Ingredients
-
1 Sjalotof klein uitje
-
160 gram Risotto rijst
-
50 gram Pancettaspekjes
-
200 gram aardbeien
-
50 ml Slagroom
-
50 ml Witte wijn
-
1 blokje groenten bouillon
-
900 ml heet water
-
klein scheutje Olijfolieof 1 el roomboter
-
20 gram Pecorino kaasof parmezaanse kaas
-
10 blaadjes verse basilicum
-
Zwarte peper
Directions
Risotto met aardbeien!
Van risotto word ik José maar vooral manlief Mario helemaal blij. Zal dat de reden zijn dat er al velen online staan? Helaas keek hij nogal beteurterd toen ik met een blij gezicht vertelde dat we risotto met aardbeien aten… Het leven met een foodie zit dus vol verrassingen en dat merkt de man regelmatig. Geloof me, er wordt niet altijd geproefd van de foodie capriolen en regelmatig staat er gewoon een back up te pruttelen.
Risotto met zomerkoningkjes en pancetta is niet zelf verzonnen en het wordt vaak gegeten in het Siciliaanse dorpje Maletto, een dorpje naast Bronte in de provincie Catania. Vandaag start het jaarlijks aardbeienoogst dankfeest La sagra della Fragola. Dit weekend staat volop in het teken van de meest smakelijke aardbeien van top kwaliteit. Een van de gerechten die dan worden gemaakt is de Risotto con fragole. Wij hopen dit echt een keertje bij te wonen.
Nieuwsgierig als ik was heb ik de risotto met aardbeien gemaakt, want deze smaken samen zijn nieuw voor ons. Je maakt de risotto met wat ui en pancetta. Natuurlijk afblussen met witte wijn. Gepureerde aardbei erdoor samen met wat room. Eindigen met pecorino en een paar aardbeien erboven op. Hoe het smaakte? Het was fantastisch en ik heb genoten. Mario heeft het met tegenzin geproefd, en was aangenaam verrast. Tegelijkertijd had ik een risotto met doperwten gemaakt dus mocht ik de aardbeien versie opeten haha.
Misschien wil je even het filmpje zien.
Heb je zin in een andere out of the box risotto probeer dan eens de Risotto all amarone en radicchio en Risotto met tomaat en nduja, dit is een pittige peperoncino pasta die heerlijk smaakt door vele gerechten. Scroll eens door de website dan vind je meer dan 10 risotto’s! Heb je risotto over of maak eens extra veel, dan probeer je de Risotto ballen met salami en proscuitto
*geïnspireerd door Sicilisious
Steps
1
Done
2 minuten
|
BouillonZet een bouillon klaar van 900 ml heet water en 1 groenten bouillon blokje. |
2
Done
5 minuten
|
Ui pancetta/spekjesSnijd een sjalot of klein uitje fijn en fruit die samen met de spekjes ietsje olijfolie of roomboter aan. |
3
Done
2 minuten
|
risotto witte wijnVoeg de risotto toe en bak die als het ware 2 minuten even aan. |
4
Done
|
BouillonVoeg een voor een een soeplepel bouillon toe en laat zachtjes pruttelen. |
5
Done
|
AardbeienWas en pureer een de aardbeien, houd er een stuk of 5 over voor het laatst. |
6
Done
|
ServerenServeer met wat zwarte peper uit de molen, extra door midden gesneden aardbeien en wat basilicum blaadjes. |
7
Done
|
TipHet kook proces duurt ongeveer 17 minuten in totaal. |