Ingredients
-
Basis recept risotto
-
100 gram Gorgonzola kaas
-
250 gram Mix van paddenstoelenKant en uit klaar uit pot, of verse even aanbakken en toevoegen
-
2 Paddenstoel bouillonblokje
-
4 plakjes parmaham
Directions
Risotto con funghi e gorgonzola!
Wat kunnen wij elke dag wel eten? Risotto risotto risotto…
Soms krijgen wij een merkwaardige blik wanneer wij, Mariëlla en ik (José) het over eten hebben. We hebben het bijna altijd over eten, wat te eten, waar koop je dit en dat en over het heerlijke etentje elders.
Tja eten is gewoon ons leven, en wij snappen dat sommige mensen daar niks van snappen. Een standaard voorbeeld over dialoog tussen moeder en dochter: Zeg Mara wat ga jij maken vanavond, Antwoord Mariëlla.. Ahhh ik maak wel een risotto want heb even geen zin in een moeilijk recept…
Oké, veel mensen die dat horen denken dan..hoezo makkelijk een risotto. Vandaar deze merkwaardige blikken..wij vinden risotto echt een makkelijk recept. Wannneer je ons basis recept onder de knie hebt (lees.. gewoon een keer maken) dan snap je dat het echt heel eenvoudig is. Sommige vinden 20 minuten veel te lang om in een pannetje te roeren, maar in deze minuten rooster je je broodje, maak je je antipasti klaar, dek je de tafel, en ruim je de vaatwasser in etc.
Oké, elk recept die wij posten is gekoppeld aan een verhaaltje.. deze risotto at ik toen we onderweg naar Umbrië waren vlak over de grens van Oostenrijk, namelijk in Bolzano Italië. Een risotto con fungi e gorgonzola. Terwijl ik hier een hapje van at dacht ik, die moet ik zeker maken.
Hier is ie dan, volg ons basisrecept, voeg je favoriete paddenstoelen toe en koop de romigste gorgonzalo die er bestaat.
Vooruit, ik deed er nog een krokantje bij van uitgebakken parmaham, om het moeilijk te maken.
Tatatata, dit kun jij ook! Isse simpel
Buon
Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit.Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen
Typish Italiaans.
In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit rijst namelijk het beste en ten noorden van de rivier Po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli.
Steps
1
Done
20 minuten
|
Risotto basisreceptMaak het basis recept, maar vervang groenten bouillonblokje in paddenstoelen bouillonblokje. |
2
Done
|
Vervang de boter en parmezaanse kaas met gorgonzola . |
3
Done
|
ParmahamBak dit in een bakpan uit, en wanneer het krokant is laat je het even uitlekken op keukenpapier. |
4
Done
|
ServerenServeer met je krokante parmaham. |