Ingredients
-
250 gram Spruitjes
-
Halve Hokkaido pompoen
-
Scheut Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
3 eetlepel balsamico crema
-
50 gram rucola
-
Hand Walnoten
-
Dressing
-
50 gram GeitenkaasZachte
-
100 ml Crème fraicheYoghurt kan ook
-
Naar smaak zout en peper
-
Halve theelepel Chili poeder
-
4 takjes Platte peterselie
-
1 eetlepel honing
Directions
Pompoen spruitjes salade!
Salade alleen in de zomer? Nee hoor hij ons niet. Een salade met de lunch is bij ons favoriet. En hoe heerlijk is het om lekkere geroosterde groenten in een salade te verwerken?! Nu we volop in de pompoen modus zijn gaan we op zoek naar een lekkere combinatie. Ja hoor. die hebben we gevonden! Eentje met spruitjes in de hoofdrol.
Nu niet meteen je gezicht vertrekken, want spruitjes kun je heel lekker maken! Namenlijk geroosterd in de oven met wat olijfolie en balsamico. Daarna gaan de spruitjes een beetje karameliseren en krijgen hierdoor een extra zoetje. Vervolgens gaat de geroosterde pompoen, samen met walnoten uit de tuin en natuurlijke heerlijke geitenkaas. Dit wil je toch niet missen! De pompoen spruitjes salade is een feit!
Hebben jullie dit ook wanneer de blaadjes van de bomen vallen je een enorm grote trek hebt in verse groenten? Waardoor het lijkt alsof je lichaam extra weerstand aan het opbouwen is. Tijdens de zomer maanden eten wij eigenlijk veel minder groenten. Mariella en haar vriend daar aan tegen gaan elke dag voor de 200 g. Echt om jaloers op te worden. Op een of andere manier zit het zomers niet in ons systeem en moeten we er ons echt toe zetten om extra groenten te eten. Gelukkig eten we heel veel tomaatjes die maken het vaak wel goed.
Tot slot, spruitjes is een van de gezondste vitamine bommetjes en bovendien samen met de pompoen perfect voor de gezondheid. De Hokkaido pompoen is echt voor de fijn proever. Zó ontzettend lekker met een nootachtige smaak. Na het roosteren wordt de kleur nog mooier waardoor je salade een lust voor het oog wordt . Oja de schil is prima eetbaar.
Een hartige taart pompoen en spruitjes taart is vers van de pers. Maak eens een lasagne van spruitjes pesto. verrassend lekker! Net zo lekker als de stamppot spruitjes. Met de rest van de pompoen maak je een lekkere geroosterde pompoen met burrata
Steps
1
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 200°. |
2
Done
5 minuten
|
SpruitjesMaak de spruitjes schoon en halveer ze. Doe in een schaal samen met een scheutje olijfolie en balsamico. |
3
Done
5 minuten
|
PompoenHalveer een pompoen. |
4
Done
20-25 minuten
|
OvenLeg de spruitjes op een bakplaat samen met de pompoen met wat peper erover. |
5
Done
2 minuten
|
SausjeMeng zachte geitenkaas samen met wat crème fraiche of yoghurt. |
6
Done
3 minuten
|
Serveren |