0 0
Pumpkin spice tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 eieren
8 eetlepel
250 gram Mascarpone Op kamertemperatuur
250 ml slagroom
4 eetlepel pompoenpuree
250 gram Lange vingers
6 espresso
Scheut Amaretto
1 eetlepel pumpkin spice

Pumpkin spice tiramisu

De smaken van de herfst in een verrukkelijke tiramisu!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Voor elk seizoen hebben wij een verrukkelijke tiramisu, en dit keer presenteren we onze herfstspecial: de Pumpkin Spice Tiramisu! Deze tiramisu is heerlijk romig en smaakvol, met natuurlijk de klassieke combinatie van lange vingers en mascarpone als basis. Maar wat maakt deze variant echt bijzonder? De pumpkin spice-kruiden en pompoenpuree die een herfstachtige twist aan dit geliefde dessert geven.

Wat is Pumpkin Spice?

Misschien vraag je je af: wat is pumpkin spice eigenlijk? Dit populaire kruidenmengsel is een mix van gember, nootmuskaat, kaneel en piment. José, onze oprichtster, ontdekte pumpkin spice jaren geleden tijdens een reis naar Amerika. Als stewardess reisde ze de hele wereld over en nam regelmatig culinaire vondsten mee naar huis. Pumpkin spice was toen in Nederland nog lastig te vinden, maar gelukkig is dat inmiddels veranderd! Wil je het liever zelf maken? Dat kan heel gemakkelijk met ingrediënten die je misschien al in je keukenkastje hebt staan. Bekijk ons eenvoudige Pumpkin Spice mix recept!

Een herfstige twist: Pumpkin Spice Tiramisu

Nu de herfst in volle gang is, hebben we deze pumpkin spice tiramisu helemaal in seizoenstijl gemaakt. De verwarmende kruidenmix zorgt voor een heerlijke kick en we hebben zelfs pompoenpuree toegevoegd. Ja, je leest het goed: pompoen in een zoet dessert! Wij zijn overtuigd dat dit verrassend goed werkt. De smaak van de pompoen geeft een zachte, subtiele ondertoon aan de romige mascarponevulling.

Hoe maak je onze Pumpkin Spice Tiramisu?

Het maken van deze heerlijke tiramisu is makkelijker dan je denkt. We beginnen met het maken van de pompoen puree. Dit kun je eenvoudig zelf doen; het recept vind je op onze website. Vervolgens meng je eigeel met poedersuiker en voeg je de mascarpone toe voor een zijdezacht mengsel.

Dan kloppen we slagroom stijf en mengen dit samen met de pompoenpuree. Wanneer beide mengsels worden samengevoegd, heb je een heerlijke romige basis voor je tiramisu.

Nu komen de lange vingers aan bod. Deze dippen we in een mengsel van sterke espressokoffie met een snuf pumpkin spice. Voor extra diepgang voegen we een scheutje Amaretto toe, wat de amandelsmaak mooi naar voren brengt. Vervolgens stapel je afwisselend laagjes van lange vingers en room op elkaar.

Geen tiramisu is compleet zonder een royale laag cacaopoeder bovenop! Als finishing touch hebben we kleine papieren pompoentjes uitgeknipt en op de bovenkant gelegd voor een speelse herfstdecoratie. Hoe leuk is dat?

Ontdek onze andere tiramisu-varianten!

Ben je, net als wij, dol op tiramisu? Kijk dan zeker eens naar onze andere heerlijke tiramisu-recepten! Onze authentieke tiramisu is een familierecept en een absolute favoriet onder onze volgers. Maar wist je dat we ook een Nutella Tiramisu en een Limoncello Tiramisu hebben? En voor de echte avonturiers hebben we onze nieuwste creatie: de Aperol Spritz Tiramisu. Een verrassend frisse variant die gegarandeerd in de smaak valt!

Wil je al deze overheerlijke tiramisu’s ontdekken? Typ dan gewoon ‘tiramisu’ in de zoekbalk van onze website en alle recepten komen tevoorschijn.

Steps

1
Done
2 minuten

Koffie

Zet zes kopjes espressokoffie. Voeg een theelepel pumpkin spice toe en een scheut Amaretto. Heb je geen Pumpkin Spice gebruik dan kaneel of koekkruiden.
Zet koud.

2
Done
5 minuten

Eigeel poedersuiker mascarpone

Scheid de eieren en gebruik alleen het eigeel. Doe dit in een schaaltje samen met de poedersuiker.
Verwarm dit au bain Marie, dat wil zeggen je zet het schaaltje in een pannetje met kokend water. Op deze manier verhit je het mengsel.
Roer het mengsel 5 minuten goed door elkaar met een garde.
Roer er daarna de mascarpone door.
( zorg dat de mascarpone op kamertemperatuur is.)

3
Done
5 minuten

Slagroom

Klopt de slagroom stijf en voeg als laatste de pompoenpuree toe.
Meng het mascarponemengsel erdoor en zet het geheel even koud in de koelkast.
* pompoen puree kun je online kopen of maakt het eenvoudig zelf. Zie recept link in het verhaal.

4
Done
10 minuten

Tiramisu

Dip de helft van de lange vingers in het koffiemengsel. Bedek de bodem ermee.
Hierop schenk je de helft van het roommengsel.
Daarop weer in het koffiemengsel gedrenkte lange vingers.
De rest van het roommengsel mag hier op.
Zet nu de schaal afgedekt een nachtje in de koelkast.

5
Done

Pompoen

Wil je de Tiramisu als een herfstthema serveren knip dan van papier kleine pompoenen. Deze leg je op de tiramisu en strooi er vervolgens cacaopoeder open.
Gebruik een pincet om de papieren pompoenen te verwijderen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gebakken ricotta met druiven
previous
Gebakken ricotta met druiven
gnocchi met rode pesto
next
Gnocchi met rode pesto
gebakken ricotta met druiven
previous
Gebakken ricotta met druiven
gnocchi met rode pesto
next
Gnocchi met rode pesto

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here