0 0
Pruimencobbler

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram bloem
2 theelepel bakpoeder
Snuf zout
100 gram Suiker
180 ml melk
70 gram roomboter
1 kg pruimen
1 eetlepel Kaneel

Pruimencobbler

Een verrukkelijk fruitdessert

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pruimencobbler: Een Heerlijk en Makkelijk Recept

De pruimenbomen hangen vol, dus tijd voor een verrukkelijke pruimencobbler. Toen onze buurvrouw aanbood om te plukken, wisten we dat we hiermee moesten bakken. Het resultaat? Een fantastisch lekker cakeje. En wat ook heel fijn is: dit is het makkelijkste recept dat je ooit hebt gemaakt. Een hapje van dit fruitdessert en je wilt nooit meer anders!

Wat is een cobbler?

Laten we eerst uitleggen wat een cobbler is. Cobbler is een traditioneel dessert dat bestaat uit een vulling van fruit, zoals appels, perziken of bessen, bedekt met een beslag, biscuit of taartkorst. Het gerecht wordt gebakken totdat het fruit zacht is en de topping goudbruin en knapperig is. Het wordt vaak warm geserveerd, soms met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom. In de Amerikaanse keuken is dit heel bekend en José heeft dit jaren geleden voor het eerst op reis gegeten. Met haar werk als stewardess kwam ze echt overal, en dat is de manier om alle buitenlandse gerechten te ontdekken.

Hoe maak je een cobbler?

Ons recept is ontzettend makkelijk. We beginnen met het smelten van de roomboter in de schaal waarin je dit cakeje bakt. Vervolgens mengen we alle droge ingrediënten samen met de eieren en melk in een andere schaal. Dit mengsel gieten we op de gesmolten boter en bedekken we met in partjes gesneden pruimen. Je schaal kan in de oven en binnen 40 minuten haal je dit smakelijke cakeje eruit. De geur alleen al is fantastisch en doet je verlangen naar dit lekkers. Wij serveren dit het liefst lauwwarm samen met een bolletje vanille-ijs. Het ijs smelt dan langzaam en de combinatie van alles is werkelijk geniaal.

Variaties op het cobbler recept

Het leuke van dit recept is dat je het eigenlijk met alle soorten fruit kunt maken. Denk aan verse aardbeien, bosbessen of een mix van perziken en nectarines. Kijk eens naar onze bosvruchten cobbler  of perzik nectarine cobbler voor meer inspiratie.

Probeer dit makkelijke pruimencobbler recept vandaag nog en geniet van een heerlijk, warm dessert dat iedereen zal verrassen!

 

 

 

Steps

1
Done
1 minuut

Roomboter

Smelt de roomboter en giet dit in een ovenschaal.
Smeer met een kwastje de randen in.

2
Done
1 minuut

Mengen

Meng alle droge ingrediënten in een schaal.
Roer de melk er goed door met een garde.
Giet het beslag op het boterlaagje van de ovenschaal.
Je zal zien dat de boter langs de zijkant omhoog komt maar dit is geen probleem.
Meng het niet!

3
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4
Done
5 minuten

Pruimen

Snijd de pruimen in vieren.
Leg deze op het beslag.
Besprenkel met kaneel.
Schuif de schaal in de oven en bak in 40 minuten goudbruin.

5
Done

Serveren

Serveer de cake lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pan con tomate
previous
Pan con tomate
bananenbrood met bosbessen
next
Bananenbrood met bosbessen
pan con tomate
previous
Pan con tomate
bananenbrood met bosbessen
next
Bananenbrood met bosbessen

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here