0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
200 gram Crème fraiche
Beetje Zwarte peper
3 eetlepel Pesto basilicum
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
250 gram Spruitjes
Scheutje Olijfolie
50 gram Spekjes
50 gram Gorgonzola kaas
1 eieren
Plaattaart met pesto spruitjes

Plaattaart met pesto spruitjes

Aanvallen maar!

Ingredients

Directions

Share

Plaattaart met pesto spruitjes!

Ben jij ook een fan van spruitjes? Wij vinden ze alleen lekker wanneer je er echt iets mee doet. Nou, dat hebben we gedaan en wat is dit lekker! Een plaattaart met pesto spruitjes. Want er zit niet alleen spruitjes op maar nog veel meer lekkers. Er is ook wat heerlijke romige gorgonzola aan toegevoegd en lekkere zoute spekjes.
Wij zijn helemaal dol op hartige plaattaarten. Niet alleen omdat ze heel snel op tafel staan maar het is een perfecte snack voor bij de borrel. Ook als voorgerecht is het helemaal geschikt. Wij bedachten dit gerechtje omdat er nog een zak spruitjes in de koelkast lag. Ja we gooien niks weg dus die moesten een bestemming hebben. Om een idee te krijgen hebben wij hier een filmpje van.

Makkelijke snack

Aangezien het ook carnavalstijd is wil je deze heerlijke hartige snack. De crème fraiche is aangemaakt met een eetlepel pesto. Een paar eetlepels  parmezaanse kaas en wat zwarte peper. De bodem is van een makkelijke rol bladerdeeg die we eigenlijk altijd in huis hebben. Vervolgens hebben we de spruitjes heel even gestoomd in de stoomoven maar je kunt ze ook heel even koken. Dit hebben we gedaan omdat we dachten dat ze misschien anders zouden verbranden en een beetje bite  is wel lekker maar niet kei hard.

Kaas en spek

De spekjes mogen niet ontbreken want dit geeft een lekkere zoute toevoeging. Tenslotte als finishing touch wat pikante gorgonzola. Dit maakt de plaattaart super lekker maar tevens ook wel machtig. Je kunt  kiezen om er een parmezaanse kaas over te strooien zodat het iets lichter is. Zeker weten dat Mariëlla  dit doet want zij houdt niet zo van gorgonzola.

Wij wensen jullie ongelofelijk gezellige carnavalsdagen. Wil nog wat ideetjes voor het weekend dan hebben we meerdere  variaties zoals de Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola, plaatpizza met aubergine en courgette. Ga je voor een lekkere zoete versie dan is de Appel plaattaart met amandelspijs een verrukkelijke topper voor bij de koffie of als dessert!

Steps

1
Done
5 minuten

Spruitjes

Maak de spruitjes schoon en stoom ze heel even in de stoomoven of kook ze een paar minuten zodat het harde eraf is.
Halveer ze roer er een lepel pesto en wat olijfolie door.

2
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 200°

3
Done

Crème fraiche parmezaanse kaas pesto peper

Meng crème fraiche met 1 1/2 eetlepel basilicum pesto, geraspte parmezaanse kaas en wat zwarte peper.

4
Done
3 minuten

Bladerdeeg

Rol de bladerdeeg uit en prik gaatjes in het deeg met een vork.
Smeer de crème fraiche er over.
Hier op mogen de spruitjes en spekjes.
Eindig met wat gorgonzola kaas of voor een milde geraspte Parmezaanse kaas.
Vouw de randjes ietsje naar binnen en voor een glanzend laagje smeer je wat geklutst ei op het deeg.

5
Done
30 minuten

Oven

Doe de rol bladerdeeg met het bakpapier op een bakblik en bak de plaattaart in 30 minuten af in een oven van 200°.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tomaten-cremesoep
previous
Tomaten-cremesoep
Citroen kip uit de airfryer
next
Citroenkip uit de airfryer
Tomaten-cremesoep
previous
Tomaten-cremesoep
Citroen kip uit de airfryer
next
Citroenkip uit de airfryer

Add Your Comment