0 0
Pompoen taartje uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Flespompoen
1 Aubergine
1 courgette
3 Uien
1 Paprika Verschillende kleuren is mooi
1 bol knoflook
200 gram spinazie
180 gram Geitenkaas
4 verse vijgen
50 ml Olijfolie
Paar takjes Platte peterselie
1 cm Gember
Naar smaak zout en peper
2 theelepel Ras el hanout
Extra
240 gram Bulgur
400 ml heet water
Halve theelepel Zout
Kopje Rozijnen

Pompoen taartje uit de oven

Waanzinnige smaakexplosie

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Pompoen taartje uit de oven.

Hebben jullie ook een favoriet restaurants waarbij je altijd het zelfde besteld. Omdat je weet dat het heerlijk is. Het is ook zo erg dat wanneer ik (José) in Amsterdam ben regelmatig even binnenloop en altijd een vriendin mee breng die dit nog nooit heeft geproefd. Bij dit Algerijns restaurant is het altijd smullen. Het is echt zo dat de eerste keer dat ik daar langs liep ik door de geur naar binnen werd getrokken.

Vandaag heb ik geprobeerd om dit pompoen taartje uit de oven na te maken want er is niks lekkerder om de herfst te beginnen met geroosterde groenten waarbij de pompoen de hoofdrol krijgt. Het taartje van pompoen heeft spinazie, vijgen en geitenkaas on top. Samen met de heerlijke specerijen mix Ras el hanout, en gepofte knoflook. Geserveerd met geroosterde aubergine, courgette, paprika en bulger.  Omdat ik altijd kook voor vier personen heb ik het laten proeven aan een vriendin die daar ook ooit samen met mij geweest is. Of het lekker was? Waanzinnig!!

Oh ja, het lijkt heel ingewikkeld om te maken maar dit valt echt reuze mee. Kijk maar eens naar het Reels filmpje op instagram.

Nomadische keuken

Rainarai is een piepklein restaurantje met een paar tafeltjes en zij koken daar de meest heerlijke gerechten uit de nomadische keuken. Rainarai kookt met prachtige biologische producten en je kunt daar ook gewoon je maaltje meenemen en thuis opwarmen. Ze hebben inmiddels ook een mooie markt winkel waar je al deze heerlijke producten kunt kopen. Binnenkort verkopen ze kruidenmix die de chef zelf ontwikkeld heeft.  ‘Ras el Khellout’ snel even langs om het te kopen.

BULGUR

Bulgur  wordt veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken. Het is vergelijkbaar met couscous maar voor bulgur wordt tarwe gestoomd, gedroogd en tot slot vermalen tot een grove korrel. Met een licht nootachtige smaak. Het heeft iets meer bite dan couscous. Ook nog eens gluten vrij. Probeer ook eens onze Arabische tabouleh met bulgur, hummus en flatbread.

 

Wanneer ga jij deze pompoen uit de oven maken?

Steps

1
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 220°

2
Done
35minuten

Groenten

Schil de fles pompoen met een dun schiller,
Snijd in dikke plakken. Snijd ook de aubergine en courgette in dikke plakken. Halveer een kleine knoflook bol.
Plaats de groenten op een bakblik.
Strooi er 2 theelepels ras el hanout over, en wat zout.. Schenker royaal olijfolie over.
Zet 35 minuten in de oven. Halverwege even de groenten omkeren.

3
Done

Uien

Snijd de uien in ringen.
Laat deze in een bakpan met scheutje olijfolie en klont boter langzaam garen.
Door ze ruim 25 minuten zachtjes te laten garen ga je als het ware karameliseren.
Wanneer ze gaar en glazig zijn mag het vuur uit.
Zet apart.

4
Done
7 minuten

Spinazie

Bak de spinazie aan met een theelepel ras el hanout en de geroosterde knoflook. Rasp een cm gember erbij.
Laat dit samen slinken.
Zet apart.

5
Done
20 minuten

Pompoen

Plaats de geroosterde pompoen in een andere ovenschaal. Doe hier op de een lepel ui en 2 eetlepel spinazie.
Daarop een plak geiten kaas wat honing en verse vijg. Schep de bulger erbij en de rest vd geroosterde groenten. Ook extra plakjes geitenkaas en vijg.
Samen mag dit 15 - 20 minuten in de oven op 200°.

6
Done
7 minuten

Bulgur

Maak de Bulgur volgens het recept op de verpakking. Voeg bij het hete water ook de rozijnen. (wanneer je niet van rozijnen houdt laat je dit achterwege)

7
Done

Serveren

Je kunt de bulgur ook in een andere schaal serveren.
Verse gesneden peterselie er overheen.
Vers flatbread erbij is ook zalig.
Glaasje verse gemberthee. Wijn mag ook haha:)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Wortel pompoen galette
next
Lasagne van spruitjes pesto
previous
Wortel pompoen galette
next
Lasagne van spruitjes pesto

Add Your Comment