Ingredients
-
1x Basis recept voor risotto
-
Extra
-
100 gram Risotto rijstMeer mag ook
-
1 Sjalot
-
1 courgette
-
Pakje Groene asperge tips
-
125 gram garnalenZelf marineren of kant en klaar
-
2 eetlepel Boter
-
Naar smaak zout en peper
-
1 groenten bouillon
-
Basis recept voor risotto
Directions
Risotto met gegrilde groenten en garnalen!
Risotto risotto, dat wij daarvan houden dat weten jullie inmiddels.
Wij maken het echt heel graag hebben ook laatst een live cooking gehouden met de heerlijke risotto al fungi en gorgonzola.
Super leuk om met jullie samen te koken en natuurlijk kun je deze blijven terugkijken op onze insta tv. De risotto van vandaag is met gegrilde groenten een geroosterde citroen maakt dit gerecht helemaal af. Ook de garnalen erbij zijn fantastisch.
Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit.Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.
Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.
Typish Italiaans.
In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit rijst namelijk het beste en ten noorden van de rivier Po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli.
Steps
1
Done
10 minuten
|
GroentenSnijd de courgette in plakjes, grill ze in grillpan met beetje olijfolie. Een beetje zout en peper erover is lekker. |
2
Done
1 uur
|
GarnalenJe kunt de de garnalen zelf marineren. (paar uur van te voren. Recept zie link verhaal) |
3
Done
2 minuten
|
ServerenServeer de risotto met de gegrilde groenten en de lekkere garnalen. |
2 Comments Hide Comments
Deze is zooo lekker! Ik fruit voor de soffrito ook een halve stengel bleekselderij mee. Heerlijk
Ja heerlijk he, dat doen wij ook vaak!