Ingredients
-
Halve flespompoen
-
Flinke tros druiven
-
80 gram geitenkaasDe zachte versie
-
1 uien
-
2 teen knoflook
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
1 theelepel zout
-
Flinke scheut olijfolie
-
1 blokje groentenbouillon
-
1 liter heet water
Directions
Pompoensoep met geitenkaas en druiven: een smaakexplosie voor het najaar
Soepliefhebbers, opgelet! Deze pompoensoep met geitenkaas en druiven is niet zomaar een soep – het is een smaakexplosie die je keer op keer wilt maken. Pompoen smaakt eigenlijk het hele jaar door heerlijk, maar zodra de blaadjes van de bomen dwarrelen, grijpen we er massaal naar. Tijd voor een nieuw herfstig favoriet recept!
Onze eerdere pompoensoep met appel en feta is een topper, maar deze versie met geitenkaas en druiven mocht niet ontbreken. En eerlijk is eerlijk: de lekkerste recepten ontstaan vaak als je de koelkast opentrekt en kijkt wat er nog ligt. Dat was precies het geval met deze verwarmende soep.
Hoe maak je verse pompoensoep?
Een goede soep maken is super eenvoudig. Het begint met de juiste pompoen. Wij gaan voor flespompoen, die is lekker én makkelijk te snijden. Wil je iets anders proberen? De oranje Hokkaido-pompoen is ook een favoriet vanwege de volle smaak en de prachtige kleur.
Snijd de pompoen in grove stukken en leg deze in een ovenschaal. Voeg daarbij goed gewassen druiven, gesnipperde ui en stukjes geitenkaas. Bestrooi alles met je favoriete Italiaanse kruiden en een snufje zout. Giet er een flinke scheut olijfolie overheen zodat alles lekker kan garen. Na een halfuurtje in de oven is je soepbasis klaar!
Soep of pastasaus? Jij kiest!
Nu komt het leukste deel: het pureren. Gebruik een staafmixer of keukenmachine en giet er een klein laagje bouillon bij. Als je op zoek bent naar een romige pastasaus, stop dan hier! Voeg je de rest van de bouillon toe, dan krijg je een zalige, dikke pompoensoep.
Wij serveren deze soep graag met een stuk vers brood, maar probeer ook eens naanbrood met extra pitjes en nog wat verkruimelde geitenkaas erbovenop. Het maakt je soep niet alleen compleet, maar geeft ook een heerlijke bite. Een simpel gerecht, boordevol vitamines!
Waarom deze pompoensoep maken?
•Heerlijk romige soep met een unieke combinatie van smaken.
•Makkelijk aan te passen: maak er een pastasaus van of een soep.
•Perfect voor het najaar en boordevol gezonde ingrediënten zoals pompoen, druiven en geitenkaas.
Maak deze pompoensoep met geitenkaas en druiven vandaag nog, en je herfst kan niet meer stuk!
Steps
1
Done
10 minuten
|
GroentenSnijd een halve flespompoen in stukjes. |
2
Done
1 minuut
|
BouillonMaak een bouillon van een liter heet water met het bouillonblokje. |
3
Done
|
PastasausVoor een lekkere pastasaus voeg je ongeveer 300 ml bouillon toe. |
4
Done
|
Serveren |