0 0
Pompoen tempura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Halve Pompoen
500 ml zonnebloemolie
Beslag
200 gram bloem
1/2 theelepel zout
Blikje bier
Sausje
3 eetlepel Griekse yoghurt
2 theelepel Pesto basilicum

Pompoen tempura

Super snel smullen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Beslag

  • Sausje

Directions

Share

Pompoen tempura!

Zin in een lekker snel snackje dan zijn deze stukjes pompoen tempura ideaal. Het recept om dit te maken is namelijk super simpel en binnen vijf minuten sta je te bakken.

Het recept van onze groenten tempura staat al een tijdje online.  Iets wat we heel vaak bestellen wanneer we in Italië zijn. Van alle groenten die we gemaakt hebben hadden we nog niet de pompoen geprobeerd. Waar ze dit ook eten is in Canada. Tenminste @mandyandmore at hier een overheerlijke stapel van tijdens haar vakansie. Tijdens een oproepje op haar story zagen wij het langskomen. Ze wilde graag een recept om thuis na te genieten. Eigenlijk vroeg ze dit aan hele bekende Nederlandse foodies. Nou zijn wij wel klein maar hebben toevallig wel dit recept haha.

Gelukkig lagen er na onze skivakantie nog twee halve pompoenen te wachten op een bestemming. Voordat we het wisten konden wij ook lekker hiervan snacken. Ons tempura beslag is het meest makkelijke ever. Het enige wat je nodig hebt is tweehonderd gram bloem en een blikje bier. Voor het biertje moesten we wel naar de supermarkt.
Mandy had het over een zwarte knoflook saus maar dat ging ons te ver. Hier hebben we onze eigen sausje bij gemaakt: Het is een super gezond yoghurt sausje met pesto geworden. Tja deze veggies zijn gezond alleen het gefrituurde laagje natuurlijk iets minder. Wij zeggen een top combinatie.

Sla het recept maar snel op bij het paperclipje . Ideaal voor al je leftovers veggies op te maken. Omgetoverd in een heerlijke snack voor bij de borrel in het weekend!
Zin in nog meer snelle snackjes probeer een de gekruide courgette frietjes. Chips van aardappelschillen wil je zeker proberen. De lekkerste chips maak je gewoon in de airfryer. Onze plaattaart met pesto spruitjes mag je ook niet missen.

Steps

1
Done
2 minuten

Pompoen

Snijd de pompoen in dunne plakjes.
Wij gebruikte fles pompoen en Hokkaido pompoen.
Dep de plakjes even droog met keukenpapier.

2
Done
2 minuten

Beslag

Doe 200 gram , 1/2 theelepel zout in schaaltje.
Giet een blikje koud bier langzaam bij de bloem terwijl je langzaam mengt met een garde.
Wanneer je vloeibaar niet te dik en niet te dun beslag hebt stop je met het bier.
Blijf niet extra roeren want dan sla je het beslag dood.

3
Done
3 minuten

Frituren

Haal de pompoen door het beslag en laat even uitlekken.
Frituur ze enkele minuten tot ze bruin zien. Even omkeren.
Niet te veel tegelijk anders plakken ze aan elkaar.
Schep ze eruit en laat even uitlekken op keukenpapier.

4
Done

Sausje

Zin in een gezond sausje erbij?
Meng een paar eetlepels Griekse yoghurt met pesto.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pistache panna cotta
previous
Pistache panna cotta
Pastaschelpen uit de oven
next
Pastaschelpen uit de oven
pistache panna cotta
previous
Pistache panna cotta
Pastaschelpen uit de oven
next
Pastaschelpen uit de oven

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here