0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Gorgonzola kaas Wanneer je gorgonzola te sterk vind , kun je ook parmezaanse kaas gebruiken.
Paar lepels Roomboter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Risotto al salto

Risotto al salto

Gebakken saffraan risotto met zola, oei verdomd lekker!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Risotto al Salto!

In dit huis wordt  negen van de 10 keer Italiaans gegeten. Favoriet zijn pasta’s maar risotto‘s komen op een goede tweede plek.
Laatst vroeg mijn man; hoe heette dat gerecht ook alweer dat we vaak in Milaan aten, een dunne laag gebakken risotto  gebakken met gesmolten kaas. Een tweede vraag was kun je dat een keer voor mij maken?
Tja, als je de naam van het gerecht niet meer weet, hoe moet ik heb dan maken. Ik wil natuurlijk wel even spieken op een goed Italiaans recept.
Onze Milanese vrienden en oud collega’s van mijn man wisten natuurlijk waar wij het over hadden: Risotto al Salto, een gebakken  risotto allo zafferano ( saffraan) met kaas.

Ik heb de heerlijke saffraan risotto gemaakt, extra veel  en de volgende
dag het opgebakken. Als kaas gebruikten we gorgonzola pikante…

Maak dus eerst een extra portie saffraan risotto en bak de volgende dag je salto!

Een woord…. verrukkelijk!

Steps

1
Done
40 minuten

Saffraan risotto

Maak je saffraan rijst volgens ons recept. De link kun je hierboven vinden in de tekst
Gebruik 200 gr hiervan en laat dit een dag in de koelkast.

2
Done
5 minuten

Voorbereiding

Neem de helft van je afgekoelde risotto.
Pak een bord en bestrijk die met roomboter maak een platte pannenkoek van je risotto op dat en smeer ook op die pannenkoek wat zachte boter met een lepel.

3
Done
5 minuten

Bakken

Smelt wat boter in een koekenpan.
Laat je pannenkoek daar in glijden en bakt deze aan. Neem een plat bord en legt die op je pannenkoek wanneer je de koekenpan nu om draait heb je de pannenkoek op je bord en kun je die weer aan de andere kant bakken.
Verkruimel je gorgonzola er boven op .
Bedek koekenpan met een deksel zodat je kaas heerlijk kan smelten.
Je kunt natuurlijk ook parmezaanse kaas gebruiken.
Het omkeren van de pannenkoek is wel een lastig klusje. Wanneer dit niet lukt kun je deze ook aan één kant bakken met de kaas er boven op, het is dan iets minder krokant maar wel net zo lekker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Carpaccio rolletjes
previous
Carpaccio rolletjes
Zelfgemaakte Mayonaise
next
Zelfgemaakte mayonaise
Carpaccio rolletjes
previous
Carpaccio rolletjes
Zelfgemaakte Mayonaise
next
Zelfgemaakte mayonaise

Add Your Comment