Ingredients
-
Bosje Groene asperges
-
160 gram Risotto rijst
-
1 Uien
-
40 ml Witte wijn
-
1/4 theelepel Chili flakes
-
Naar smaak zout en peper
-
2 eetlepel Roomboter
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
1 blokje groenten bouillon
-
1 liter heet water
-
Extra
-
4 plakjes parmaham
Directions
Het is weer tijd voor een smakelijk bordje risotto, en deze keer hebben we echt genoten van een heerlijke risotto met groene asperges. Nu ze weer volop te koop zijn, belanden ze vaker in ons winkelmandje. Groene asperges bieden eindeloze mogelijkheden, en dit keer hebben we besloten om ze in onze risotto te verwerken.
Risotto staat bij ons wekelijks op het menu, en het is altijd leuk om ermee te experimenteren. Veel mensen denken dat risotto maken ingewikkeld is, maar geloof ons, het is echt super eenvoudig! Het geheim van een goede risotto? Heerlijke romigheid. Volg gewoon onze stappen in het recept en ook jij maakt in een handomdraai de lekkerste risotto.
Hoe maak je risotto?
Deze keer hebben we de aspergestelen in kleine stukjes gesneden en ze samen met een gefruit uitje gaar gekookt in bouillon. Voor wat extra pit hebben we er wat chiliflakes aan toegevoegd. Vervolgens hebben we ze eruit gehaald en gepureerd tot een romige saus.
Daarna hebben we de risotto kort aangebakken, afgeblust met witte wijn en laten nagaren in bouillon. Als de rijst bijna klaar is, voegen we de romige saus en de topjes van de asperge toe. Tot slot mag er een flinke hoeveelheid heerlijke Parmezaanse kaas en boter bij. Romiger wordt het niet!
Deze vegetarische risotto is verrukkelijk op zichzelf, maar als je een extra knapperige toevoeging wilt, probeer dan wat gebakken parmaham. Het is een heerlijke combinatie!
Wil je ook genieten van deze smakelijke risotto met groene asperges? Volg dan snel ons recept en laat je verrassen door de eenvoud en de heerlijke smaken.
Risotto recepten
Wanneer je door onze website scrolled vind je de allerlekkerste risotto’s. Hier zijn onze favorieten!
risotto con fungi e gorgonzola – paddenstoelen
Risotto all’Amarone en radicchio
Steps
1
Done
2 minuten
|
Asperges uiSnijd het harde stukje van de onderkant af. |
2
Done
2 minuten
|
BouillonMaak een bouillon van heet water en een groente bouillon blokje. |
3
Done
10 minuten
|
Aperge stukjesFruit het uitje in een klein laagje olijfolie. |
4
Done
14 minuten
|
RisottoBak de risotto rijst 2 minuten aan in een laagje olijfolie. |
5
Done
2 minuten
|
Asperge crèmeVoeg de asperges crème toe samen met de tips vd asperges. |
6
Done
2 minuten
|
Roomboter kaasWanneer de rijst gaar is, (het mag nog ietsje bite hebben) zet je het vuur uit. |
7
Done
10 minuten
|
Extra |