Ingredients
-
160 gram Risotto rijst
-
1 Sjalot
-
2 + 2 eetlepel Roomboterof scheutje olijfolie
-
40 ml Witte wijn
-
900 ml heet water
-
1 groenten bouillon
-
75 gram Spekjes of guanciale ( Italiaans spek)
-
75 gram Gorgonzola kaas
-
75 gram doperwten
-
naar smaak zout en peper
Directions
Risotto met doperwten!
Risotto met doperwten is een fijn en super simpel gerecht. Eentje die we kunnen dromen en talloze keren is gemaakt. Laats wilde ik Mario verrassen met een heel bijzondere Siciliaanse Risotto met aardbeien uit het dorpje Maletto vlakbij zijn geboorteplaats Catania. Zijn gezicht sprak boekdelen want dit ging hij echt niet eten. Omdat dit gepland was als het avondeten besloot ik maar een tweede risotto tegelijk te maken. Het werd deze versie met doperwten, spek en gorgonzola. Uiteindelijk was de aardbeien risotto prima te eten en hebben de leftovers de volgende dag opgegeten.
Een Italiaans gerecht die we heel veel eten is risotto. Inmiddels staan er al vele versies online maar deze easy peasy met doperwtjes nog niet. Mariella ging op haar achttiende studeren en had een ienie minie keukentje in Leeuwarden. Als moeder ben je altijd bezorgd en hoop je dat je kind naast al het feesten een beetje goed eet. Regelmatig sprak ik haar en natuurlijk vroeg is meestal wat ga je eten? Risotto was vaak het antwoord, liefst met garnalen haha. Ik moest dan altijd we lachen want er zijn niet zoveel studenten die als basis gerecht risotto eten. Zo zie je zelfs een student kan een heerlijk bordje risotto maken.
Wil je je eens verder verdiepen in een goed bordje risotto neem eens een kijkje op de website want daar vind je onze veel heerljke variaties. Eentje die heel bijzonder is de Risotto met tomaat nudja, en kookringetje geserveerd, net als de Pompoen risotto met gorgonzola en salie. Risotto all’amarone e radicchio. De feestelijke Truffel risotto met gegrilde asperges Ook hebben we 10 keer de lekkerste risotto en zeker weten dat je hier een nieuwe favoriet vindt!
Wij horen graag wat je favoriet smaak is of wie weet maak je een totaal andere versie. Wij horen het graag.
Steps
1
Done
5 minuten
|
SjalotSnijd de sjalot fijn en fruit deze samen met de spekjes in 2 el roomboter of scheutje olijfolie glazig. |
2
Done
|
BouillonMaak met 900 ml kokend water en een bouillon blokje een pannetje bouillon. |
3
Done
|
Risotto en witte wijnDoe de risotto erbij en bak dit twee minuten zachtjes aan. |
4
Done
15 minuten
|
Bouillon doperwtenVoeg nu gedurende 15 minuten telkens kleine beetjes bouillon erbij. Na 10 minuten kun je de doperwten toevoegen |
5
Done
|
Boter kaasProef na 15minuten of de rijst klaar is, het mag nog ietsje bite hebben. |
6
Done
|
Tip |