Ingredients
-
1 Rol bladerdeeg
-
200 gram Crème fraiche
-
Beetje Zwarte peper
-
3 eetlepel Pesto basilicum
-
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
250 gram Spruitjes
-
Scheutje Olijfolie
-
50 gram Spekjes
-
50 gram Gorgonzola kaas
-
1 eieren
Directions
Plaattaart met pesto spruitjes!
Ben jij ook een fan van spruitjes? Wij vinden ze alleen lekker wanneer je er echt iets mee doet. Nou, dat hebben we gedaan en wat is dit lekker! Een plaattaart met pesto spruitjes. Want er zit niet alleen spruitjes op maar nog veel meer lekkers. Er is ook wat heerlijke romige gorgonzola aan toegevoegd en lekkere zoute spekjes.
Wij zijn helemaal dol op plaattaarten. Niet alleen omdat ze heel snel op tafel staan maar het is een perfecte snack voor bij de borrel. Ook als voorgerecht is het helemaal geschikt. Wij bedachten dit gerechtje omdat er nog een zak spruitjes in de koelkast lag. Ja we gooien niks weg dus die moesten een bestemming hebben. Om een idee te krijgen hebben wij hier een filmpje van.
Aangezien het ook carnavalstijd is wil je deze heerlijke hartige snack. De crème fraiche is aangemaakt met een eetlepel pesto. Een paar eetlepels parmezaanse kaas en wat zwarte peper. De bodem is van een makkelijke rol bladerdeeg die we eigenlijk altijd in huis hebben. Vervolgens hebben we de spruitjes heel even gestoomd in de stoomoven maar je kunt ze ook heel even koken. Dit hebben we gedaan omdat we dachten dat ze misschien anders zouden verbranden en een beetje bite is wel lekker maar niet kei hard.
De spekjes mogen niet ontbreken want dit geeft een lekkere zoute toevoeging. Tenslotte als finishing touch wat pikante gorgonzola. Dit maakt de plaattaart super lekker maar tevens ook wel machtig. Je kunt kiezen om er een parmezaanse kaas over te strooien zodat het iets lichter is. Zeker weten dat Mariëlla dit doet want zij houdt niet zo van gorgonzola.
Wij wensen jullie ongelofelijk gezellige carnavalsdagen. Wil nog wat ideetjes voor het weekend dan hebben we meerdere variaties zoals de Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola, plaatpizza met aubergine en courgette. Ga je voor een lekkere zoete versie dan is de Appel plaattaart met amandelspijs een verrukkelijke topper voor bij de koffie of als dessert!
Steps
1
Done
5 minuten
|
SpruitjesMaak de spruitjes schoon en stoom ze heel even in de stoomoven of kook ze een paar minuten zodat het harde eraf is. |
2
Done
10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 200° |
3
Done
|
Crème fraiche parmezaanse kaas pesto peperMeng crème fraiche met 1 1/2 eetlepel basilicum pesto, geraspte parmezaanse kaas en wat zwarte peper. |
4
Done
3 minuten
|
BladerdeegRol de bladerdeeg uit en prik gaatjes in het deeg met een vork. |
5
Done
30 minuten
|
OvenDoe de rol bladerdeeg met het bakpapier op een bakblik en bak de plaattaart in 30 minuten af in een oven van 200°. |