Ingredients
-
Bodem
-
500 gram bloem type ‘OO‘Caputo ( blauwe pak)
-
350 gram Lauwwarm waterLiefst 38 graden
-
10 gram zeezout
-
0,5 gram droge gist
-
Heel klein beetje Olijfolie
-
Topping
-
2 blikjes gepelde tomatenOf fles passata
-
naar smaak zout
-
200 gram Parmezaanse kaas
-
50 gram rucola
-
100 gram parmaham
-
Zoveel je wilt Zwarte olijven
-
Scheut Olijfolie
Directions
Pizza uit de houtoven!
Hebben jullie ook iets wat je al jaren lang wil hebben? Bij ons stond een pizza houtoven op dat lijstje. Iets wat je niet zomaar even aanschaft en daarom heeft het ook wel jaren geduurd voordat we overstag gingen. Nu José er een heeft is het voor Mariëlla altijd heerlijk thuiskomen wanneer de oven staat te branden.
Het is een RVS oven geworden die je op hout stookt. Het voordeel daarvan is dat deze binnen een half uur op temperatuur van 400° hebt. Aangezien wij weinig geduld hebben en snel willen bakken was de keuze makkelijk. Met een houtoven van helemaal steen duurt het veel langer voordat de hele oven heet is. Het voordeel daarvan is dat deze wel heel lang heet blijft zodat je de hele avond pizza kunt bakken.
We hadden al een standaard pizza deeg recept voor de gewone heteluchtoven maar met deze prachtige oven zijn we gedoken in de kunst van de perfecte pizza bodem. Het boek ‘De pizza elementen van @kenforkish’ heeft de meest geweldige pizzadeeg recepten. Het valt me op dat bij deze soorten deeg erg weinig gist wordt gebruikt wat wij wel heel bijzonder vinden. Van korte tot lange rijstijden. Zeker leuk om aan te schaffen wanneer jij ook aan de slag wilt.
Vandaag deze heerlijke pizza met korte rijstijd, een topping van Parmezaanse kaas, mozzarella, en olijven. Na het bakken de rucola, parmaham en parmezaan flakes on top!
Natuurlijk kun je dit recept ook gebruiken voor heteluchtoven, of op pizza van pizzasteen gebakken. De baktijd zal iets langer duren dan.
Wil je een lekkere tomaten saus gebruiken maak dan onze simpele basis tomatensaus. Wat je ook kunt doen is twee blikken gepelde tomaten kapot kneden met de handen en daar 5 gram zout aan toevoegen. No more no less en een snel alternatief!
Steps
1
Done
5 minuten
|
IngrediëntenWeeg alle ingrediënten en zet klaar. |
2
Done
20 minuten
|
Mengen |
3
Done
1,5 uur
|
1e rijs |
4
Done
4 uur
|
Bolletjes maken en 2e rijsBebloem het werkblad. Wij hebben een deegkrat met deksel. ( te koop bij Italieplein) |
5
Done
3 minuten
|
VormenDuw een mooie ronde vorm van het pizzadeegje met jehanden. |
6
Done
1 minuut
|
TomatensausGebruik een blik grof gezeefde tomaten als basis. Meng dit met eetlepel zout. |
7
Done
|
BakkenZorg dat de oven op temperatuur is. Houtoven 400 graden , heteluchtoven zo heet mogelijk. |
8
Done
2 minuten
|
ToppingsSmeer de tomatensaus uit met een lepel. Daarover handje Parmezaanse kaas, en buffelmozzarella in plakjes of gebroken met je handen. |