Ingredients
-
300 gram voorgekookte rode biet
-
300 gram kikkererwten
-
1 eetlepel sesampasta (tahin)
-
Naar smaak zout en peper
-
1 eetlepel citroensap
-
1 eetlepel Griekse yoghurt
-
100 gram feta
-
Klein scheutje olijfolie
Directions
Ben jij ook zo gek op rode biet? Dan móet je deze verrukkelijke rode bietenspread met feta echt een keer proberen. Elke keer als we deze dip maken, vragen we ons af waarom we dit niet gewoon standaard in de koelkast hebben staan. Hij is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens supersnel te bereiden. Eenmaal geproefd, wil je dit op je borrelplank, broodje of als dip bij groenten niet meer missen.
Deze keer maakten we een flinke portie voor onze KOOKBOEKEN CLUB, waar het thema ‘Hollands’ was. Ik mocht de borrelplank samenstellen en serveerde deze kleurrijke bietendip naast de Hollandse Huls Lekker Gekruid droge worsten en knapperige crackers. Wat een fantastische combinatie! De friszoete smaak van de bietjes en de zoute feta tillen je borrelmoment echt naar een hoger niveau.
Voor de bereiding gebruiken we altijd biologische, voorgekookte bietjes. Deze zijn perfect gegaard en geven de spread een intense, pure smaak. Samen met een blikje goed afgespoelde kikkererwten, een eetlepel sesampasta en een blokje feta gaan ze de keukenmachine in. Een snufje zout en peper mag natuurlijk niet ontbreken, en voor een extra romige textuur voegen we een lepel Griekse yoghurt toe. Binnen twee minuten heb je een fluweelzachte bietenspread die niet alleen lekker is, maar ook nog eens boordevol gezonde voedingsstoffen zit.
Wil je de rode bietenspread met feta nét dat beetje extra geven? Verkruimel er wat extra feta overheen en drizzle er een scheutje olijfolie op. Zo ziet hij er niet alleen prachtig uit, maar smaakt hij ook nog intenser. Hoewel we dit een spread noemen, heeft het veel weg van hummus door de kikkererwtenbasis. Net als onze heerlijke mediterrane hummus met zongedroogde tomaatjes is deze bietenspread een topper voor op de borrelplank.
Met de Paasdagen in aantocht is dit een geweldig idee om te serveren. Zet deze feestelijke dip op tafel, combineer hem met vers brood en knapperige groenten, en laat iedereen genieten van deze gezonde en smaakvolle traktatie!
Steps
1
Done
|
MengenHalveer de rode biet en check of er nog stukjes schil aan zitten. |
2
Done
|
ServerenServeer met extra feta erop en een scheutje olijfolie. |
3
Done
|
Tip |