Ingredients
-
1 rol bladerdeeg
-
3 el Tomaten puree
-
50 gram Geraspte kaas
-
Paar takjes Tijm
-
10 gram geraspte parmezaanse kaas
Directions
Pizza stengels!
Heb je zin in het aller lekkerste en aller makkelijkste hapje? Deze bladerdeegstengels maak je in een handomdraai. Ik (Mariëlla) heb al eens zelfgemaakte kaasstengels gemaakt en dit keer een pizza variant. Zelf bladerdeeg maken mag natuurlijk maar dit kost wel wat tijd. Wij kopen vaak een kant en klaar bladerdeeg vel bij de supermark. Deze rol je gemakkelijk uit en kun je beleggen met veel verschillende dingen. Dit keer snijden we er reepjes van en smeren we het in met tomatenpuree, geraspte kaas, tijm en Parmezaanse kaas. Even wikkelen, 15 minuutjes in de oven en genieten maar!
Je kunt deze stengels serveren bij een heerlijk soepje of gewoon op de borrelplank leggen. Ze zijn namelijk ook geschikt om ze gewoon zo te eten. Je kunt zo ook nog even dippen in een pesto bijvoorbeeld als je er graag een sausje bij eet.
Soepstengels
Deze leuke variaties zie je tegenwoordig steeds vaker. Wist je dat de klassieke soepstengels uit Italië komen? Ze werden voor het eerst gemaakt in de 14e eeuw in Italië. De soepstengels zijn daar nog steeds enorm populair. Deze Grissini krijg je vaak geserveerd als klein hapje in restaurants. Met name in de regio Piemonte zie je ze nog veel in alle soorten en maten!
Ga jij aan de slag met deze pizza stengels?
Steps
1
Done
5 minuten
|
BladerdeegRol het vel bladerdeeg uit en snijd deze in 6 lange slierten. Leg deze op een bakpapiertje op een bakplaat. |
2
Done
5 minuten
|
BeleggenSmeer op iedere sliert tomatenpuree. Strooi er daarna wat geraspte kaas over en wat verse tijm. |
3
Done
15 minuten
|
OvenZet de bakplaat met de stengels in de voorverwarmde oven en bak ze 15 minuten af. |