Ingredients
-
Cake beslag
-
125 gr Boter
-
225 gr Zelfrijzend bakmeel
-
220 gram Fijne kristalsuiker
-
0,5 tl Bakpoeder
-
1 tl Vanille extract
-
2 eieren
-
125 ml Melk
-
1 Grapefruit
-
1 sinaasappel
-
3 el Amandel schaafsel
Directions
Plaatcake met grapefruit en sinaasappel!
Oeeh wat een lekkere cake was dit! Van Freshland kregen we een heerlijke en enorm grote box vol met vers fruit. Hier zaten onder andere citroenen, sinaasappels en grapefruits bij. De box hebben we keurig samen gedeeld want het was veel te veel voor 2 personen. Mariëlla ging natuurlijk meteen aan de slag met een baksel. Mocht Mariëlla genoeg tijd hebben, dan staat er ieder weekend wel een zoete baksel in de oven. Cake, taart, koekjes, you name it, ze bakt het allemaal.
Dit keer dus een mooie plaatcake. Een plaatcake is heel makkelijk om te maken en het ziet er ook leuk uit. Het is namelijk weer eens iets anders dan een normale cake vorm. Dit recept kun je gebruiken met vele toevoegingen. Zie het als een mooi basis recept voor zo een plaatcake, maar ook voor bijvoorbeeld cupcakes. Wij gebruiken het vaker, zo weten we zeker dat we een goede basis hebben. Dit keer een toevoeging van de mooie grapefruit en sinaasappel. Grapefruit is een wat bittere vrucht. Dit is wellicht iets minder geschikt wanneer je deze cake aan kleine kindjes wilt geven. Je verwacht namelijk niet direct een wat bitter hapje tijdens een cake. Enkel sinaasappel is ook lekker, maar je kunt ook een andere vrucht zoals nectarine, perzik of framboos toevoegen. Dan is ook deze cake helemaal kids proof!
Heb je zin in een andere plaatcake? Deze appel cake met brown butter botercreme is zeker een aanrader! Je kunt natuurlijk ook voor een ‘normale’ vorm cake gaan. Zoals deze kokos cake!
Voor welke cake ga jij dit keer?
Steps
1
Done
5 minuten
|
Boter smeltenSmelt de boter op laag vuur. Verwarm de oven alvast voor tot 160 graden. |
2
Done
3 minuten
|
Beslag makenMeng de boter, zelfrijzend bakmeel, suiker, bakpoeder, vanille, eieren en melk in een kom tot dat je een mooi beslag hebt. |
3
Done
5 minuten
|
Fruit snijdenSnijd de grapefruit en sinaasappel in partjes. |
4
Done
1 minuut
|
InvettenVet de vorm (je kunt een brownie vorm gebruiken) in met boter. Je kunt ook op de bodem een bakpapiertje leggen. |
5
Done
2 minuten
|
Fruit toevoegenGiet het beslag in de vorm. Leg hierop nu alle stukjes fruit. |
6
Done
50 minuten
|
OvenStop de cake in de oven voor 50 minuten op 160 graden. Zorg dat de cake niet te donker wordt. |