0 0
Risotto met groene asperges

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bosje Groene asperges
160 gram Risotto rijst
1 Uien
40 ml Witte wijn
1/4 theelepel Chili flakes
Naar smaak zout en peper
2 eetlepel Roomboter
Handje geraspte parmezaanse kaas
1 blokje groenten bouillon
1 liter heet water
Extra
4 plakjes parmaham

Risotto met groene asperges

Smaak explosie!

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Het is weer tijd voor een smakelijk bordje risotto, en deze keer hebben we echt genoten van een heerlijke risotto met groene asperges. Nu ze weer volop te koop zijn, belanden ze vaker in ons winkelmandje. Groene asperges bieden eindeloze mogelijkheden, en dit keer hebben we besloten om ze in onze risotto te verwerken.

Risotto staat bij ons wekelijks op het menu, en het is altijd leuk om ermee te experimenteren. Veel mensen denken dat risotto maken ingewikkeld is, maar geloof ons, het is echt super eenvoudig! Het geheim van een goede risotto? Heerlijke romigheid. Volg gewoon onze stappen in het recept en ook jij maakt in een handomdraai de lekkerste risotto.

Hoe maak je risotto?

Deze keer hebben we de aspergestelen in kleine stukjes gesneden en ze samen met een gefruit uitje gaar gekookt in bouillon. Voor wat extra pit hebben we er wat chiliflakes aan toegevoegd. Vervolgens hebben we ze eruit gehaald en gepureerd tot een romige saus.

Daarna hebben we de risotto kort aangebakken, afgeblust met witte wijn en laten nagaren in bouillon. Als de rijst bijna klaar is, voegen we de romige saus en de topjes van de asperge toe. Tot slot mag er een flinke hoeveelheid heerlijke Parmezaanse kaas en boter bij. Romiger wordt het niet!

Deze vegetarische risotto is verrukkelijk op zichzelf, maar als je een extra knapperige toevoeging wilt, probeer dan wat gebakken parmaham. Het is een heerlijke combinatie!

Wil je ook genieten van deze smakelijke risotto met groene asperges? Volg dan snel ons recept en laat je verrassen door de eenvoud en de heerlijke smaken.

Risotto recepten

Wanneer je door onze website scrolled vind je de allerlekkerste risotto’s. Hier zijn onze favorieten!

risotto con fungi e gorgonzola – paddenstoelen

risotto met gorgonzola

risotto met worst en tomaat

Risotto all’Amarone en radicchio

risotto met aardbeien.

 

Steps

1
Done
2 minuten

Asperges ui

Snijd het harde stukje van de onderkant af.
Snijd de toppen eraf, leg apart.
Snijd de stelen in kleine stukjes.
Snijd de ui in fijne stukjes.

2
Done
2 minuten

Bouillon

Maak een bouillon van heet water en een groente bouillon blokje.

3
Done
10 minuten

Aperge stukjes

Fruit het uitje in een klein laagje olijfolie.
Voeg de fijn gesneden aspergestengels toe samen met 200 ml bouillon.
Voeg ietsje zout en chili flakes toe.
Laat dit 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Pureer dit alles in een beker zodat je een romige crème hebt.

4
Done
14 minuten

Risotto

Bak de risotto rijst 2 minuten aan in een laagje olijfolie.
Blus af met witte wijn en schenk 14 minuten lang regelmatig bouillon toe.
Laat dit alles gehele tijd zachtjes koken.
Proef of het iets zout nodig heeft.

5
Done
2 minuten

Asperge crème

Voeg de asperges crème toe samen met de tips vd asperges.
Kook nog een paar minuten zachtjes door.

6
Done
2 minuten

Roomboter kaas

Wanneer de rijst gaar is, (het mag nog ietsje bite hebben) zet je het vuur uit.
Schep twee eetlepel roomboter op de rijst samen met een handje parmezaanse kaas.
Doe de deksel erop en laat 2 minuten staan.
Vervolgens roer je alles door elkaar.

7
Done
10 minuten

Extra

Bak een paar plakjes parmaham op een bakblik. Oven stand 200° 10 minuten.
Wanneer de ham krokant is laat je het uitlekken op keukenpapier.
Maak dit wanneer de rijst staat te pruttelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Asperge plaattaart met geitenkaas
previous
Asperge plaattaart met geitenkaas
zomerse fruit salsa met kaas
next
Zomerse fruit salsa met kaas
Asperge plaattaart met geitenkaas
previous
Asperge plaattaart met geitenkaas
zomerse fruit salsa met kaas
next
Zomerse fruit salsa met kaas

Add Your Comment