0 0
Pizzaiola; zacht gegaard vlees met aardappeltjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 gram Sukade lappen
1 Ui
2 kg Aardappelen Vastkokend!
1 blik Stukjes tomaat (pulp)
Oregano
zout en peper Niet te zuinig
Blok Pecorino kaas
300 ml Olijfolie

Pizzaiola; zacht gegaard vlees met aardappeltjes

Pizzaiola is geen pizza maar wel net zo lekker!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pizzaiola; zacht gegaard vlees met aardappeltjes.

Wat is pizzaiola nu eigenlijk precies? Het is geen pizza maar het zijn  sukadelappen met aardappeltjes, langzaam gegaard, in heel veel olijfolie.. De naam komt waarschijnlijk omdat er tomaat en oregano in word gebruikt.

Onze Italiaanse schoonzus maakte dit vaak en daarom hebben we haar het recept gevraagd. Online is dit recept niet te vinden. Waarschijnlijk is het een typisch Siciliaans gerecht wat elke generatie weer gemaakt word.

Wil je dit verrukkelijke gerecht gaan maken dan moet je wel een vrije middag hebben, het maken ervan duurt even en voor het garen ervan mag je wel 4 uur uittrekken. Het vlees word gegaard in olijfolie, samen met de smaken , oregano, tomaat, ui  en pecorino kaas.
Het wachten is het dubbel en dwars waard! We hebben ook nog een filmpje voor je dan kun je zien hoe je het maakt.

Buon Appetito!

Steps

1
Done
5

Sukadelappen

Leg de sukadelappen tussen plasticfolie en sla het met een vleeshamer of deegrollen zo plat mogelijk.
Het vet randje zorgt er voor dat je vlees mooie zacht word.

2
Done
5

Aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
Was deze en zet ze klaar.

3
Done
2

Ui

Snijd een uitje in fijne kleine stukjes, en zet klaar.

4
Done
2

Tomaat

Snijd de gepelde tomaten in kleine stukjes en doe deze terug in het sap, of gebruik een blik met stukjes tomaat in sap

5
Done
2

Pecorino

Rasp de pecorinokaas, en zet klaar.

6
Done
10

Klaar maken

Neem een braad, of ovenschaal en leg daar een laagje aardappelschijfjes in, bestrooi met zout, wat ui en een beetje tomaat en oregano.
Leg hier de helft van je platgeslagen sukade lappen op en strooi wat zout, oregano en wat kaas.
Daarover weer laag aardapppelschijfjes, ui, tomaat en oregano.
De rest van het vlees met zout oregano en kaas.
Daarover de laatste laag aardappel met ui, tomaat en veel kaas.
Giet er veel olijfolie over, anders kan je vlees niet garen.

7
Done
4 uur

Oven

Zet de oven op 180 graden en doe de schaal afgedekt met zilverfolie in de oven.
Haal de schaal elke 45 minuten uit de oven en schep met een lepel de olijfolie van de bodem over de aardappeltjes en dek weer af en zet weer terug.
Zo voorkom je dat het vlees en aardappelen niet uitdrogen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Geurige eitjes
previous
Geurige eitjes uit de oven
Riso al forno
next
Riso al forno
Geurige eitjes
previous
Geurige eitjes uit de oven
Riso al forno
next
Riso al forno

Add Your Comment