Ingredients
-
Halve Pompoen
-
500 ml zonnebloemolie
-
Beslag
-
200 gram bloem
-
1/2 theelepel zout
-
Blikje bier
-
Sausje
-
3 eetlepel Griekse yoghurt
-
2 theelepel Pesto basilicum
Directions
Pompoen tempura!
Zin in een lekker snel snackje dan zijn deze stukjes pompoen tempura ideaal. Het recept om dit te maken is namelijk super simpel en binnen vijf minuten sta je te bakken.
Het recept van onze groenten tempura staat al een tijdje online. Iets wat we heel vaak bestellen wanneer we in Italië zijn. Van alle groenten die we gemaakt hebben hadden we nog niet de pompoen geprobeerd. Waar ze dit ook eten is in Canada. Tenminste @mandyandmore at hier een overheerlijke stapel van tijdens haar vakansie. Tijdens een oproepje op haar story zagen wij het langskomen. Ze wilde graag een recept om thuis na te genieten. Eigenlijk vroeg ze dit aan hele bekende Nederlandse foodies. Nou zijn wij wel klein maar hebben toevallig wel dit recept haha.
Gelukkig lagen er na onze skivakantie nog twee halve pompoenen te wachten op een bestemming. Voordat we het wisten konden wij ook lekker hiervan snacken. Ons tempura beslag is het meest makkelijke ever. Het enige wat je nodig hebt is tweehonderd gram bloem en een blikje bier. Voor het biertje moesten we wel naar de supermarkt.
Mandy had het over een zwarte knoflook saus maar dat ging ons te ver. Hier hebben we onze eigen sausje bij gemaakt: Het is een super gezond yoghurt sausje met pesto geworden. Tja deze veggies zijn gezond alleen het gefrituurde laagje natuurlijk iets minder. Wij zeggen een top combinatie.
Sla het recept maar snel op bij het paperclipje . Ideaal voor al je leftovers veggies op te maken. Omgetoverd in een heerlijke snack voor bij de borrel in het weekend!
Zin in nog meer snelle snackjes probeer een de gekruide courgette frietjes. Chips van aardappelschillen wil je zeker proberen. De lekkerste chips maak je gewoon in de airfryer. Onze plaattaart met pesto spruitjes mag je ook niet missen.
Steps
1
Done
2 minuten
|
PompoenSnijd de pompoen in dunne plakjes. |
2
Done
2 minuten
|
BeslagDoe 200 gram , 1/2 theelepel zout in schaaltje. |
3
Done
3 minuten
|
FriturenHaal de pompoen door het beslag en laat even uitlekken. |
4
Done
|
SausjeZin in een gezond sausje erbij? |