Ingredients
-
Deeg
-
400 gram Bloem
-
10 gram Bak poeder
-
50 gram Suiker
-
200 gram Roomboterkoud
-
3 eieren
-
van 1 citroen Citroen rasp
-
snufje Zout
-
Vulling
-
600 gram Rabarber
-
300 gram aardbeien
-
3 eetl Suiker
-
2 Sinaasappels
-
Extra
-
1 eieren
Directions
Rabarber aardbei crostata!
Iets wat José heel graag eet is rabarber. Nu komt het er niet zo veel van want in huize Queens laten ze dit gewoon liggen. Tijdens onze poll op de story bleek dat ongeveer een driekwart van onze volgers dit heerlijk vindt. Dat betekent dat ik toch nog heel veel mensen moet inspireren om eens van deze stengels te eten. Inclusief Mariëlla die echt haar neus hier voor ophaalt. Omdat ik weet dat ze morgen op visite in de Achterhoek komt heb ik een rabarber aardbei crostata gemaakt. Oke niet geheel met rabarber maar er zijn ook aardbeien toegevoegd. Bij het schrijven van dit recept wacht ik in spanning af.
Een crostata is een Italiaanse taart die je wanneer je in Italië op vakantie wellicht al hebt gespot bij het ontbijtbuffet. De vullingen zijn meestal zoet. Vaak met aardbei of abrikoos. Wij zijn er dol op dus bedacht Jo een versie met rabarber en aardbei. Natuurlijk met een beetje suiker want rabarber heeft een zuurtje. Bij het koken van de jam houd je altijd heel veel siroop over. Ik kan mij heel goed herinneren dat mijn mams heel vaak rabarber kookte. Waarschijnlijk hadden we heel veel op pap zijn moestuin staan. Het zoete sap mocht ik altijd opdrinken, heerlijk veel suiker en wanneer ik daar aan denk moet ik glimlachen.
RABARBER
Rabarber is echt een groente. Vaak zie je het liggen met zijn rood groene stengels. Wanneer de stengels meer groen zijn dan rood dan heb je te maken met een nog zuurdere variant. Veelal wordt hier compote of een zoet nagerecht van gemaakt. Wist je dat je het ook koud kan eten, dan smaakt het zuurder nog frisser en lekkerder. Probeer ook de dunne stelen te kopen, die zijn gewoon fijner dan de dikke.
Wij hebben ook een Aardbei rabarber cheesecake , een Franse aardbei-rabarber galette online staan!
Steps
1
Done
30 minuten
|
DeegMeng de blokjes koude boter samen met de bloem, bakpoeder, snuf zout, 3 eieren, rasp van 1 citroen en de suiker. |
2
Done
10 minuten
|
VullingWas en snijd de rabarber en aardbei in stukjes. |
3
Done
2 minuten
|
BakvormVet een taartvorm in met een klontje boter. |
4
Done
5 minuten
|
BodemSnijd de deegbal in twee stukken, leg de ene terug in de koelkast. |
5
Done
10 mi nuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
6
Done
1 minuut
|
VullenDoe de jam in de vorm en smeer uit met een lepel. |
7
Done
1 minuut
|
EiKluts een eitje en smeer het deeg in met een kwastje. |
8
Done
30 minuten
|
OvenZet de taart in de oven ongeveer een half uur. |
9
Done
|
Serveren |
10
Done
|
TipWellicht heb je deeg over, want de hoeveelheid is genoeg voor een XL versie. Wikkel het deeg in met plastic folie en vries in. Je hebt dan altijd deeg over voor wanneer je snel iets wil maken. |