Ingredients
-
1x ons basis recept Basis risotto
-
1x ons tomaten saus recept spinazie
-
500 gr spinazie
-
200 gr Buffalo mozzarella
Directions
Deze risotto taart met mozzarella is een heerlijke variatie op onze basis risotto. Wij kunnen niet zonder ons basis recept voor risotto en eten regelmatig risotto gerechten. Het leuke is namelijk dat je zoveel verschillende risotto gerechten kan maken!
Deze risotto taart ziet er super feestelijk uit. Daarnaast is het ook nog eens een fantastisch lekker gerecht. Hoe leuk is het ook om een stukje taart aan te snijden voor het diner.
Deze taart is gemaakt met ons basis recept. Dit recept kun je vinden als je klik op deze link
Wij hebben een tomaten risotto gemaakt van deze basis en mozzarella en spinazie in het midden van de taart gedaan. Je kunt natuurlijk ook andere groenten toevoegen. Het lijkt ons namelijk ook lekker om extra aubergine toe te voegen aan de taart. Zo kun je net als een zoete taart verschillende lagen maken.
Lijkt jou deze taart ook zo lekker? Ga hem dan snel maken.
Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit. Een goed basis voor alle risotto’s inclusief goede foto’s. Je zult er achter komen dat het helemaal niet zo moeilijk is. Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.
Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.
Typish Italiaans.
In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Ik kwam er niet achter of er eerst pasta of rijst was. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit reis namelijk het beste en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Er zijn heel veel merken maar de bekendste merken zijn Arborio en Carnaroli. Wij hebben niet echt een voorkeur en soms verschilt het ook welk merk je gebruikt. Mariella koopt ook vaak de basis excellente risotto van de Appie en is heel tevreden daarmee.
Steps
1
Done
30 min
|
Risotto makenMaak een keer ons basis risotto recept |
2
Done
30 min
|
Tomaten sausZet tegelijk de tomatensaus op wanneer je begint met de risotto |
3
Done
5
|
Spinazie bakkenBak de spinazie in een grote pan zodat het slinkt. |
4
Done
10
|
OpbouwenPak een taart vorm en leg onderop bakpapier. |
5
Done
15
|
OvenDoe de risotto taart nog even in de oven zodat ze mozzarella goed smelt. |