Ingredients
-
300 gram flespompoenIn blokjes
-
100 gram volkorenmeel
-
2 eieren
-
1 eiwitOpgeklopt
-
1 zakje bakpoeder
-
50 ml amandelmelk
-
2 el cottagecheese
-
1 tl Pumpkin spice
Directions
Pancakes met pompoen en cottagecheese zijn dé ultieme herfsttraktatie! Dit heerlijke en voedzame recept combineert het beste van de herfst met comfortfood. De zoete pompoen zorgt niet alleen voor een prachtige oranje kleur, maar ook voor extra vitamines. Cottagecheese maakt de pannenkoeken lekker romig en geeft je een portie eiwitten om je ochtend goed te beginnen.
Wil je weten hoe je deze pompoen pannenkoeken maakt? Het is super simpel. Je begint met wat meel, eieren, bakpoeder en een snufje pumpkin spice mix (voor die heerlijke herfstige smaak).
Voeg dan gepureerde pompoen toe voor extra smaak en kleur. Roer daarna een paar lepels cottagecheese door het beslag voor een luchtige, smeuïge textuur. Als je ze bakt, krijgen ze een prachtige goudbruine korst en blijven ze vanbinnen lekker zacht. Wij stomen onze pompoen altijd in onze combi-stoomoven van Miele. Dit is echt een hele fijne oven omdat het ook een speciale pompoen stand heeft. Zo krijg je perfect zachte pompoen zonder na te denken. Wij hebben de DGC7460HCX combi-stoomoven.
Deze pancakes met pompoen en cottage cheese zijn perfect voor een gezellig herfstontbijt of brunch. Maak het af met een scheutje ahornsiroop maar ook kloddertje Griekse yoghurt en wat geroosterde noten of zaden kunnen het heerlijk maken! Zo krijg je meteen een mooie presentatie op je bordje.
Wil je genieten van dé herfstbrunch? Probeer dan deze heerlijke pannenkoeken met pompoen en cottage cheese. Perfect voor een knusse herfstochtend met een warme kop koffie of thee.
*In samenwerking met Keukenspecialisten.nl.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Pompoen stomenWij gebruiken voor het stomen onze Miele combi-stoomoven. Deze heeft een speciale stand om pompoen te stomen. Super makkelijk. Wij stomen het in deze stand 10 minuten. Heb je geen stoomoven? Kook de pompoen dan 13 minuten in een pan met water. |
2
Done
3 minuten
|
Eiwit opkloppenKlopt 1 eiwit stijf. |
3
Done
3 minuten
|
Beslag mengenMeng de pompoenpuree en het eiwit met de rest van de ingrediënten tot je een mooi beslag hebt. |
4
Done
10 minuten
|
BakkenVerhit een pan met neutrale olie of kokosolie en bak de pancakes aan beide kanten. Wij bakken de pancakes op onze Miele inductieplaat aan beide klanten 2 minuten op stand 7 (van de 9). |