Ingredients
-
160 gram Risotto rijst
-
1 Sjalot
-
40 ml Rode wijn
-
2 Worstjes
-
2 eetlepel Tomaatpuree
-
1/2 venkelOptioneel
-
Naar smaak zout en peper
-
2 eetlepel Roomboter
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
1 blokje groenten bouillon
-
900 ml heet water
Directions
Risotto worst en tomaat!
Tijd voor weer een heerlijke risotto. Dit keer een risotto met worst en tomaat en oh wat was dit ongelofelijk lekker. We gebruiken voor deze risotto venkel worstjes maar je kunt elke gekruide worstjes gebruiken. Velen denken dat risotto maken heel ingewikkeld is. Niks is minder waar. Met een half uurtje kun jij genieten van het aller lekkerste bordje met Italiaanse smaken. Waarom wachten?
Een korte uitleg: Ten eerste fruit je een sjalotje zachtjes. Omdat we een venkel worstjes gebruiken doen we er wat gesneden venkel bij. Het worstje halen we uit zijn jasje en bakken lekker mee. Vervolgens bakje de risotto ook even mee. Dit is een proces waarbij de risotto korrel een beetje glazig kan worden. Ook mag er een klodder tomatenpuree erbij, zout en peper en een beetje geduld. Intussen mag je nu regelmatig een plons bouillon erbij te doen. Regelmatig roeren en voilà je basis is klaar.
Draai nu het vuur uit. Een stukje roomboter en een handje Parmezaanse kaas mag er boven op. Na twee minuten mag deksel op de pan. Onder de deksel speelt namelijk een magie plaats. Vervolgens gaat de roomboter zachtjes smelten samen met de kaas. Als laatste roer je alles zachtjes door elkaar. Klaar om te serveren. Buon Appetito!
Het is vaak een kwestie om gewoon doe. Eigenlijk komt het erop neer dat het reuze simpel is. Je kunt aan de slag met de lekkerste variaties want er zijn er zovelen. Om die reden hebben we er vijftien online!
Wil je het misschien een keer zien dan hebben we een filmpje op insta tv, want hier maken we de allerlekkerste risotto met paddenstoelen en gorgonzola.
Kijk eens naar de feestelijke truffel risotto met gegrilde asperges. Geserveerd in een kookring voor een extra feestelijk gerecht. De risotto met doperwtjes vind het hele gezin lekker.
Steps
1
Done
2 minuten
|
Sjalot en venkelSnijd een sjalotje en een halve venkel fijn. Omdat wij venkelworstjes gebruiken doen we er een stukje venkel bij maar dit is optioneel. |
2
Done
4 minuten
|
Worst en risottoHaal het worstje uit zijn jasje en snijd in stukjes. |
3
Done
15 minuten
|
TomatenpureeVoeg 2 eetlepel tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. |
4
Done
3 minuten
|
Roomboter kaasProef of de rijst goed is. |
5
Done
|
ServerenServeer direct met eventueel wat extra kaas. |