Ingredients
-
Risotto
-
320 gram Risotto rijst
-
2 Uien
-
2 blokjes groentenbouillon
-
2 liter Pannetje heet water
-
200 ml witte wijn
-
1 eetlepel Nduja
-
Naar smaak zout
-
1 eetlepel Tomaten puree
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
3 eetlepel roomboter
-
Garnalen
-
12 garnalenGrote en ongekookt
-
1 eetlepel Nduja
-
Scheut Olijfolie
-
Extra
-
3 courgette
-
1 citroen
Directions
Risotto met nduja garnalen!
Genieten jullie ook al zo van de zomerse temperaturen? Wanneer bij ons het kwik stijgt komt de BBQ weer tevoorschijn. Onze zomer kan niet meer stuk want wij kregen de gloednieuwe BBQ van campingaz. Helaas heeft Mariëlla geen tuin maar voor een BBQ feestje komt ze maar wat graag naar paps en mams.
Deze nieuwe Made in Italy barbecues hebben naast de grill ook een kookplaat, er is veel extra veel ruimte om niet alleen een stuk vlees te grillen. Super handig wanneer je een gehele maaltijd wil koken. Eigenlijk is het een kleine kookstudio die je heel makkelijk kan verplaatsen buiten. Handig hoor want bij ons in de tuin heb je niet altijd op alle plekjes zon.
Omdat deze stoere BBQ uit Italië komt gaan we onze lekkerste Italiaanse gerechten erop bereiden. Ze beschikken ook over een Culinary Modular System, waarmee je een deel van het kookoppervlak kunt verwijderen en een kookaccessoire kunt toevoegen. Heel handig is bijvoorbeeld de paella pan. Perfect voor onze risotto met nduja garnalen.
De pittige nduja uit Calabrië geeft de risotto en de garnalen een verrukkelijke kick. Nduja is namelijk gemaakt van hete pepers en perfect om de garnalen mee te marineren. Tijdens het garen van de risotto kun je tegelijkertijd tijd wat extra groenten zoals courgette grillen en daarna de garnalen. Wat een fantastisch apparaat en net zo belangrijk is dat we samen gesmuld hebben!
De nieuwste lijn van Campingaz heeft diverse modellen, van klein tot groot. Naast de paella pan, hebben ze ook een fantastische pizzasteen. Wij hebben inmiddels al de lekkerste pizza’s gemaakt. Wat we ook super leuk vinden is de gevogeltebraadpan en het draaispit.
Het model BBQ dit we voor dit gerecht hebben gebruikt is de Campingaz Select 4 Exs.
#Campingaz #WhereAreWeCookingToday #MadeinItaly
Steps
1
Done
2 minuten
|
Garnalen |
2
Done
17 minuten
|
RisottoMeng de bouillonblokjes met kokend water en zet klaar op de zijbrander van de BBQ. |
3
Done
10 minuten
|
Courgette |
4
Done
5 minuten
|
GarnalenDe garnalen spies je aan houten of ijzeren stokjes. |
5
Done
2 minuten
|
RisottoProef de risotto na 15 minuten of de rijst korrel zacht is. Een heel klein beetje bite mag. |
6
Done
|
Serveren |
7
Done
|
Tip* Je kunt ook gepelde garnalen gebruiken. De smaak van de pittige nduja proef je dan nog iets meer. |