1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Handvol zon gedroogde tomaten
Trosje Cherry tomaten
1eetlepel Tomaatpuree
Scheut Olijf olie
1 Sjalot
Handvol doperwten Diepvries
Naar smaak zout en peper
1eetlepel Roomboter
Handvol Pecorino kaas
Handje Pijnboompitten Geroosterde
Risotto met tomaat op drie manieren.

Risotto met tomaat op drie manieren.

Risotto met tomaten! Een heerlijk glutenvrij en vegetarisch maaltje.

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Risotto met tomaat op drie manieren.

Je hoort het al, een gerecht boordevol tomaatjes! Dit is dus voor de echte tomaten fans. Wij houden enorm van tomaten dus wij vonden dit recept echt mega lekker! Dit gerecht is een heerlijk hapje, een cadeautje op tafel! De verschillende tomaten zijn geroosterde cherry tomaatjes, zongedroogde  tomaat en tomatenpuree. Allemaal geven ze een andere smaak af en dat maakt dit gerecht super lekker. Daarnaast is het ook nog eens enorm makkelijk te maken. Wij voegde er ook nog een mooi groen doperwtje  bij voor de kleur. Een strik er om heen en je kunt dit lekkere cadeautje serveren voor al jouw vrienden en familie!

P.S. Dit recept maak je met ons basis recept voor risotto. Klik hier voor dit recept.

Buon Appetito!

Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit. Een goed basis voor alle risotto’s inclusief goede foto’s. Je zult er achter komen dat het helemaal niet zo moeilijk is. Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.

Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.

 

Typish Italiaans.

In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit reis namelijk het beste en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli. Wij hebben niet echt een voorkeur en soms verschilt het ook welk merk je gebruikt. Mariella koopt ook vaak de basis excellente risotto  van de Appie en is heel tevreden daarmee.

 

 

Steps

1
Done
30 min

Basis recept risotto

Toevoeging; Maak een tapenade van je zongedroogde tomaatjes. Maal fijn met food processor samen met zout en peper en olijfolie. Rooster je cherrytomaatjes in de oven met zout en peper en olijfolie 10 minuten op 200°.
Rooster je pijnboompitten.
Wanneer je je sjalotje hebt aan gebakken en daarna de risotto hebt toegevoegd doe je de tomatenpuree erbij. Daarna volgen met het opschenken van de bouillon.
Wij hebben in plaats van Parmazaanse kaas Pecorinokaas gebruikt, beide kan. Serveer met geroosterde tomaatjes en je pijnboompitten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bieten wrap
previous
Bietenwrap met kruiden ricotta
Groene Risotto
next
Groene risotto met knoflook garnalen
Bieten wrap
previous
Bietenwrap met kruiden ricotta
Groene Risotto
next
Groene risotto met knoflook garnalen

Add Your Comment