0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Spruitjes
Halve Hokkaido pompoen
Scheut Olijfolie
Naar smaak zout en peper
3 eetlepel balsamico crema
50 gram rucola
Hand Walnoten
Dressing
50 gram Geitenkaas Zachte
100 ml Crème fraiche Yoghurt kan ook
Naar smaak zout en peper
Halve theelepel Chili poeder
4 takjes Platte peterselie
1 eetlepel honing
Pompoen spruitjes salade

Pompoen spruitjes salade

Zo maak je spruitjes bij iedereen geliefd

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Pompoen spruitjes salade!

Salade alleen in de zomer? Nee hoor hij ons niet. Een salade met de lunch is bij ons favoriet.  En hoe heerlijk is het om lekkere geroosterde groenten in een salade te verwerken?! Nu we volop in de pompoen modus zijn gaan we op zoek naar een lekkere combinatie. Ja hoor. die hebben we gevonden! Eentje met spruitjes in de hoofdrol.

Nu niet meteen je gezicht vertrekken, want spruitjes kun je heel lekker maken! Namenlijk geroosterd in de oven met wat olijfolie en balsamico. Daarna gaan de spruitjes een beetje karameliseren en krijgen hierdoor een extra zoetje. Vervolgens gaat de geroosterde pompoen, samen met  walnoten uit de tuin en natuurlijke heerlijke geitenkaas. Dit wil je toch niet missen! De pompoen spruitjes salade is een feit!

Hebben jullie dit ook wanneer de blaadjes van de bomen vallen je een enorm grote trek hebt in verse groenten? Waardoor het lijkt alsof je lichaam extra weerstand aan het opbouwen is. Tijdens de zomer maanden eten wij eigenlijk veel minder groenten. Mariella en haar vriend daar aan tegen gaan elke dag voor de 200 g. Echt om jaloers op te worden. Op een of andere manier zit het zomers niet in ons systeem en moeten we er ons echt toe zetten om extra groenten te eten. Gelukkig eten we heel veel tomaatjes die maken het vaak wel goed.

Tot slot, spruitjes  is een van de gezondste vitamine bommetjes en bovendien samen met de pompoen perfect voor de gezondheid. De Hokkaido pompoen is echt voor de fijn proever. Zó ontzettend lekker met een nootachtige smaak. Na het roosteren wordt de kleur nog mooier waardoor  je salade een lust voor het oog wordt . Oja de schil is prima eetbaar.

Een hartige taart pompoen en spruitjes taart is vers van de pers. Maak eens een lasagne van spruitjes pesto. verrassend lekker! Net zo lekker als de stamppot spruitjes. Met de rest van de pompoen maak je een lekkere geroosterde pompoen met burrata

Steps

1
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done
5 minuten

Spruitjes

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Doe in een schaal samen met een scheutje olijfolie en balsamico.
Wij gebruiken de crèma balsamico.
Roer door elkaar.

3
Done
5 minuten

Pompoen

Halveer een pompoen.
Verwijder de zaden.
Snijd in dunne plakjes

4
Done
20-25 minuten

Oven

Leg de spruitjes op een bakplaat samen met de pompoen met wat peper erover.
Giet wat olijfolie over de pompoen.
De plaat mag nu 20 tot 25 minuten in de oven.
Kleine spruitjes zijn soms iets sneller gaar. Haal die dan eerder uit de oven.

5
Done
2 minuten

Sausje

Meng zachte geitenkaas samen met wat crème fraiche of yoghurt.
Extra zout en peper en een beetje chilipoeder bij.
Wil je een zoetje? Doe dan een eetlepel honing erbij.
Mix dit goed.

6
Done
3 minuten

Serveren

Maak de schaal op met rucola en daarop de spruitjes en pompoen.
Extra walnootjes erover en natuurlijk de dressing.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gepofte kastanjes
previous
Gepofte kastanjes uit de airfryer
Hartige pompoen taart
next
Hartige pompoen en spruitjes taart
Gepofte kastanjes
previous
Gepofte kastanjes uit de airfryer
Hartige pompoen taart
next
Hartige pompoen en spruitjes taart

Add Your Comment