Ingredients
-
1 x basis recept - pastadeeg
-
Vulling
-
100 gram mortadella
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
40 gram mortadella
-
1 eetlepel Pistache nootjes
-
1 theelepel Chili poeder
-
Bouillon
-
1 liter Water
-
2 Wortel
-
2 stengels Bleekselderij
-
1 Rode ui
-
2 tenen knoflook
-
bosje Italiaanse kruiden
-
naar smaak Zout
-
2 Parmezaan korstoptioneel
-
Extra
-
1 eieren
-
stukje Parmezaanse kaas
Directions
Ravioli met kaas en mortadella vulling
De ravioli met kaas en mortadella vulling van vandaag is in een vorm van een schoen of zoals ze deze in Italië noemen de Scarpinocc. De naam scarpinocc komt van scarpe dat schoen betekent. Een typisch soort pasta uit Lombardije in Noord Italië. Eigenlijk zijn het een soort klompen en die kennen we natuurlijk ook in Nederland.
Toen ik (José) ze maakte vond ik ze meer op bootjes lijken dus heb ik ze laten drijven in een bouillon. Wij verwachten echt niet dat jullie nu massaal deze bootjes gaan maken. Wat wel een heel leuk weetje is dat de vulling hiervan waanzinnig was. De moeite waard om dit dus even op te slaan. Je kunt namelijk hele gewone ravioli maken en dan die hiermee vullen. Ricotta samen met parmezaanse kaas, fijn gesneden mortadella en extra gehakte pistache nootjes. Een beetje zout en peper en wat extra chili poeder en je vulling staat klaar.
Voor de echte pastadeeg liefhebbers hebben we wel een reels filmpje gemaakt om te laten zien hoe je deze schoentjes of bootjes maakt. De eenvoudige manier, van rondjes of vierkantjes uitsteken en vullen heeft dezelfde smaak!
Een heerlijke en makkelijke saus voor de ravioli is altijd een botersaus met salie. Deze maken we heel vaak wanneer een pasta de hoofdrol heeft. Vandaag drijven deze bootjes gewoon in de bouillon. Zelfgemaakt natuurlijk, niet omdat het moet maar omdat het kan. Lekker een liter bouillon maken van wortel, bleekselderij, ui, knoflook en Italiaanse kruiden. Hier gooien we twee oude stukken parmezaanse kaas korsten die over waren. Tja we gooien niks weg. Omdat dit wel helemaal puur is smaakt het super, maar een beetje extra zout aan het einde toevoegen kan geen kwaad.
Natuurlijk hebben we een basis recept – pastadeeg maken voor je.
Kijk hier voor zelfgemaakte ravioli maken maar dan de vierkantjes
Steps
1
Done
30 minuten
|
PastadeegMaak zelf de pastadeeg, zie link in het verhaal. |
2
Done
60 minuten
|
Bouilon |
3
Done
10 minuten
|
Vulling |
4
Done
20 minuten
|
RavioliDraai vellen van de pastadeeg, Wil je vierkantjes maken dan rol je met roller de vierkantjes, en vul ze en plak een tweede lapje erop. |
5
Done
5 minuten
|
KokenVers gemaakte bootjes zijn in 4 minuten gaar. |