0 0
Risotto met aardbeien

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Sjalot of klein uitje
160 gram Risotto rijst
50 gram Pancetta spekjes
200 gram aardbeien
50 ml Slagroom
50 ml Witte wijn
1 blokje groenten bouillon
900 ml heet water
klein scheutje Olijfolie of 1 el roomboter
20 gram Pecorino kaas of parmezaanse kaas
10 blaadjes verse basilicum
Zwarte peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Risotto met aardbeien

Risotto met aardbeien? Echt wel lekker!!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Risotto met aardbeien!

Van risotto word ik José maar vooral manlief Mario helemaal blij. Zal dat de reden zijn dat er al velen online staan? Helaas keek hij nogal beteurterd toen ik met een blij gezicht vertelde dat we risotto met aardbeien aten… Het leven met een foodie zit dus vol verrassingen en dat merkt de man regelmatig. Geloof me, er wordt niet altijd geproefd van de foodie capriolen en regelmatig staat er gewoon een back up te pruttelen.

Risotto met zomerkoningkjes en pancetta is niet zelf verzonnen en het wordt vaak gegeten in het Siciliaanse dorpje Maletto, een dorpje naast Bronte in de provincie Catania. Vandaag start het jaarlijks aardbeienoogst dankfeest La sagra della Fragola. Dit weekend staat volop in het teken van de meest smakelijke aardbeien van top kwaliteit. Een van de gerechten die dan worden gemaakt is de Risotto con fragole. Wij  hopen dit echt een keertje bij te wonen.

Nieuwsgierig als ik was heb ik de risotto gemaakt, want deze smaken samen zijn nieuw voor ons. Je maakt de risotto met wat ui en pancetta. Natuurlijk afblussen met witte wijn.  Gepureerde aardbei erdoor samen met wat room. Eindigen met pecorino en een paar aardbeien erboven op. Hoe het smaakte? Het was fantastisch en ik heb genoten. Mario heeft het met tegenzin geproefd, en was aangenaam verrast. Tegelijkertijd had ik een risotto met doperwten gemaakt dus mocht ik de aardbeien versie opeten haha.

Heb je zin in een andere out of the box risotto probeer dan eens de Risotto all amarone en radicchio en Risotto met tomaat en nduja, dit is een pittige peperoncino pasta die heerlijk smaakt door vele gerechten. Heb je risotto over of maak eens extra veel, dan probeer je de Risotto ballen met salami en proscuitto  

*geïnspireerd door  Sicilisious

Steps

1
Done
2 minuten

Bouillon

Zet een bouillon klaar van 900 ml heet water en 1 groenten bouillon blokje.

2
Done
5 minuten

Ui pancetta/spekjes

Snijd een sjalot of klein uitje fijn en fruit die samen met de spekjes ietsje olijfolie of roomboter aan.

3
Done
2 minuten

risotto witte wijn

Voeg de risotto toe en bak die als het ware 2 minuten even aan.
Blus af met witte wijn.

4
Done

Bouillon

Voeg een voor een een soeplepel bouillon toe en laat zachtjes pruttelen.

5
Done

Aardbeien

Was en pureer een de aardbeien, houd er een stuk of 5 over voor het laatst.
Blijf beetjes bouillon toevoegen. Wanneer de bouillon bijna op is voeg je er 50 ml room bij en ietsje zout.
Proef de risotto deze mag nog ietsje bite hebben.
Als laatste voeg de geraspte pecorino of parmezaanse kaas toe.
Doe het vuur uit en deksel op de pan.
Laat 1 minuut staan en roer de ietwat gesmolten kaas erdoor heen.

6
Done

Serveren

Serveer met wat zwarte peper uit de molen, extra door midden gesneden aardbeien en wat basilicum blaadjes.

7
Done

Tip

Het kook proces duurt ongeveer 17 minuten in totaal.
Er staat een reels filmpje online op onze Instagram account to make it easy:)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Mini pizza
next
Koffiebroodjes met rozijn en banketbakkersroom
previous
Mini pizza
next
Koffiebroodjes met rozijn en banketbakkersroom

Add Your Comment