Klein beetje oregano erover.

4
Done
25 minuten

Oven

Bak je pizza in 25 minuten goudbruin.

5
Done

Serveren

Serveer met een drizzle van je beste olijfolie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kerriesaus
previous
Kerriesaus
next
Siciliaanse kletskoppen – Chiacchiere
Kerriesaus
previous
Kerriesaus
next
Siciliaanse kletskoppen – Chiacchiere

Add Your Comment