0 0
Ravioli met paddenstoelen XL

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pastadeeg
Vulling
250 gram Paddenstoelen mix
1 Sjalot
50 gram geraspt Parmezaanse kaas
Tijm, peterselie Verse kruiden
1 Eieren
1 Paddenstoel bouillonblokje
Naar smaak Zout en peper
Scheutje Olijfolie
Saus
50 gram Gorgonzola kaas
Flinke scheut Slagroom
Naar smaak Zout en peper
3 takjes Platte peterselie
Klein handje Walnoten

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ravioli met paddenstoelen XL

Pasta XL... waarom niet????

Cuisine:

Ingredients

  • Pastadeeg

  • Vulling

  • Saus

Directions

Share

Ravioli met paddenstoelen XL

Pasta en paddenstoelen, tja deze combi past heel goed bij de herfst.

Eigenlijk vinden we dit weer een heerlijke periode om weer helemaal los te gaan met nieuwe recepten, het ultieme jaar getijde der comfort food. Heerlijk stoeien met pruttelpotjes, stoof gerechtjes en natuurlijk stamppot, alhoewel Mariëlla niet zo van de Hollandse keuken is, José des te meer.

We zullen er daarom deze herfst een Italiaanse twist aangeven. Heel toepasselijk is deze herfst pasta en met een verrukkelijke Gorgonzola saus valt deze in categorie comfort.❤️

We hebben ze iets groter gemaakt dan normaal dus vandaag een XL versie. Met ons pastadeeg recept gaat het jou zeker lukken.

Steps

1
Done

Pastadeeg

Maak je deeg en rol dit uit tot mooie vellen.

2
Done

Vulling

Snijd je sjalotje en je paddenstoelen in hele fijne stukjes.
Bak dit samen zachtjes aan in een klein scheutje olijfolie. Voeg je verse kruiden, zoals tijm peterselie toe.
Doe dit alles in een schaaltje en voeg Parmezaanse kaas toe en roer dit lekker door zodat je een mooie vulling hebt.

3
Done

Ravioli

Legt bolletjes vulling op je lap deeg, smeer de randen in met een geklutst ei en leg je andere lap deeg erboven op.
Druk met je vinger er omheen zodat de lapjes goed aan elkaar plakken.
Snijd of rol met een ravioli rollertje een vorm.
Je kunt ook ronde vormen maken met een steek ringetje.
Leg ze op bakpapier.

4
Done

Saus

Verwarm de gorgonzola kaas met een scheut slagroom en wat verse kruiden.
Je merkt nu dat de kaas gaat smelten en er een saus ontstaat.
Bepaal ter plekke hoeveel slagroom je erdoor wil, je kunt ook een light room nemen.

5
Done
4 minuten

Koken

Kook je ravioli’s en laat ze goed uitlekken.
Voor extra smaak kun je een paddenstoelen bouillon blokje in je kookwater doen.
Zorg dat je saus warm klaarstaat.

6
Done

Serveren

Serveer je ravioli’s met een beetje saus en wat gehakte walnoten en wat gehakte peterselie voor de kleur.
Heerlijk als voorgerecht/ lunch , neem er ook maar een paar want de saus maakt het tot een machtig gerecht.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pulled chicken op flatbread
previous
Pulled chicken op flatbread
next
Bircher Müsli
Pulled chicken op flatbread
previous
Pulled chicken op flatbread
next
Bircher Müsli

Add Your Comment