Ingredients
-
100 gram Gorgonzola kaasWanneer je gorgonzola te sterk vind , kun je ook parmezaanse kaas gebruiken.
-
Paar lepels roomboter
Directions
Risotto al Salto!
In dit huis wordt negen van de 10 keer Italiaans gegeten. Favoriet zijn pasta’s maar risotto‘s komen op een goede tweede plek.
Laatst vroeg mijn man; hoe heette dat gerecht ook alweer dat we vaak in Milaan aten, een dunne laag gebakken risotto gebakken met gesmolten kaas. Een tweede vraag was kun je dat een keer voor mij maken?
Tja, als je de naam van het gerecht niet meer weet, hoe moet ik heb dan maken. Ik wil natuurlijk wel even spieken op een goed Italiaans recept.
Onze Milanese vrienden en oud collega’s van mijn man wisten natuurlijk waar wij het over hadden: Risotto al Salto, een gebakken risotto allo zafferano ( saffraan) met kaas.
Ik heb de heerlijke saffraan risotto gemaakt, extra veel en de volgende
dag het opgebakken. Als kaas gebruikten we gorgonzola pikante…
Maak dus eerst een extra portie saffraan risotto en bak de volgende dag je salto!
Een woord….verrukkelijk!
Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit. Een goed basis voor alle risotto’s inclusief goede foto’s. Je zult er achter komen dat het helemaal niet zo moeilijk is. Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.
Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.
Typish Italiaans.
In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het land van de pasta en risotto. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit reis namelijk het beste en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Momenteel is dit het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli. Wij hebben niet echt een voorkeur en soms verschilt het ook welk merk je gebruikt. Mariella koopt ook vaak de basis excellente risotto van de Appie en is heel tevreden daarmee.
Steps
1
Done
40 minuten
|
Saffraan risottoMaak je saffraan rijst volgens ons recept. De link kun je hierboven vinden in de tekst |
2
Done
5 minuten
|
VoorbereidingNeem de helft van je afgekoelde risotto. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenSmelt wat boter in een koekenpan. |