Ingredients
-
150 gram bloem
-
2 theelepel bakpoeder
-
Snuf zout
-
100 gram Suiker
-
180 ml melk
-
70 gram roomboter
-
1 kg pruimen
-
1 eetlepel Kaneel
Directions
Pruimencobbler: Een Heerlijk en Makkelijk Recept
De pruimenbomen hangen vol, dus tijd voor een verrukkelijke pruimencobbler. Toen onze buurvrouw aanbood om te plukken, wisten we dat we hiermee moesten bakken. Het resultaat? Een fantastisch lekker cakeje. En wat ook heel fijn is: dit is het makkelijkste recept dat je ooit hebt gemaakt. Een hapje van dit fruitdessert en je wilt nooit meer anders!
Wat is een cobbler?
Laten we eerst uitleggen wat een cobbler is. Cobbler is een traditioneel dessert dat bestaat uit een vulling van fruit, zoals appels, perziken of bessen, bedekt met een beslag, biscuit of taartkorst. Het gerecht wordt gebakken totdat het fruit zacht is en de topping goudbruin en knapperig is. Het wordt vaak warm geserveerd, soms met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom. In de Amerikaanse keuken is dit heel bekend en José heeft dit jaren geleden voor het eerst op reis gegeten. Met haar werk als stewardess kwam ze echt overal, en dat is de manier om alle buitenlandse gerechten te ontdekken.
Hoe maak je een cobbler?
Ons recept is ontzettend makkelijk. We beginnen met het smelten van de roomboter in de schaal waarin je dit cakeje bakt. Vervolgens mengen we alle droge ingrediënten samen met de eieren en melk in een andere schaal. Dit mengsel gieten we op de gesmolten boter en bedekken we met in partjes gesneden pruimen. Je schaal kan in de oven en binnen 40 minuten haal je dit smakelijke cakeje eruit. De geur alleen al is fantastisch en doet je verlangen naar dit lekkers. Wij serveren dit het liefst lauwwarm samen met een bolletje vanille-ijs. Het ijs smelt dan langzaam en de combinatie van alles is werkelijk geniaal.
Variaties op het cobbler recept
Het leuke van dit recept is dat je het eigenlijk met alle soorten fruit kunt maken. Denk aan verse aardbeien, bosbessen of een mix van perziken en nectarines. Kijk eens naar onze bosvruchten cobbler of perzik nectarine cobbler voor meer inspiratie.
Probeer dit makkelijke pruimencobbler recept vandaag nog en geniet van een heerlijk, warm dessert dat iedereen zal verrassen!
Steps
1
Done
1 minuut
|
RoomboterSmelt de roomboter en giet dit in een ovenschaal. |
2
Done
1 minuut
|
MengenMeng alle droge ingrediënten in een schaal. |
3
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 175 °C. |
4
Done
5 minuten
|
PruimenSnijd de pruimen in vieren. |
5
Done
|
Serveren |