0 0
Rode kool steak met appel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rode kool
40 ml Olijfolie
Scheutje Balsamico
1 eetlepel Tijm
2 Appel
50 gram Geitenkaas met honing
Een handje Walnoten

Rode kool steak met appel

Rode kool met appeltjes een tikje anders!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Rode kool steak met appel!

Rode kool is iets wat wij niet zo vaak eten. Dit past meer in de Nederlandse keuken en die loopt bij ons een beetje achter. Dit rode kooltje lag al maanden te wachten op een bestemming. Naast een beetje als decoratie te hebben gefunctioneerd moest het in de vuilnisbak of toch maar mee aan de slag.
Weggooien is echt tegen onze principes dus er is een rode kool steak met appel van gemaakt.

Het was werkelijk een probeersel. Aangezien José rode kool altijd met appeltjes at als kind zijnde mochten deze erbij. In dunne plakken gesneden ging de kool de oven in. Niet zonder een laag olijfolie en een lik balsamico.  Verse tijm voor een extra Italiaanse twist. De appels zijn tevens dun gesneden en ook even geroosterd. Vervolgens was ik nog niet helemaal tevreden en zijn er stukjes walnoot bij gegaan. Wat geitenkaas om het geheel af te maken. Een prima vegetarisch gerecht. De Italiaanse man trok zijn neus hiervoor op. Die kreeg gewoon een bordje pasta haha.

Ik twijfelde nog om deze online te zetten. Het fotograferen van deze steaks heeft niet altijd de schoonheidsprijs. Omdat het buiten nogal somber was kreeg ik de kleur ook niet helemaal top. Gelukkig doet Mariëlla altijd de eindbewerking en die heeft de gave om er toch iets moois van te maken. Ieder zijn vak!

Het zou ook zonde zijn om dit niet te delen. Vegetarische steaks zijn sowieso erg populair en we hebben al wat heerlijke versies online staan. Mariëlla is ooit begonnen met de Italiaanse bloemkoolsteaks. Heerlijk met tomatensaus en natuurlijk parmezaanse kaas. Omdat dit een groot succes was en ook bij ons aan tafel hebben we een verrukkelijke Geroosterde knolselderij steak gemaakt. Heerlijk om deze onbekende groenten in het zonnetje te zetten.

Het duo Bloemkool steak en pompoen heeft een Indiase twist en perfect bijgerecht. De aubergine schnitzel met pistache is ook verrukkelijk!

 

Steps

1
Done

Marinade

Maak een mengsel van olijfolie samen met balsamico ( crema di balsamico kan ook) en tijm.
Meng goed.

2
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 190°.

3
Done
2 minuten

Rode kool appel

Snijd plakken van ongeveer een centimeter.
Uit een kool kun je ongeveer vier goede plakken snijden.
De restanten gebruik je niet.
Snijd de appel in schijfjes en smeer deze in met olijfolie.
Leg ze op één bakblik.

4
Done

Marineren

Smeer de plakken goed in met de marinade.
Leg ze op bakpapier op een bakblik.

5
Done

Bakken

De steaks mogen 40 minuten in de voorverwarmde oven van 190 graden.
Keer de plakken na 20 minuten om.
De appelschijfjes mogen samen in de oven. Haal deze na 20 minuten eruit.

6
Done

Serveren

Serveer de rode kool steaks met de appelschijfjes, geitenkaas met honing en later nog eens.
Strooi er wat verse tijmblaadjes overheen.

7
Done

Tip

De rode kool zal nog wel een beetje stevig zijn, maar door het balsamico zuurtje krijgt de kool toch een zachte smakelijke structuur.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pumpkin spice en witte chocolade koekjes
previous
Pumpkinspice en witte chocolade koekjes
next
Erwtensoep uit Italië
Pumpkin spice en witte chocolade koekjes
previous
Pumpkinspice en witte chocolade koekjes
next
Erwtensoep uit Italië

Add Your Comment