0 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 stuks a 800 gr Kippendijen
1 Rode ui
0.5 Rode peper
2 cm Gember
2 teentjes Knoflook
1 lepel Sambal oelek Als dit teveel is kun je ook minder doen!
Halve tl Gemalen nootmuskaat
1 tl Tomaten puree
4 tl Ketjap
100 ml Water
1 Kip bouillonblokje
2 Laurierblaadje
2 Kruidnagel
1 Limoen
Naar smaak Zout en peper
Een scheutje Lichte olijfolie
8 stuks Flatbread Wij gebruiken altijd de volkoren libanese flatbreads van SUOQ (Albert Heijn)
1 zakje of een krop ijsbergsla Sla
Een halve in plakjes/stukjes Komkommer

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pulled chicken op flatbread

Pulled chicken op flatbread

De lekkerste en makkelijkste pulled chicken!

Features:
  • Pittig

Ingredients

Directions

Share

Pulled chicken op flatbread!

Wij zijn gek op die smaakbommetjes zoals stoofvlees, pulled pork en pulled chicken. Zeker in deze regenachtige periode van het jaar.

Het nadeel van deze lekkere gerechtjes is dat het vaak vrij lang duurt voordat het klaar is.. Deze pulled chicken niet! Dit recept staat binnen een uurtje op tafel!

De kip heeft lekker veel smaak en is een tikkie pittig. Wij serveren het graag of flatbread met wat sla en komkommer. Heel simpel maar oh zo lekker!

Je kunt het natuurlijk ook met rijst en groenten of aardappeltjes serveren!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Boemboe maken

Mix in een blendertje de knoflook, gember, rode peper, sambal, tomatenpuree, rode ui en nootmuskaat poeder.

2
Done
5 minuten

Kip bakken

Bestrooi de kip aan beide kanten met peper en zout. Doe een scheutje olijfolie in een grote braadpan die op het vuur kan en bak de kip aan beide kanten kort aan.
Wanneer de kip aan beide kanten kort is gebakken haal je de kip uit de pan en leg het op een bord.

3
Done
5 minuten

Kruiden bakken

Leg de boemboe in de pan en bak kort aan. Hierdoor komen alle smaken goed vrij.
Voeg de ketjap, het water en het bouillonblokje toe.
Pers het sap van een halve limoen uit en voeg dit ook toe.
Druk de kruidnagels in de laurierblaadjes en leg de laurierblaadjes en de kip weer in de pan.
Laat dit sudderen op medium vuur voor ongeveer 30/40 minuten met de deksel op een kier. Roer af en toe door.

4
Done
5 minuten

Flatbreads bakken

Haal de flatbreads uit de verpakking en besmeer een beetje met olijf olie. Bak dan de flatbreads kort aan in een hete pan.

5
Done
5 minuten

Serveren

Haal de laurierblaadjes met de kruidnagels uit de pan.
De saus is nu mooi ingedikt en de kippetjes zijn gaar. Trek nu met bijvoorbeeld 2 vorken de kippendijen uit elkaar. Nu krijg je de echte pulled chicken.
Roer de pulled chicken nog even lekker door de dikke saus.
Leg de pulled chicken op de gebakken flatbreads met wat sla en komkommer.
Serveer met nog wat extra limoensap

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zuurdesembrood
next
Ravioli met paddenstoelen XL
previous
Zuurdesembrood
next
Ravioli met paddenstoelen XL

Add Your Comment