0 0
Risotto met nduja garnalen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Risotto
320 gram Risotto rijst
2 Uien
2 blokjes groenten bouillon
2 liter Pannetje heet water
200 ml Witte wijn
1 eetlepel Nduja
Naar smaak Zout
1 eetlepel Tomaten puree
100 gram geraspte parmezaanse kaas
3 eetlepel Roomboter
Garnalen
12 garnalen Grote en ongekookt
1 eetlepel Nduja
Scheut Olijfolie
Extra
3 courgette
1 Citroen

Risotto met nduja garnalen

Risotto van de BBQ is fantastisch!

Cuisine:

Ingredients

  • Risotto

  • Garnalen

  • Extra

Directions

Share

Risotto met nduja garnalen!

Genieten jullie ook al zo van de zomerse temperaturen? Wanneer bij ons het kwik stijgt komt de BBQ weer tevoorschijn. Onze zomer kan niet meer stuk want wij kregen de gloednieuwe BBQ van campingaz. Helaas heeft Mariëlla geen tuin maar voor een BBQ feestje komt ze maar wat graag naar paps en mams.

Deze nieuwe Made in Italy barbecues hebben naast de grill ook een kookplaat, er is veel extra veel ruimte om niet alleen een stuk vlees te grillen. Super handig wanneer je een gehele maaltijd wil koken. Eigenlijk is het een kleine kookstudio die je heel makkelijk kan verplaatsen buiten. Handig hoor want bij ons in de tuin heb je niet altijd op alle plekjes zon.

Omdat deze stoere BBQ uit Italië komt gaan we onze lekkerste Italiaanse gerechten erop bereiden. Ze beschikken ook over een Culinary Modular System, waarmee je een deel van het kookoppervlak kunt verwijderen en een kookaccessoire kunt toevoegen. Heel handig is bijvoorbeeld de paella pan. Perfect voor onze risotto met nduja garnalen.

De pittige nduja uit Calabrië geeft de risotto en de garnalen een verrukkelijke kick. Nduja is namelijk gemaakt van hete pepers en perfect om de garnalen mee te marineren. Tijdens het garen van de risotto kun je tegelijkertijd tijd wat extra groenten zoals courgette grillen en daarna de garnalen. Wat een fantastisch apparaat en net zo belangrijk is dat we samen gesmuld hebben!

De nieuwste lijn van Campingaz  heeft diverse modellen, van klein tot groot.  Naast de paella pan, hebben ze ook een fantastische pizzasteen. Wij hebben inmiddels al de lekkerste pizza’s gemaakt. Wat we ook super leuk vinden is de gevogeltebraadpan en het draaispit.
Het model BBQ dit we voor dit gerecht hebben gebruikt is de Campingaz Select 4 Exs.

#Campingaz #WhereAreWeCookingToday #MadeinItaly

 

Steps

1
Done
2 minuten

Garnalen

Meng de nduja met olijfolie zodat de nduja wat makkelijker smeerbaar is.
Meng de garnalen met het mengsel.
Wij gebruiken de grote niet gepelde langoustines maar je kunt ook ongepelde garnalen gebruiken.

2
Done
17 minuten

Risotto

Meng de bouillonblokjes met kokend water en zet klaar op de zijbrander van de BBQ.
Snijd de uien heel fijn.
Bak deze zachtjes aan in de paella pan met een scheutje olijfolie.
Wanneer de uitjes goed gefruit zijn voeg je de risotto toe.
Bak dit 2 minuten aan terwijl je het doorroert.
Blus het geheel af met witte wijn.
Voeg een eetlepel nduja en tomaten puree en een theelepel zout toe.
Na deze stap ga je regelmatig een soep lepel bouillon toevoegen.
Dit proces duurt ongeveer 17 minuten.

3
Done
10 minuten

Courgette

Terwijl de risotto langzaam pruttelt snijd je courgette in plakjes en grill je deze enkele minuten op het hete grill rooster.
Hierna leg ze op het rekje van de BBQ

4
Done
5 minuten

Garnalen

De garnalen spies je aan houten of ijzeren stokjes.
Deze mogen gegrild worden. Aan beide kanten ongeveer 3 minuten.
Zijn ze mooi oranje dan leg ze even op het rekje.

5
Done
2 minuten

Risotto

Proef de risotto na 15 minuten of de rijst korrel zacht is. Een heel klein beetje bite mag.
Leg de roomboter en parmezaanse kaas op de risotto en sluit de deksel van de BBQ voor 2 minuten.
Vervolgens open je de deksel en roert de risotto goed door.

6
Done

Serveren

Serveer de risotto met de gegrilde courgette en de garnalen.
Snijd de citroen in partjes en leg erbij.

7
Done

Tip

* Je kunt ook gepelde garnalen gebruiken. De smaak van de pittige nduja proef je dan nog iets meer.
Ook kun je van te voren de garnalen marineren.
*Nduja is bij de Italiaanse winkels te koop en ook al gespot bij de Appie!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zomerse fruit salsa met kaas
previous
Zomerse fruit salsa met kaas
Kokosmacronen met chocolade
next
Kokosmacronen met chocolade
zomerse fruit salsa met kaas
previous
Zomerse fruit salsa met kaas
Kokosmacronen met chocolade
next
Kokosmacronen met chocolade

Add Your Comment