0 0
Pompoen appeltjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Appel
6 plakjes bladerdeeg
1 eieren
1 theelepel Kaneel
1 theelepel Suiker
1 eetlepel Amandel schaafsel Optioneel
3 Kaneelstokje

Pompoen appeltjes

Zijn ze niet lief!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pompoen appeltjes!

Zijn ze niet schattig deze pompoen appeltjes? Helemaal perfect nu we in de pompoenfase zijn en Halloween voor de deur staat. Deze heeft natuurlijk geen pompoen smaakje maar past wel echt bij de herfst. Een makkelijk receptje van een paar appels en bladerdeeg. Het is wel handig om even het recept door te lezen voor de tips en tricks. Leuk om thuis te maken en nog lekkerder om op te eten! Kijk snel naar het filmpje wat we hiervan hebben gemaakt zodat je precies weet wat je moet doen.

Oké even voor de beeldvorming. Jo wilde een soort appelflapjes maken met een bladerdeegje er omheen gewikkeld. Het leermoment van vandaag was dat je niet gelijk al het bladerdeeg uit de vriezer moet halen. Het werkt het beste wanneer het bladerdeeg tegen het ontdooien aan is. Daarna wordt het veel te zacht en gaat het faliekant mis. Vervolgens moet de opening van het appel schijfje vrij groot zijn. Om een lang reepje bladerdeeg er doorheen te laten glijden was echter geen succes.

Uiteindelijk heb ik de bladerdeeg reepjes gehalveerd en erboven opgeplakt. Daarna omgedraaid en in het gaatje gepropt. Oké dat zag er wel goed uit. Nu maar hopen of ze een beetje leuk de oven uitkomen.

De verrassing was groot want het leken net kleine pompoentjes. Ha ha dit was niet de bedoeling maar eigenlijk nog veel leuker. Een klein stukje van een kaneelstokje is als steeltje aangebracht. Zo zie je maar ga gewoon aan de slag en wie weet komt er iets leuks uit!
Ben jij ook zo dol op appeltjes en gefreubel met bladerdeeg? Maak dan onze Gevulde appelbollen een keer. Lekker gevuld met spijs en chocola. Appel plaattaart met amandelspijs, Snelle Italiaanse apfelstrudel. Typ eens appel in bij het vergrootglas en je vind nog veel meer lekkers met dit fruit.

Steps

1
Done

Appel

Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis.
Snijd in twee of drie plakken van ongeveer 1 cm dik.

2
Done

Bladerdeeg

Neem twee plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
Ontdooi niet alles tegelijk want wanneer het bladerdeeg te zacht is is het lastig te verwerken.
Snijd met een scherp mes dunne reepjes. Halveer de reepjes.

3
Done

Appel

Leg ongeveer zes reepjes deeg boven op het appelschijfje waarbij je een klein stukje aan de binnenkant vouwt.
Draai nu het appel schijfje om en vouw de reepjes aan de andere kant naar binnen.
Leg de pompoenen direct op bakpapier op een bakblik.

4
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.

5
Done

Ei

Smeer de appeltjes met bladerdeeg in met een geklust ei.
Strooi er nog wat suiker gemengd met kaneel over en eventueel wat amandelschaafsel.

6
Done

Oven

Het gaat ongeveer een klein half uurtje in de oven.
Houdt natuurlijk wel de oven in de gaten, de ene over gaat sneller dan de ander. Wanneer ze mooi goudbruin zijn mogen ze er uit.

7
Done

Koelen

Laat de pompoentjes afkoelen en steek er een half kaneelstokje in ter decoratie. Met wat blaadjes uit de tuin heb je mooi herfst tafereeltje.

8
Done

Tip

Wanneer je vrij grote appels gebruikt dan snijd je het bladerdeeg reepje niet in tweeën.
Dezelfde dag op eten want dan zijn ze het lekkerste.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasta met pompoen en feta
previous
Pasta met pompoen en feta
Chocolade peren taart
next
Chocolade perentaart
pasta met pompoen en feta
previous
Pasta met pompoen en feta
Chocolade peren taart
next
Chocolade perentaart

Add Your Comment