0 0
Rabarber aardbei crostata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
400 gram Bloem
10 gram Bak poeder
50 gram Suiker
200 gram Roomboter koud
3 eieren
van 1 citroen Citroen rasp
snufje Zout
Vulling
600 gram Rabarber
300 gram aardbeien
3 eetl Suiker
2 Sinaasappels
Extra
1 eieren

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rabarber aardbei crostata

''Zoet en zuur gaan prima samen''

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Rabarber aardbei crostata!

Iets wat José heel graag eet is rabarber. Nu komt het er niet zo veel van want in huize Queens laten ze dit gewoon liggen. Tijdens onze poll op de story bleek dat ongeveer een driekwart van onze volgers dit heerlijk vindt. Dat betekent dat ik toch nog heel veel mensen moet inspireren om eens van deze stengels te eten. Inclusief Mariëlla die echt haar neus hier voor ophaalt. Omdat ik weet dat ze morgen op visite in de Achterhoek komt heb ik een rabarber aardbei crostata gemaakt. Oke niet geheel met rabarber maar er zijn ook aardbeien toegevoegd. Bij het schrijven van dit recept wacht ik in spanning af.

Een crostata is een Italiaanse taart die je wanneer je in Italië op vakantie wellicht al hebt gespot bij het ontbijtbuffet. De vullingen zijn meestal zoet. Vaak met aardbei of abrikoos. Wij zijn er dol op dus bedacht Jo een versie met rabarber en aardbei. Natuurlijk met een beetje suiker want rabarber heeft een zuurtje. Bij het koken van de jam houd je altijd heel veel siroop over. Ik kan mij heel goed herinneren dat mijn mams heel vaak rabarber kookte. Waarschijnlijk hadden we heel veel op pap zijn moestuin staan. Het zoete sap mocht ik altijd opdrinken, heerlijk veel suiker en wanneer ik daar aan denk moet ik glimlachen.

RABARBER

Rabarber is echt een groente. Vaak zie je het liggen met zijn rood groene stengels. Wanneer de stengels meer groen zijn dan rood dan heb je te maken met een nog zuurdere variant. Veelal wordt hier compote of een zoet nagerecht van gemaakt. Wist je dat je het ook koud kan eten, dan smaakt het zuurder nog frisser en lekkerder. Probeer ook de dunne stelen te kopen, die zijn gewoon fijner dan de dikke.

Wij hebben ook een Aardbei rabarber cheesecake , een Franse aardbei-rabarber galette online staan!

Steps

1
Done
30 minuten

Deeg

Meng de blokjes koude boter samen met de bloem, bakpoeder, snuf zout, 3 eieren, rasp van 1 citroen en de suiker.
Wij gebruiken een keukenmachine, maar dit kan prima met de hand.
Wanneer je een compact deeg hebt, wikkel je het in met plastic folie en laat het een half uurtje in de koelkast rusten.

2
Done
10 minuten

Vulling

Was en snijd de rabarber en aardbei in stukjes.
Pers 2 sinaasappels uit.
Zet dit samen met 3 el suiker zachtjes op het vuur.
Na ongeveer 10 minuten koken zijn de stukjes zacht geworden en heb je een mooie jam.
Laat dit uitlekken en afkoelen in een vergiet.

3
Done
2 minuten

Bakvorm

Vet een taartvorm in met een klontje boter.
Wij gebruiken een 26-28 cm ronde vorm met losse bodem.
Heb je die niet gebruik een springvorm.

4
Done
5 minuten

Bodem

Snijd de deegbal in twee stukken, leg de ene terug in de koelkast.
Bebloem het werkblad en deegroller.
Rol het deeg uit tot een dunne lap, keer dit regelmatig om, en voeg daarbij aldoor een beetje bloem op het werkblad.
Leg de lap deeg in de bakvorm.

5
Done
10 mi nuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

6
Done
1 minuut

Vullen

Doe de jam in de vorm en smeer uit met een lepel.
Rol de andere lap deeg uit en snijd hier mooie linten uit met een scherp mes. Met een deegradartje krijg je mooie geribbelde randjes.
Leg deze over de vulling en houd wel een cm vrij tussen de lintjes deeg. Bij het bakken zet het deeg uit en je wilt wel de vulling zien.
Een laatste lint leg je rond de buitenrand.

7
Done
1 minuut

Ei

Kluts een eitje en smeer het deeg in met een kwastje.

8
Done
30 minuten

Oven

Zet de taart in de oven ongeveer een half uur.
Wanneer je deeg iets dunner is dan gaat het sneller.
Kijk regelmatig in de oven, wanneer de taart goudbruin is kan deze eruit.
Laat afkoelen op een rooster.

9
Done

Serveren

De zoetzure taart smaakt fantastisch als nagerecht met bijvoorbeeld een bolletjes roomijs.
Ook zonder natuurlijk bij ontbijt of koffie.

10
Done

Tip

Wellicht heb je deeg over, want de hoeveelheid is genoeg voor een XL versie. Wikkel het deeg in met plastic folie en vries in. Je hebt dan altijd deeg over voor wanneer je snel iets wil maken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gegratineerde tomaten
previous
Gegratineerde tomaten uit de oven
Salade met framboos
next
Spinazie framboos salade
Gegratineerde tomaten
previous
Gegratineerde tomaten uit de oven
Salade met framboos
next
Spinazie framboos salade

Add Your Comment