0 0
Pompoencake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram bloem
100 gram Amandelmeel
2 eieren
50 gram Suiker
2el, optioneel pompoenpuree
2 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
100 ml volle melk
100 ml lichte olijfolie
1 theelepel Kaneel Of Pumpkin Spice
1 eetlepel geraspte gember
1 handje walnoten
1 handje geraspte pompoen
Topping
200 gram roomkaas
3 eetlepel roomboter ongezouten Op kamertemperatuur
3 eetlepel

Pompoencake

Met verse pompoen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Heerlijke Pompoencake: Het Seizoensgebak dat je Moet Proberen!

Nu de pompoen volop in het seizoen is, hebben we een fantastisch recept voor een pompoencake – het zusje van de bekende carrotcake met walnoten. We maken regelmatig wortelcake, dus het idee om geraspte pompoen door een cakebeslag te mengen móést wel goed zijn. En het resultaat? Verrassend lekker! Een gezonde cake waar je zonder schuldgevoel een extra plakje van kunt nemen.

Maar een echte cake-liefhebber weet: een romige topping maakt het af! Deze pompoencake krijgt daarom een dikke laag roomkaasglazuur met poedersuiker en boter. Misschien iets minder gezond, maar o zo onweerstaanbaar. Het is echt de kers op de taart!

Recept: Pompoencake Maken doe je Zo!

Deze pompoencake staat binnen een half uur in de oven – perfect voor een spontane bakactie! Het beslag is een combinatie van volkorenbloem en amandelmeel. Amandelmeel gebruiken we graag, want het geeft de cake een heerlijke, nootachtige smaak en maakt het gebak lichter verteerbaar dankzij het lagere glutengehalte.

Voor extra smaak voegden we een beetje pompoen puree toe die we nog over hadden, maar dit is optioneel. Zin om zelf deze puree te maken dan hebben we daar een makkelijk recept voor. De walnoten in de cake zorgen voor een heerlijke bite die bij elke hap verrast!

Tip: Gebruik een vierkante bakvorm in plaats van een cakeblik. Zo kun je de pompoencake in mooie, gelijke blokjes snijden die makkelijk te serveren zijn.

Perfecte Pompoencake voor Spontaan Bezoek

Deze cake was binnen no-time op, want toen we spontaan koffiebezoek kregen, waren de gasten zó enthousiast dat ze zelfs stukjes meenamen voor thuis! Een goede reden om dit recept snel opnieuw te maken – en het resultaat is te lekker om lang te bewaren.

Geniet van dit heerlijke, seizoensgebonden baksel! Probeer ook eens de heerlijke pompoen appelcake of de pompoen pancakes met cottagecheese.

Steps

1
Done

Bakvorm

Bekleed de bodem een bakblik met bakpapier.
Vet de binnen randen in met boter.
Wij gebruiken een vierkante bakvorm van 20 cm × 20 cm maar een cakeblik of springvorm kan ook.

2
Done

Ei en suiker

Klop het ei met de suiker. 2 minuten
Wij gebruiken voor dit recept een keukenmachine, maar een garde of mixer kan ook.

3
Done

Ingrediënten toevoegen

Voeg de geraspte gember, kaneel, vanille extract, volle melk, milde olijfolie, en geraspte pompoen bij elkaar.
Heb je nog pompoenpuree voeg dit dan ook toe. Meng dit goed met een garde of keukenmachine.

4
Done

Afmaken

Meng bloem, amandelmeel en bakpoeder door elkaar. Mix dit door het beslag.
Als laatste voeg je gehakte walnoten toe.

5
Done

Oven

Schep het beslag in de bakvorm en bak dit 35-40 minuten in een voorverwarmde oven van minuten op 170°.C.

Wanneer je er een satéprikker insteekt en er droog uitkomt is de cake gaar.

6
Done

Topping

Meng de roomkaas( op kamertemperatuur), poedersuiker en hele zachte boter goed door elkaar.
Smeer dit op de afgekoelde cake.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen pancakes met cottage cheese
previous
Pompoen pancakes met cottagecheese
champignonroomsaus
next
Champignonroomsaus
Pompoen pancakes met cottage cheese
previous
Pompoen pancakes met cottagecheese
champignonroomsaus
next
Champignonroomsaus

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here