0 0
Ravioli lasagne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Ravi saus
1 x recept ragu saus van Nonna
Bechamelsaus
1 x recept Italiaanse ragu saus van Nonna
400 gram ravioli
150 gram geraspte mozzarella
100 gram geraspte parmezaanse kaas

Ravioli lasagne

Een schaal vol comfort food!

Cuisine:

Ingredients

  • Ravi saus

  • Bechamelsaus

Directions

Share

Ravioli Lasagne: Comfort Food om Iedere Week van te Genieten

Een bord vol comfort food dat nooit verveelt: dat is deze heerlijke ravioli lasagne. Bij ons staat er regelmatig pasta op tafel – logisch, met een Italiaanse man en kinderen die dol zijn op pasta. Maar deze lasagne is écht bijzonder. Misschien een tikje eigenzinnig, maar o zo smaakvol. Wil je weten hoe je dit verrukkelijke gerecht zelf maakt? Lees snel verder!

De basis: een authentieke ragu

Alles begint met de saus: onze authentieke Italiaanse ragu saus van Nonna zoals zij het maakt. Deze saus is een echte klassieker en begint met een basis recept Italiaanse soffritto – een mix van ui, wortel en bleekselderij. Hieraan voegen we gehakt en tomaat toe, waarna het geheel minstens een uur zachtjes pruttelt. Zo trekken de smaken heerlijk in.

Heb je minder tijd? Gebruik dan een goede basis passata als alternatief. Maar eerlijk is eerlijk: niets verslaat de smaak van een zelfgemaakte ragu!

De Ravioli

Voor deze lasagne gebruiken we verse ravioli met een vulling van ricotta en zongedroogde tomaatjes. De zachte vulling past perfect bij de rijke smaken van de ragu.

Het Geheim van Bechamelsaus

Zelf bechamelsaus maken is makkelijker dan je denkt! Wij gebruiken volle melk, maar voor een lichtere variant kun je plantaardige melk gebruiken. Eenmaal zelfgemaakt wil je nooit meer de kant-en-klare versie. De zijdezachte textuur van verse bechamel tilt deze lasagne echt naar een hoger niveau. Kijk maar eens naar het recept bechamelsaus 2 soorten.

De Lasagne Opbouwen

Laag voor laag wordt het genieten: begin met ragu, voeg ravioli toe, gevolgd door bechamelsaus en een flinke laag mozzarella en Parmezaanse kaas. Herhaal dit totdat je schaal vol is. Bak de lasagne in de oven tot de kaas goudbruin en bubbelend is. En voilà – tijd om aan tafel te gaan!

Pro Tip: Maak Extra!

Als je toch bezig bent, maak dan een grote portie ragu en bechamelsaus. De leftovers smaken de volgende dag nóg beter wanneer je ze opnieuw opbakt. Een favoriet bij ons thuis!

Nog Meer Inspiratie

Kun je geen genoeg krijgen van lasagne? Probeer dan ook eens:

Klassieke lasagne

Lasagne alla Norma

Herfstlasagne met champignons

Lasagne rolletjes met pompoen en spinazie

Open lasagne met tomaat en burrata

Aubergine lasagne 

Lasagne muffins

Cavolo Nero lasagne met Grano Padano

Groene lasagne al ragu

Lasagne van spruitjes pesto

Deze ravioli lasagne is comfort food op z’n best. Probeer het zelf en geniet!

Steps

1
Done

Ragu saus

Maak 1 x het recept Italiaanse ragu saus van Nonna.
Heb je iets over vries dit in.

2
Done

Bechamelsaus

Maak 1 x het recept 2 soorten bechamelsaus.(zie link in het recept.)
Geen zin koop dat zakje van Grand Italia. (Dit vinden we een prima alternatief)

3
Done

Laagjes

Begin met ragu gevolgd door een laagje ravioli.
Hierop bechamelsaus, ragu, geraspte of fijngesneden mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Hierop ravioli, ragu, mozzarella en Parmezaanse kaas.

4
Done

Oven

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet dit 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Verwijder de folie en bak nog 10-15 minuten na zodat het boven laagje goed smelt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Amandelcake met cranberry
previous
Amandelcake met cranberry
Gepofte zoete aardappel met feta
next
Gepofte zoete aardappel met feta
Amandelcake met cranberry
previous
Amandelcake met cranberry
Gepofte zoete aardappel met feta
next
Gepofte zoete aardappel met feta

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here