0 0
  • Share
  • 509 Views
  • Like
  • 30 minuten
  • Serves 3
  • Medium
  • 270( je oven op de hoogste stand)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
560 gram Patent bloem
2 gram Droge gist
300 ml Lauwwarm water
10 gram Zout
Topping
Gebruik ons recept basis saus, of neem een passata die je iets verdund Tomatensaus
1 Flespompoen
1 courgette
50 gram Walnoten
200 gram Geitenkaas
30 ml Olijfolie
Naar smaak zout en peper
Pizza met pompoen en courgette

Pizza met pompoen en courgette

Met deze pizzasteen krijg je de beste pizza’s!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Topping

Directions

Share

Pizza met pompoen en courgette!

Vanaf vandaag gaan wij aan de slag als ‘Social Chefs’ voor keukenspecialisten. Iets wat ons op lijf geschreven is! Als Social Chefs gaan wij 3 heerlijke, snelle en gemakkelijke recepten voor jullie koken op de prachtige Matrix RVX lijn van ATAG welovetocook en de recepten verwerken we natuurlijk op onze blog. Om dit te vieren hebben we een super gave winactie!

Lekkere en gezonde recepten daar houden wij van! Wellicht denk je dan niet direct aan een pizza, maar een paar puntjes van deze topper kan geen kwaad! Zelf pizza  maken is namelijk echt het leukste wat  er is! Helaas hebben wij geen houtgestookte pizzaoven thuis, dus is het een kunst om een perfect krokante pizza uit de oven te toveren. ATAG heeft een pizzasteen waarop jij je favoriete pizza kan bakken mét de perfect krokante bodem. Door de pizza’s op de hete steen te bakken in plaats van op een bakplaat of ovenrooster krijgen ze hun perfect krokante bodem weer terug.

Hoe leuk dat wij die mochten proberen!

Deze pizza met pompoen, courgette, walnoot én geitenkaas is enorm smaakvol en dankzij de pizzasteen is ook de bodem lekker krokant. Er zijn vele pizzabodem recepten, maar deze is snel, makkelijk en ook nog gezond.  Een recept die iedereen thuis kan maken!

Pizza’s maken met deze pizzasteen maakt het veel gemakkelijker én lekkerder! Hierbij nog wat belangrijke tips en tricks voor het gebruik van de pizzasteen:

–              Leg jij je pizza op bakpapier of op een bakplaat? Dan kan het vocht uit het deeg niet goed verdampen in de oven. Een pizzasteen neemt het vocht direct op en geeft als resultaat een knapperige bodem. Deze ATAG pizzasteen deed dit fantastisch want de bodem was echt heel erg knapperig!

–              Doe tijdens het voorverwarmen van de oven direct de pizza steen erbij. De pizzasteen kan dan langzaam opwarmen en wennen aan de hoge temperatuur. Wanneer je dit niet doet dan zou hij kunnen breken omdat de temperatuur verschillen te groot zijn.

–              Wees lief voor je pizzasteen en dus niet afwassen met zeep en water. De steen zuigt dan water op en je wilt hem eigenlijk zo droog mogelijk houden zodat hij al het vocht uit de pizza op zich kan nemen. Gewoon even af krabben is voldoende. Er komen zo wel vlekken op de steen maar dat heeft absoluut geen invloed op de smaak.

Wil jij deze pizzasteen winnen? Wij mogen er twee  weggeven! Check onze Facebook of Instagram post hoe jij mee kunt doen!

(De pizza is gemaakt met tomaten saus dan dit recept

Steps

1
Done
20 minuten

Pasta saus

Wanneer je een zelfgemaakte pastasaus wil maken check ons recept. In de tekst hierboven kun je de link vinden naar dit recept.
Je kunt ook natuurlijk een passata met basilicum kopen uit de supermarkt.

2
Done
30 minuten

Pompoen en courgette

Schil de pompoen en was de courgette. Snijd de pompoen in stukjes en je courgette in plakjes.
Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet in een voorverwarmde oven van 200°.
Besprenkel de groenten met zout en peper, een beetje chilipoeder en olijf olie.
Doe dit een half uur in deoven.

3
Done
5 minuten

Water en zout

Voor het deeg los je het zout op in lauw warme water.

4
Done
2 minuten

Gezoute water en bloem

Doe het zoute water in een kom en meng ongeveer 10% van de bloem erbij. Goed mengen zodat het oplost.

5
Done
2 minuten

Gist

Je kunt nu het gist en de bloem erbij doen.
Meng goed en je zult zien dat je mengen overgaat een kneden.

6
Done
10 minuten

Kneden

Voor een mooi soepel deeg kneed je ongeveer 10 minuten. Je kunt dit ook door de keukenmachine overlaten.

7
Done
Half tot 2 uur

1e rijs

Je deeg laat je nu een half uur tot twee uur rijzen op kamertemperatuur.
Leg een vochtige theedoek over de kom met deeg.

8
Done
2-4 uur

2e rijs

Maak nu bolletjes van het deeg van ongeveer 220 g per stuk. Laat deze bolletjes opnieuw rijzen. Bij voorkeur 2 tot 4 uur.
Leg over de bolletjes weer een vochtige theedoek, anders krijg je een harde rand op je bolletjes.
Check elk uur of je doek nog vochtig is anders gaat hij plakken.

9
Done
5 minuten

Pizza bodem

Bestuif je werk blad met bloem en leg daar je bolletje op. Gebruik je vingers om het bolletje plat te maken.
Begin in het midden en druk als het ware de zijkanten naar buiten.
Probeer de buitenrand niet plat te drukken. Je kunt natuurlijk een deegroller gebruiken, maar een echte pizzabakker gebruikt deze niet.

10
Done
250 graden of hoger

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 250°, het mag ook hoger wanneer je dat kan met je oven.
*Vergeet niet je pizzasteen ook al te verwarmen. Deze mag zeker 15 minuten in de hete oven!

11
Done
5 minuten

Pizza opmaken

Smeer de pastasaus op de bodem, leg de geroosterde pompoen en courgette erop, samen met walnoten en geitenkaas.

12
Done
250 graden

Oven

Doe de pizza in de oven en laat deze ongeveer 25 minuten bakken.

13
Done
1 minuut

Serveren

Met het serveren kun je er nog een klein beetje olijfolie overgieten en wat verse geitenkaas.
Buon Appetito ?

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lemoncurd koekjes
previous
Lemoncurd koekjes
Chocolade en noten bananenbrood
next
Chocolade bananenbrood met noten
Lemoncurd koekjes
previous
Lemoncurd koekjes
Chocolade en noten bananenbrood
next
Chocolade bananenbrood met noten

Add Your Comment