0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Cake beslag
125 gr Boter
225 gr Zelfrijzend bakmeel
220 gram Fijne kristalsuiker
0,5 tl Bakpoeder
1 tl Vanille extract
2 eieren
125 ml Melk
1 Grapefruit
1 sinaasappel
3 el Amandel schaafsel
Plaatcake met grapefruit en sinaasappel

Plaatcake met grapefruit en sinaasappel

Een leuke variatie op een cake!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Cake beslag

Directions

Share

Plaatcake met grapefruit en sinaasappel!

Oeeh wat een lekkere cake was dit! Van Freshland kregen we een heerlijke en enorm grote box vol met vers fruit. Hier zaten onder andere citroenen, sinaasappels en grapefruits bij. De box hebben we keurig samen gedeeld want het was veel te veel voor 2 personen. Mariëlla ging natuurlijk meteen aan de slag met een baksel. Mocht Mariëlla genoeg tijd hebben, dan staat er ieder weekend wel een zoete baksel in de oven. Cake, taart, koekjes, you name it, ze bakt het allemaal.

Dit keer dus een mooie plaatcake. Een plaatcake is heel makkelijk om te maken en het ziet er ook leuk uit. Het is namelijk weer eens iets anders dan een normale cake vorm. Dit recept kun je gebruiken met vele toevoegingen. Zie het als een mooi basis recept voor zo een plaatcake, maar ook voor bijvoorbeeld cupcakes. Wij gebruiken het vaker, zo weten we zeker dat we een goede basis hebben. Dit keer een toevoeging van de mooie grapefruit en sinaasappel. Grapefruit is een wat bittere vrucht. Dit is wellicht iets minder geschikt wanneer je deze cake aan kleine kindjes wilt geven. Je verwacht namelijk niet direct een wat bitter hapje tijdens een cake. Enkel sinaasappel is ook lekker, maar je kunt ook een andere vrucht zoals nectarine, perzik of framboos toevoegen. Dan is ook deze cake helemaal kids proof!

Heb je zin in een andere plaatcake? Deze appel cake met brown butter botercreme is zeker een aanrader! Je kunt natuurlijk ook voor een ‘normale’ vorm cake gaan. Zoals deze kokos cake!

Voor welke cake ga jij dit keer?

Steps

1
Done
5 minuten

Boter smelten

Smelt de boter op laag vuur.
Laat daarna wat afkoelen.

Verwarm de oven alvast voor tot 160 graden.

2
Done
3 minuten

Beslag maken

Meng de boter, zelfrijzend bakmeel, suiker, bakpoeder, vanille, eieren en melk in een kom tot dat je een mooi beslag hebt.

3
Done
5 minuten

Fruit snijden

Snijd de grapefruit en sinaasappel in partjes.

4
Done
1 minuut

Invetten

Vet de vorm (je kunt een brownie vorm gebruiken) in met boter. Je kunt ook op de bodem een bakpapiertje leggen.

5
Done
2 minuten

Fruit toevoegen

Giet het beslag in de vorm. Leg hierop nu alle stukjes fruit.
Maar het af met de amandelschaafsel. Wij hebben er ook nog een klein beetje suiker op gedaan, zodat de bovenkant een klein beetje gaat karameliseren.

6
Done
50 minuten

Oven

Stop de cake in de oven voor 50 minuten op 160 graden. Zorg dat de cake niet te donker wordt.
Laat het na de oven even afkoelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Risotto met doperwten
Muffins met jam en meringue
next
Muffins met jam en meringue
previous
Risotto met doperwten
Muffins met jam en meringue
next
Muffins met jam en meringue

Add Your Comment