0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Bloem
1 tl Bak soda
2 tl Pumpkin spice
1 snuf Zout
240 gram Boter
2 eieren
2 tl Vanille extract
170 Lichtbruine basterdsuiker
100 Fijne kristalsuiker
200 gram Witte chocolade
Pumpkinspice en witte chocolade koekjes

Pumpkinspice en witte chocolade koekjes

De lekkerste herfst koekjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pumpkinspice en witte chocolade koekjes

Deze koekjes… oh la la! Pumpkin spice is weer helemaal in het seizoen, en laat deze kruidenmix nou ook heel geschikt zijn om in koekjes te stoppen. Mariëlla is een echte koekie monster, tenminste  dat vindt José, zelf vind ik het wel mee vallen.. Af en toe een koekje is toch heel normaal? Haha! Nee, ze heeft wel gelijk. Ik ben gek op koekjes, en al helemaal chocoloate chip koekjes. Ik heb er al mega veel gebakken, je kunt er hier op de site ook een aantal van vinden. Kijk maar eens naar deze havermout koekjes met rozijnen en chocolade, of deze witte chocolade koekjes met pistache.

Nu het herfst is gaan we weer helemaal los met de pumpkin spice. Dit is een kruiden mix van kaneel, kruidnagel, gember, piment en nootmuskaat. Je kunt deze mix zelf maken met ons recept voor pumpkin spice mix of kant en klaar kopen in de supermarkt. Er zijn namelijk steeds meer plekken waar je deze mix kunt kopen. Gezien ik zelf ook een chocolade monster ben, heb ik er nog wat witte chocolade stukjes door heen gedaan. Pure of melk chocolade is ook prima, het is maar net wat je zelf lekker vind of wat je toevallig nog in huis hebt.

Deze koekjes zijn gemakkelijk en redelijk snel te maken. Het deeg is een makkie, en het hoeft niet persee nog een tijdje te koelen in de koelkast. Dit is mogelijk, dan blijven de koeken iets steviger en lopen ze minder uit in de oven. Maar als je de koekjes snel in de oven doet, dan valt het uitlopen wel mee.

Deze pumpkinspice en witte chocolade koekjes blijven enkele dagen goed in een dichte trommel. Nouja, een paar dagen in de trommel gaat niet lukken want daar zijn ze veel te lekker voor!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Natte ingrediënten

Klop in de keukenmachine de boter met de beide suikers op tot het romige is.
Verwarm ook direct de oven voor tot 190 graden.

2
Done
2 minuten

Eieren

Voeg nu een voor een de eieren toe tijdens het kloppen.
Voeg ook het vanille extract toe.

3
Done
2 minuten

Droge ingrediënten

Voeg de bloem, baksoda, zout en de kruiden in een kom en mix dit met elkaar.
Voeg dit daarna toe aan de natte ingrediënten en roer nog maar heel kort.

4
Done
5 minuten

Chocolade

Hak de chocolade in stukjes en voeg dit op het laatst toe aan het deeg.

5
Done
15 minuten

Oven

Bak een bakplaat met bakpapier.
Pak een grote eetlepel vol met deeg en rol dit een klein beetje op.
Leg dit goed verdeeld over het bakpapier. Ze lopen namelijk nog iets uit.
Doe de koekjes in de oven op 190 graden voor 15 minuten.
Laat daarna goed afkoelen!
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Romige chorizo paprika pasta
next
Rode kool steak met appel
previous
Romige chorizo paprika pasta
next
Rode kool steak met appel

Add Your Comment