0 0
Risotto worst en tomaat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
160 gram Risotto rijst
1 Sjalot
40 ml Rode wijn
2 Worstjes
2 eetlepel Tomaatpuree
1/2 venkel Optioneel
Naar smaak zout en peper
2 eetlepel Roomboter
Handje geraspte parmezaanse kaas
1 blokje groenten bouillon
900 ml heet water

Risotto worst en tomaat

Deze smaak combinatie is fantastisch!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Risotto worst en tomaat!

Tijd voor weer een heerlijke risotto. Dit keer een risotto met worst en tomaat en oh wat was dit ongelofelijk lekker. We gebruiken voor deze risotto venkel worstjes maar je kunt elke gekruide worstjes gebruiken. Velen denken dat risotto maken heel ingewikkeld is. Niks is minder waar. Met een half uurtje kun jij genieten van het aller lekkerste bordje met Italiaanse smaken. Waarom wachten?

Een korte uitleg: Ten eerste fruit je een sjalotje zachtjes. Omdat we een venkel worstjes gebruiken doen we er wat gesneden venkel bij. Het worstje halen we uit zijn jasje en bakken lekker mee. Vervolgens bakje de risotto ook even mee. Dit is een proces waarbij de risotto korrel een beetje glazig kan worden. Ook mag er een klodder tomatenpuree erbij, zout en peper en een beetje geduld. Intussen mag je nu regelmatig een plons bouillon erbij te doen. Regelmatig roeren en voilà je basis is klaar.

Draai nu het vuur uit. Een stukje roomboter en een handje Parmezaanse kaas mag er boven op. Na twee minuten mag deksel op de pan. Onder de deksel speelt namelijk een magie plaats. Vervolgens gaat de roomboter zachtjes smelten samen met de kaas. Als laatste roer je alles zachtjes door elkaar. Klaar om te serveren. Buon Appetito!

Het is vaak een kwestie om gewoon doe. Eigenlijk komt het erop neer dat het reuze simpel is. Je kunt aan de slag met de lekkerste variaties want er zijn er zovelen. Om die reden hebben we er vijftien online!

Wil je het misschien een keer zien dan hebben we een filmpje op insta tv, want hier maken we de allerlekkerste risotto met paddenstoelen en gorgonzola.

Kijk eens naar de feestelijke truffel risotto met gegrilde asperges. Geserveerd in een kookring voor een extra feestelijk gerecht. De risotto met doperwtjes vind het hele gezin lekker.

Steps

1
Done
2 minuten

Sjalot en venkel

Snijd een sjalotje en een halve venkel fijn. Omdat wij venkelworstjes gebruiken doen we er een stukje venkel bij maar dit is optioneel.
Fruit dit in een klontje boter of olijfolie op zacht vuur.

2
Done
4 minuten

Worst en risotto

Haal het worstje uit zijn jasje en snijd in stukjes.
Bak dit 4 minuten mee.
Vervolgens doe je de risotto erbij en bak dit ook 2 minuten mee.
Maak een bouillon van 1 bouillonblokje met 900 ml heet water.

3
Done
15 minuten

Tomatenpuree

Voeg 2 eetlepel tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
Voeg nu 15 minuten lang regelmatig bouillon toe, terwijl de risotto zachtjes doorkookt.
Voeg ook wat zout en peper toe.

4
Done
3 minuten

Roomboter kaas

Proef of de rijst goed is.
Mag ietsje bite hebben.
Zet het vuur uit en voeg een eetlepel roomboter en handje geraspte Parmezaanse kaas toe.
Roer het nog niet hoor maar doe de deksel op de pan.
Na een paar minuten verwijder je de deksel en roer het even door.

5
Done

Serveren

Serveer direct met eventueel wat extra kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ciambella cake met citroen
previous
Ciambella cake met citroen
Kip arrabiata
next
Kip arrabbiata
Ciambella cake met citroen
previous
Ciambella cake met citroen
Kip arrabiata
next
Kip arrabbiata

Add Your Comment