Ingredients
-
Deeg
-
400 gram bloem
-
10 gram bakpoeder
-
50 gram Suiker
-
200 gram roomboterKoud
-
3 eieren
-
1 citroen citroenrasp
-
snuf zout
-
Gele room
-
500 ml volle melk
-
50 gram Suiker
-
4 eidooier
-
40 gram Maizena
-
1 eetlepel vanille extract
-
Rode bessen laagje
-
450 gram rode bessen
-
100 gram Suiker
-
Extra
-
1 ei
Directions
Rode bessen crostata met room!
Niks is lekkerder dan een Italiaanse crostata taart. De Queens zijn er dol op en maken (en eten) ze regelmatig. Nu Pasen aanstaande is wordt het tijd voor een paas editie en daar past de kleur geel natuurlijk bij. Tja… dan denken wij aan crema pasticcera, de verrukkelijke gele banketbakkersroom die wij kennen van een pudding of room broodje. Een geweldige room waar je ook mee kunt bakken. Om het geheel niet al te zoet te maken hebben we de prachtige fris-zure rode bessen van Berrybrothers gebruikt. Wij bakken en koken regelmatig met deze rode bessen, omdat ze een gerecht een echte boost kunnen geven. En zeg nu zelf, ze zijn toch prachtig om te zien?! Wij vinden de crostata met rode bessen en room helemaal Paas-proof en natuurlijk ook op andere dagen superlekker! Nog meer lekkere recepten met de rode bessen zijn o.a. de Tiramisu cakerol met rode bessen, ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien en de Schnitzel met rode bessen-compote.
Rode bessen van Berrybrothers
Vorig jaar zijn wij al een keertje bij Berrybrothers geweest. Het was weliswaar even een stukje rijden naar Limburg maar ohhh wat was het een feestje om dit prachtige familiebedrijf te bezoeken! De rode bes is echt hun paradepaardje. Ze hebben maar liefst 70 hectare grond waar ze met veel passie en liefde hun bessen telen. Deze rode bessen worden nog steeds op ambachtelijke wijze met de hand geplukt. Dan krijg je topkwaliteit! Wist je dat deze kleine bessen een bom van vitamine C bevatten? Oja naast deze besjes telen ze ook ander heerlijk zacht fruit.
Deze mooi rode bessen van Nederlandse bodem zijn vanaf eind april verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Zoek je meer lekkere recepten? Download dan ook het receptenboekje! https://fans.berrybrothers.nl/pasen/
Steps
1
Done
35 minuten
|
Deeg makenMeng de blokjes koude boter samen met bloem, bakpoeder, suiker, een snuf zout, 3 eieren en de rasp van 1 citroen. |
2
Done
10 minuten
|
Gele roomGiet 450 ml melk samen met het vanille extract in de steelpan en verwarm dit langzaam tot het zachtjes kookt. |
3
Done
10 minuten
|
Rode bessenWas de bessen en rits ze met een vork van de steeltjes. |
4
Done
1 minuut
|
BakvormVet een bakvorm in met boter. (Wij gebruiken een 26-28 cm vorm) Heb je deze niet dan kan dit ook in een springvorm. |
5
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
6
Done
10 minuten
|
VullenSnijd de deegbal in twee. |
7
Done
1 minuut
|
Ei smerenSmeer een geklutst eitje over het deeg. |
8
Done
40 minuten
|
OvenZet de taart in de oven voor 40 minuten |
9
Done
|
ServerenLaat de taart eerst afkoelen voor dat je deze aansnijdt. |
10
Done
|
Tip!Je zult waarschijnlijk wat deeg over houden. Wij werken liever met iets meer deeg zodat je nooit voor de decoratie te kort komt. Restanten deeg kun je direct invriezen en later weer ontdooien. |