0 0
Pompoen carpaccio met burrata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Flespompoen
1 bol burrata
3 eetlepel Pompoen pitjes
50 gram rucola
Paar takjes verse tijm
Naar smaak zout en peper
Flinke scheut Olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pompoen carpaccio met burrata

Dit staat fantastisch op de tafel

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Pompoen carpaccio met burrata.

De meeste volgers weten dat wij een liefdes verhouding hebben met burrata. Deze prachtige bollen fleuren elk gerecht op en met zijn romige stracciatella gewoon om te smullen. Carpaccio’s zijn zowieso een prachtig gerechten op tafel. Wij serveren het regelmatig aan onze gasten. Dit waanzinnige exemplaar is klaar voor de herfst. Zoals jullie gemerkt hebben is de pompoen niet uit onze keuken te slaan, en wannneer dit ook je lieveling is dan ga je direct aan de slag. We hebben dunne slices gesneden, mooie verse tijm en olijfolie erover. De oven doet het meeste  werk. Voor jou de taak deze schitterende knaloranje geroosterde plakjes op je mooiste bordje te schikken, wat rucola erover, de burrata in het midden afgetopt met pompoen pitten. Geloof ons, less is more!

Deze gaat zeker met kerst op tafel! Sla jij hem ook snel op?

Is pompoen niet je favoriete veggie, dan hebben we natuurlijk een prima alternatief. Een heerlijke burrata salade met aardbeien en kiwibes. De  carpaccio van komkommer of de courgette carpaccio met citroenpesto en burrata. Natuurlijk hebben we ook een recept met carpaccio op twee manieren. Dit is er één met pesto, pistache en rosbief.

VERSCHILLENDE POMPOENEN

Wij gebruiken zelf vaak de fles pompoen, deze is namelijk makkelijk te schillen met een dunschiller. Sommige koken voor de soep zelfs de schil mee. Bij de hardere versies zijn wij altijd bang dat we na het snijden een vinger missen.  De pompoen is familie van de courgette en komkommer.  Niet alle pompoenen kun je eten. Heel veel van de prachtige exemplaren zijn voor de sier. Twijfel je nog dan kun je ervan uit gaan wanneer er pitjes in zitten deze eetbaar zijn.  Ook zijn de sier pompoenen niet te eten.

Naast dat de pompoen erg lekker is , is het ook nog super gezond. Lekker vezelrijk dat vinden de darmen erg fijn. Heel veel vitamine A en C. Ijzer, magnesium, zink en beta caroteen. Klinkt goed toch:)

 

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden

2
Done
10 minuten

Pompoen

Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd in dunne plakjes.
Leg deze op en bakplaat.
Sprenkel er wat zout en peper, verse tijm blaadjes en olijfolie over.

3
Done
35 minuten

Oven

Doe de bakplaten in de oven voor 35 minuten
Rooster de plakjes gaar, ze mogen niet zwart worden.
Halverwege de baktijd de stukjes pompoen even omdraaien.

4
Done

Serveren

Leg de plakjes op een mooi bord. Daarop wat rucola.
Burrata in het midden. Pompoen pitjes erover. Natuurlijk je mooiste olijfolie erover schenken.
Beetje peper mag ook.
Lekker met mooi geroosterd brood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kruidnoten panna cotta
previous
Kruidnoten panna cotta
Gehaktballetjes van Jonnie Boer
next
Gehaktballetjes van Jonnie Boer
Kruidnoten panna cotta
previous
Kruidnoten panna cotta
Gehaktballetjes van Jonnie Boer
next
Gehaktballetjes van Jonnie Boer

Add Your Comment