0 0
Rode bietenspread met feta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram voorgekookte rode biet
300 gram kikkererwten
1 eetlepel sesampasta (tahin)
Naar smaak zout en peper
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel Griekse yoghurt
100 gram feta
Klein scheutje olijfolie

Rode bietenspread met feta

Super snel een heerlijke en gezonde spread!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ben jij ook zo gek op rode biet? Dan móet je deze verrukkelijke rode bietenspread met feta echt een keer proberen. Elke keer als we deze dip maken, vragen we ons af waarom we dit niet gewoon standaard in de koelkast hebben staan. Hij is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens supersnel te bereiden. Eenmaal geproefd, wil je dit op je borrelplank, broodje of als dip bij groenten niet meer missen.

Deze keer maakten we een flinke portie voor onze KOOKBOEKEN CLUB, waar het thema ‘Hollands’ was. Ik mocht de borrelplank samenstellen en serveerde deze kleurrijke bietendip naast de Hollandse Huls Lekker Gekruid droge worsten en knapperige crackers. Wat een fantastische combinatie! De friszoete smaak van de bietjes en de zoute feta tillen je borrelmoment echt naar een hoger niveau.

Voor de bereiding gebruiken we altijd biologische, voorgekookte bietjes. Deze zijn perfect gegaard en geven de spread een intense, pure smaak. Samen met een blikje goed afgespoelde kikkererwten, een eetlepel sesampasta en een blokje feta gaan ze de keukenmachine in. Een snufje zout en peper mag natuurlijk niet ontbreken, en voor een extra romige textuur voegen we een lepel Griekse yoghurt toe. Binnen twee minuten heb je een fluweelzachte bietenspread die niet alleen lekker is, maar ook nog eens boordevol gezonde voedingsstoffen zit.

Wil je de rode bietenspread met feta nét dat beetje extra geven? Verkruimel er wat extra feta overheen en drizzle er een scheutje olijfolie op. Zo ziet hij er niet alleen prachtig uit, maar smaakt hij ook nog intenser. Hoewel we dit een spread noemen, heeft het veel weg van hummus door de kikkererwtenbasis. Net als onze heerlijke mediterrane hummus met zongedroogde tomaatjes is deze bietenspread een topper voor op de borrelplank.

Met de Paasdagen in aantocht is dit een geweldig idee om te serveren. Zet deze feestelijke dip op tafel, combineer hem met vers brood en knapperige groenten, en laat iedereen genieten van deze gezonde en smaakvolle traktatie!

Steps

1
Done

Mengen

Halveer de rode biet en check of er nog stukjes schil aan zitten.
Doe deze in een keukenmachine samen met afgespoelde kikkererwten, citroensap, knoflook feta, zout en peper naar smaak, een eetlepel sesampasta en eetlepel Griekse yoghurt.
Meng dit goed.

2
Done

Serveren

Serveer met extra feta erop en een scheutje olijfolie.

3
Done

Tip

Maak direct twee keer het recept. Het is perfect bij de borrelplank maar heerlijk op de boterham.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kabeljauw in papillot uit de airfryer
previous
Kabeljauw in papillot uit de Airfryer
amandel bananenbrood
next
Amandel bananenbrood
kabeljauw in papillot uit de airfryer
previous
Kabeljauw in papillot uit de Airfryer
amandel bananenbrood
next
Amandel bananenbrood

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here