0 0
Pizza stengels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 rol bladerdeeg
3 el Tomaten puree
50 gram Geraspte kaas
Paar takjes Tijm
10 gram geraspte parmezaanse kaas

Pizza stengels

De lekkerste soepstengels!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pizza stengels!

Heb je zin in het aller lekkerste en aller makkelijkste hapje? Deze bladerdeegstengels maak je in een handomdraai. Ik (Mariëlla) heb al eens zelfgemaakte kaasstengels gemaakt en dit keer een pizza variant. Zelf bladerdeeg maken mag natuurlijk maar dit kost wel wat tijd. Wij kopen vaak een kant en klaar bladerdeeg vel bij de supermark. Deze rol je gemakkelijk uit en kun je beleggen met veel verschillende dingen. Dit keer snijden we er reepjes van en smeren we het in met tomatenpuree, geraspte kaas, tijm en Parmezaanse kaas. Even wikkelen, 15 minuutjes in de oven en genieten maar!

Je kunt deze stengels serveren bij een heerlijk soepje of gewoon op de borrelplank leggen. Ze zijn namelijk ook geschikt om ze gewoon zo te eten. Je kunt zo ook nog even dippen in een pesto bijvoorbeeld als je er graag een sausje bij eet.

Soepstengels

Deze leuke variaties zie je tegenwoordig steeds vaker. Wist je dat de klassieke soepstengels uit Italië komen? Ze werden voor het eerst gemaakt in de 14e eeuw in Italië. De soepstengels zijn daar nog steeds enorm populair. Deze Grissini krijg je vaak geserveerd als klein hapje in restaurants. Met name in de regio Piemonte zie je ze nog veel in alle soorten en maten!

Ga jij aan de slag met deze pizza stengels?

Steps

1
Done
5 minuten

Bladerdeeg

Rol het vel bladerdeeg uit en snijd deze in 6 lange slierten. Leg deze op een bakpapiertje op een bakplaat.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.

2
Done
5 minuten

Beleggen

Smeer op iedere sliert tomatenpuree. Strooi er daarna wat geraspte kaas over en wat verse tijm.
Rol nu de slierten om zodat je een soort spiraal hebt. Strooi hier nog wat Parmezaanse kaas over.

3
Done
15 minuten

Oven

Zet de bakplaat met de stengels in de voorverwarmde oven en bak ze 15 minuten af.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kip marry me
previous
Kip ‘Marry Me’
Tomaten-cremesoep
next
Tomaten-cremesoep
kip marry me
previous
Kip ‘Marry Me’
Tomaten-cremesoep
next
Tomaten-cremesoep

Add Your Comment