Ingredients
-
Deeg
-
560 gram patent bloem
-
2 gram droge gist
-
300 ml lauwwarm water
-
10 gram zout
-
Topping
-
Gebruik ons recept basis saus, of neem een passata die je iets verdund
-
1 flespompoen
-
1 courgette
-
50 gram walnoten
-
200 gram geitenkaas
-
30 ml olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Pizza met pompoen en courgette!
Vanaf vandaag gaan wij aan de slag als ‘Social Chefs’ voor keukenspecialisten. Iets wat ons op lijf geschreven is! Als Social Chefs gaan wij 3 heerlijke, snelle en gemakkelijke recepten voor jullie koken op de prachtige Matrix RVX lijn van ATAG welovetocook en de recepten verwerken we natuurlijk op onze blog. Om dit te vieren hebben we een super gave winactie!
Lekkere en gezonde recepten daar houden wij van! Wellicht denk je dan niet direct aan een pizza, maar een paar puntjes van deze topper kan geen kwaad! Zelf pizza maken is namelijk echt het leukste wat er is! Helaas hebben wij geen houtgestookte pizzaoven thuis, dus is het een kunst om een perfect krokante pizza uit de oven te toveren. ATAG heeft een pizzasteen waarop jij je favoriete pizza kan bakken mét de perfect krokante bodem. Door de pizza’s op de hete steen te bakken in plaats van op een bakplaat of ovenrooster krijgen ze hun perfect krokante bodem weer terug.
Hoe leuk dat wij die mochten proberen!
Deze pizza met pompoen, courgette, walnoot én geitenkaas is enorm smaakvol en dankzij de pizzasteen is ook de bodem lekker krokant. Er zijn vele pizzabodem recepten, maar deze is snel, makkelijk en ook nog gezond. Een recept die iedereen thuis kan maken!
Pizza’s maken met deze pizzasteen maakt het veel gemakkelijker én lekkerder! Hierbij nog wat belangrijke tips en tricks voor het gebruik van de pizzasteen:
– Leg jij je pizza op bakpapier of op een bakplaat? Dan kan het vocht uit het deeg niet goed verdampen in de oven. Een pizzasteen neemt het vocht direct op en geeft als resultaat een knapperige bodem. Deze ATAG pizzasteen deed dit fantastisch want de bodem was echt heel erg knapperig!
– Doe tijdens het voorverwarmen van de oven direct de pizza steen erbij. De pizzasteen kan dan langzaam opwarmen en wennen aan de hoge temperatuur. Wanneer je dit niet doet dan zou hij kunnen breken omdat de temperatuur verschillen te groot zijn.
– Wees lief voor je pizzasteen en dus niet afwassen met zeep en water. De steen zuigt dan water op en je wilt hem eigenlijk zo droog mogelijk houden zodat hij al het vocht uit de pizza op zich kan nemen. Gewoon even af krabben is voldoende. Er komen zo wel vlekken op de steen maar dat heeft absoluut geen invloed op de smaak.
Wil jij deze pizzasteen winnen? Wij mogen er twee weggeven! Check onze Facebook of Instagram post hoe jij mee kunt doen!
(De pizza is gemaakt met tomaten saus dan dit recept
Steps
1
Done
20 minuten
|
Pasta sausWanneer je een zelfgemaakte pastasaus wil maken check ons recept. In de tekst hierboven kun je de link vinden naar dit recept. |
2
Done
30 minuten
|
Pompoen en courgetteSchil de pompoen en was de courgette. Snijd de pompoen in stukjes en je courgette in plakjes. |
3
Done
5 minuten
|
Water en zoutVoor het deeg los je het zout op in lauw warme water. |
4
Done
2 minuten
|
Gezoute water en bloemDoe het zoute water in een kom en meng ongeveer 10% van de bloem erbij. Goed mengen zodat het oplost. |
5
Done
2 minuten
|
GistJe kunt nu het gist en de bloem erbij doen. |
6
Done
10 minuten
|
KnedenVoor een mooi soepel deeg kneed je ongeveer 10 minuten. Je kunt dit ook door de keukenmachine overlaten. |
7
Done
Half tot 2 uur
|
1e rijsJe deeg laat je nu een half uur tot twee uur rijzen op kamertemperatuur. |
8
Done
2-4 uur
|
2e rijsMaak nu bolletjes van het deeg van ongeveer 220 g per stuk. Laat deze bolletjes opnieuw rijzen. Bij voorkeur 2 tot 4 uur. |
9
Done
5 minuten
|
Pizza bodemBestuif je werk blad met bloem en leg daar je bolletje op. Gebruik je vingers om het bolletje plat te maken. |
10
Done
250 graden of hoger
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 250°, het mag ook hoger wanneer je dat kan met je oven. |
11
Done
5 minuten
|
Pizza opmakenSmeer de pastasaus op de bodem, leg de geroosterde pompoen en courgette erop, samen met walnoten en geitenkaas. |
12
Done
250 graden
|
OvenDoe de pizza in de oven en laat deze ongeveer 25 minuten bakken. |
13
Done
1 minuut
|
ServerenMet het serveren kun je er nog een klein beetje olijfolie overgieten en wat verse geitenkaas. |