0 0
Rode bessen crostata met room

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
400 gram Bloem
10 gram Bakpoeder
50 gram Suiker
200 gram Roomboter Koud
3 eieren
1 citroen citroenrasp
snuf Zout
Gele room
500 ml Volle melk
50 gram Suiker
4 Ei dooier
40 gram Maizena
1 eetlepel Vanille extract
Rode bessen laagje
450 gram rode bessen
100 gram Suiker
Extra
1 Ei

Rode bessen crostata met room

Het zoete van gele room en fris zure van rode bessen.....

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Deeg

  • Gele room

  • Rode bessen laagje

  • Extra

Directions

Share

Rode bessen crostata met room!

Niks is lekkerder dan een Italiaanse crostata taart. De Queens zijn er dol op en maken (en eten) ze regelmatig. Nu Pasen aanstaande is wordt het tijd voor een paas editie en daar past de kleur geel natuurlijk bij. Tja… dan denken wij aan crema pasticcera, de verrukkelijke gele banketbakkersroom die wij kennen van een pudding of room broodje. Een geweldige room waar je ook mee kunt bakken. Om het geheel niet al te zoet te maken hebben we de prachtige fris-zure rode bessen van Berrybrothers gebruikt. Wij bakken en koken regelmatig met deze rode bessen, omdat ze een gerecht een echte boost kunnen geven. En zeg nu zelf, ze zijn toch prachtig om te zien?! Wij vinden de crostata met rode bessen en room helemaal Paas-proof en natuurlijk ook op andere dagen superlekker! Nog meer lekkere recepten met de rode bessen zijn o.a. de Tiramisu cakerol met rode bessen, ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien en de Schnitzel met rode bessen-compote.

Rode bessen van Berrybrothers

Vorig jaar zijn wij al een keertje bij Berrybrothers geweest. Het was weliswaar even een stukje rijden naar Limburg maar ohhh wat was het een feestje om dit prachtige familiebedrijf te bezoeken! De rode bes is echt hun paradepaardje. Ze hebben maar liefst 70 hectare grond waar ze met veel passie en liefde hun bessen telen. Deze rode bessen worden nog steeds op ambachtelijke wijze met de hand geplukt. Dan krijg je topkwaliteit! Wist je dat deze kleine bessen een bom van vitamine C bevatten? Oja naast deze besjes telen ze ook ander heerlijk zacht fruit.

Deze mooi rode bessen van Nederlandse bodem zijn vanaf eind april verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Zoek je meer lekkere recepten? Download dan ook het receptenboekje! https://fans.berrybrothers.nl/pasen/

Steps

1
Done
35 minuten

Deeg maken

Meng de blokjes koude boter samen met bloem, bakpoeder, suiker, een snuf zout, 3 eieren en de rasp van 1 citroen.
Wij gebruiken een keukenmachine, maar het ook kan ook met de handen.
Meng of kneed de ingrediënten tot je een compact deeg hebt. Wikkel het deeg in met plastic folie en laat het een half uur rusten in de koelkast .

2
Done
10 minuten

Gele room

Giet 450 ml melk samen met het vanille extract in de steelpan en verwarm dit langzaam tot het zachtjes kookt.
De overige 50 ml melk klop je samen met de eidooiers.
Wanneer dit goed geklopt is kun je de maïzena toevoegen. Klop dit tot dat je geen klontjes meer hebt.
Vervolgens giet je dit mengsel langzaam bij de hete melk terwijl je goed blijft roeren.
Na 5 minuten dikt de crème in en haal je deze van het vuur.
Laat het afkoelen met een plasticfolie erop, anders ontstaat er een vel op de gele room.

3
Done
10 minuten

Rode bessen

Was de bessen en rits ze met een vork van de steeltjes.
Laat deze met 3 eetlepels water 5 minuten koken stuk koken.
Vervolgens duw je alles door een zeef, zodat de pitjes en schillen achterblijven.
Laat nu het bessen vocht samen met 100 gram suiker 10 minuten indikken.
Laat dit afkoelen.

4
Done
1 minuut

Bakvorm

Vet een bakvorm in met boter. (Wij gebruiken een 26-28 cm vorm) Heb je deze niet dan kan dit ook in een springvorm.

5
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

6
Done
10 minuten

Vullen

Snijd de deegbal in twee.
Leg de andere bal weer even terug in de koeling.
Rol op een bebloemde ondergrond met een bebloemde deegroller een dunne lap van het deeg.
Draai het deeg regelmatig om en voeg iets bloem op het aanrecht toe, zo blijft het niet plakken.
Leg het deeg op de bodem van de vorm en prik er met een vork gaatjes in.
Smeer de rode bessen jam over de bodem, daarop komt de gele room.
Rol de tweede bal uit tot een plat deeg en maak reepjes die je over de vulling legt. Wij hebben er een extra vlecht bij gemaakt voor decoratie.

7
Done
1 minuut

Ei smeren

Smeer een geklutst eitje over het deeg.

8
Done
40 minuten

Oven

Zet de taart in de oven voor 40 minuten
Je kunt er na 20 minuten trosjes bessen op leggen, doe dit niet eerder anders kunnen ze verbranden.

9
Done

Serveren

Laat de taart eerst afkoelen voor dat je deze aansnijdt.

10
Done

Tip!

Je zult waarschijnlijk wat deeg over houden. Wij werken liever met iets meer deeg zodat je nooit voor de decoratie te kort komt. Restanten deeg kun je direct invriezen en later weer ontdooien.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Torta Pasqualina
Broodje asperge met guacomole
next
Broodje asperge met guacamole
previous
Torta Pasqualina
Broodje asperge met guacomole
next
Broodje asperge met guacamole

Add Your Comment