0 0
Risotto met doperwten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
160 gram Risotto rijst
1 Sjalot
2 + 2 eetlepel Roomboter of scheutje olijfolie
40 ml Witte wijn
900 ml heet water
1 groenten bouillon
75 gram Spekjes of guanciale ( Italiaans spek)
75 gram Gorgonzola kaas
75 gram doperwten
naar smaak zout en peper

Risotto met doperwten

Risotto is makkelijker dan je denkt!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Risotto met doperwten!

Risotto met doperwten is een fijn  en super simpel gerecht. Eentje die we kunnen dromen en talloze keren is gemaakt. Laats wilde ik Mario verrassen met een heel bijzondere Siciliaanse Risotto met aardbeien uit het dorpje Maletto vlakbij zijn geboorteplaats Catania. Zijn gezicht sprak boekdelen want dit ging hij echt niet eten. Omdat dit gepland was als het avondeten besloot ik maar een tweede risotto tegelijk te maken. Het werd deze versie met doperwten, spek en gorgonzola.  Uiteindelijk was de aardbeien risotto prima te eten en hebben de leftovers de volgende dag opgegeten.

Een Italiaans gerecht die we heel veel eten is risotto. Inmiddels staan er al vele versies online maar deze easy peasy met doperwtjes nog niet. Mariella ging op haar achttiende studeren en had een ienie minie keukentje in Leeuwarden. Als moeder ben je altijd bezorgd en hoop je dat je kind naast al het feesten een beetje goed eet. Regelmatig sprak ik  haar en natuurlijk  vroeg is meestal wat ga je eten? Risotto was vaak het antwoord, liefst met garnalen haha. Ik moest dan altijd we lachen want er zijn niet zoveel studenten die als basis gerecht risotto eten. Zo zie je zelfs een  student kan een heerlijk bordje risotto maken.

Wil je je eens verder verdiepen in een goed bordje risotto neem eens een kijkje op  de website want daar vind je onze veel heerljke variaties. Eentje die heel bijzonder is de Risotto met tomaat nudja, en  kookringetje geserveerd, net als de Pompoen risotto met gorgonzola en salie. Risotto all’amarone e radicchio. De feestelijke Truffel risotto met gegrilde asperges  Ook hebben we 10 keer de lekkerste risotto en zeker weten dat je hier een nieuwe favoriet vindt!

Wij horen graag wat je favoriet smaak is of wie weet maak je een totaal andere versie. Wij horen het graag.

Steps

1
Done
5 minuten

Sjalot

Snijd de sjalot fijn en fruit deze samen met de spekjes in 2 el roomboter of scheutje olijfolie glazig.

2
Done

Bouillon

Maak met 900 ml kokend water en een bouillon blokje een pannetje bouillon.
Zet klaar.

3
Done

Risotto en witte wijn

Doe de risotto erbij en bak dit twee minuten zachtjes aan.
Blus dit af met witte wijn.

4
Done
15 minuten

Bouillon doperwten

Voeg nu gedurende 15 minuten telkens kleine beetjes bouillon erbij. Na 10 minuten kun je de doperwten toevoegen
Altijd zachtjes laten koken en regelmatig doorroeren.
Proef af en toe de rijst en doe er een klein beetje zout toe wannneer je het een beetje flauw vindt.

5
Done

Boter kaas

Proef na 15minuten of de rijst klaar is, het mag nog ietsje bite hebben.
Ook wil je geen droge korrel hebben, dus niet alle bouillon laten verdampen.
De roomboter en kaas mag op de risotto en deksel nu 2 minuten op de pan.
Na twee minuten haal je de deksel eraf en kun je de kaas met roomboter er doorroeren.
Eet smakelijk, Buon Appetito!

6
Done

Tip

Wanneer je gorgonzola te sterk vindt dan kun je natuurlijk parmezaanse kaas gebruiken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Hartige taart met snijbiet
Plaatcake met grapefruit en sinaasappel
next
Plaatcake met grapefruit en sinaasappel
previous
Hartige taart met snijbiet
Plaatcake met grapefruit en sinaasappel
next
Plaatcake met grapefruit en sinaasappel

Add Your Comment