Ingredients
-
Vulling
-
4 eierenZachtjes gekookt
-
Handvol Groene asperge tips
-
50 gram Pecorino kaas
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
naar smaak zout en peper
-
3 eetlepel blaadjes TijmVers
-
3 takjes fijn gesneden Peterselie
-
Boterjus
-
100 gram Roomboter
-
1 eetlepel Tijm
-
naar smaak zout en peper
-
Serveren
-
12 Asperge tips
-
2 eierenZacht gekookt
-
Voor decoratie Tijm
-
Pastadeeg
-
200 gram Pasta meel
-
2 eieren
-
Snuf Zout
Directions
Ravioli met asperges en ei!
Soms moeten we gewoon verse pasta maken, en vandaag is zo’n dag. Een vulling is altijd weer leuk om te verzinnen, en omdat we nog groene asperge tips hadden was de keus snel gemaakt. Een verrukkelijke ravioli met asperges en ei.
Het is een vulling van groene asperge tips, ei en kaas geworden. Heerlijke pecorino samen met parmezaanse kaas, geeft dat net even een pittigere touch.
De vulling alleen al was een feestje, en dit lijkt ons heerlijk op een bruscetta!
Maken jullie ook wel eens je pasta zelf?? Voor dit recept kun je ons basis recept voor pastadeeg gebruiken!
Steps
1
Done
40 minuten
|
PastadeegMaak je deeg voor 4 personen ( 200 gram meel en 2 eitjes, snuf zout) volg het pastadeeg recept |
2
Done
3 min
|
Asperge tipsKook of stoom je asperges 3 minuten. |
3
Done
5 minuten
|
EierenKook je eieren met zachten dooier. |
4
Done
2 minuten
|
KaasRasp je kaas. |
5
Done
2 minuten
|
Vulling afmaken |
6
Done
2 minuten
|
EiKluts je eitje in een bakje en zet het klaar. |
7
Done
10 minuten
|
Pasta's makenSnij de helft van je pasta deeg en draait daar een mooie lap van. Smeer deze lap in met een kwastje eimengsel. |
8
Done
10 min
|
Boter jusLaat je boter in een steel pan langzaam smelten samen met zout en peper en de rest van je tijm blaadjes.( 10 min) |
9
Done
4 minuten
|
ServerenKook je pasta langzaam in een pan met zout water. (4 minuten) |