0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x basis recept - pastadeeg
Vulling
100 gram mortadella
50 gram Parmezaanse kaas
40 gram mortadella
1 eetlepel Pistache nootjes
1 theelepel Chili poeder
Bouillon
1 liter Water
2 Wortel
2 stengels Bleekselderij
1 Rode ui
2 tenen knoflook
bosje Italiaanse kruiden
naar smaak Zout
2 Parmezaan korst optioneel
Extra
1 eieren
stukje Parmezaanse kaas
Ravioli met kaas en mortadella vulling

Ravioli met kaas en mortadella vulling

Probeer eens deze heerlijke vulling voor de ravioli!

Cuisine:

Ingredients

  • 1 x basis recept - pastadeeg

  • Vulling

  • Bouillon

  • Extra

Directions

Share

Ravioli met kaas en mortadella vulling

De ravioli  met kaas en mortadella vulling van vandaag is in een vorm van een schoen of zoals ze deze in Italië noemen de Scarpinocc. De naam scarpinocc komt van scarpe dat schoen betekent. Een typisch soort pasta uit Lombardije in Noord Italië. Eigenlijk zijn het een soort klompen en die kennen we natuurlijk ook in Nederland.

Toen ik (José) ze maakte vond ik ze meer op bootjes lijken dus heb ik ze laten drijven in een bouillon. Wij verwachten echt niet dat jullie nu massaal deze bootjes gaan maken. Wat wel een heel leuk weetje is dat de vulling hiervan waanzinnig was. De moeite waard om dit dus even op te slaan. Je kunt namelijk hele gewone ravioli maken en dan die hiermee vullen. Ricotta samen met parmezaanse kaas, fijn gesneden mortadella en extra gehakte pistache nootjes. Een beetje zout en peper en wat extra chili poeder en je vulling staat klaar.

Voor de echte pastadeeg liefhebbers hebben we wel een reels filmpje gemaakt om te laten zien hoe je deze schoentjes of bootjes maakt. De eenvoudige manier, van rondjes of vierkantjes uitsteken en vullen heeft dezelfde smaak!

Een heerlijke en makkelijke saus voor de ravioli is altijd een botersaus met salie. Deze maken we heel vaak wanneer een pasta de hoofdrol heeft. Vandaag drijven deze bootjes gewoon in de bouillon. Zelfgemaakt natuurlijk, niet omdat het moet maar omdat het kan. Lekker een liter bouillon maken van wortel, bleekselderij, ui, knoflook en Italiaanse kruiden. Hier gooien we twee oude stukken parmezaanse kaas korsten die over waren. Tja we gooien niks weg. Omdat dit wel helemaal puur is smaakt het super, maar een beetje extra zout aan het einde toevoegen kan geen kwaad.

Natuurlijk hebben we een basis recept – pastadeeg maken voor je.

Kijk hier voor zelfgemaakte ravioli maken maar dan de vierkantjes

Steps

1
Done
30 minuten

Pastadeeg

Maak zelf de pastadeeg, zie link in het verhaal.
Wil je ook groene pasta volg dit recept.

2
Done
60 minuten

Bouilon

Snijd alle groenten in stukjes en laat zit zachtjes koken in water.
Samen met de verse kruiden, ietsje zout en parmezaan korst.

3
Done
10 minuten

Vulling

Meng de ricotta samen met de parmezaanse kaas, chilipoeder en fijn gesneden mortadella.
Hak de pistachenootjes fijn en voeg toe.
Snuf zout en peper erbij.
Zet koud in de koelkast.

4
Done
20 minuten

Ravioli

Draai vellen van de pastadeeg,
Druk rondjes uit het deeg wanneer je de bootjes wil maken. Wij gebruiken een kleine kookring.
Wanneer het deeg al ietsje droog is smeer het dan even in met wat gekluts ei, zo plakken de deeglapjes beter.
Vouw het lapje dubbel.
Draai het om en duw met je duim in het midden.
Schep met een lepeltje een beetje vulling op het ronde lapje deeg.

Wil je vierkantjes maken dan rol je met roller de vierkantjes, en vul ze en plak een tweede lapje erop.

5
Done
5 minuten

Koken

Vers gemaakte bootjes zijn in 4 minuten gaar.
Heb je ze al iets langer te drogen, dan wellicht iets langer koken
Serveer de pasta al drijvend in de bouillon en wat parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Varkenswang ragu met pappardelle
previous
Varkenswang ragu met pappardelle
Nutella taart
next
Nutella crostata met mascarpone en kokos
Varkenswang ragu met pappardelle
previous
Varkenswang ragu met pappardelle
Nutella taart
next
Nutella crostata met mascarpone en kokos

Add Your Comment