Ingredients
-
1 Rode kool
-
40 ml Olijfolie
-
Scheutje Balsamico
-
1 eetlepel Tijm
-
2 Appel
-
50 gram Geitenkaas met honing
-
Een handje Walnoten
Directions
Rode kool steak met appel!
Rode kool is iets wat wij niet zo vaak eten. Dit past meer in de Nederlandse keuken en die loopt bij ons een beetje achter. Dit rode kooltje lag al maanden te wachten op een bestemming. Naast een beetje als decoratie te hebben gefunctioneerd moest het in de vuilnisbak of toch maar mee aan de slag.
Weggooien is echt tegen onze principes dus er is een rode kool steak met appel van gemaakt.
Het was werkelijk een probeersel. Aangezien José rode kool altijd met appeltjes at als kind zijnde mochten deze erbij. In dunne plakken gesneden ging de kool de oven in. Niet zonder een laag olijfolie en een lik balsamico. Verse tijm voor een extra Italiaanse twist. De appels zijn tevens dun gesneden en ook even geroosterd. Vervolgens was ik nog niet helemaal tevreden en zijn er stukjes walnoot bij gegaan. Wat geitenkaas om het geheel af te maken. Een prima vegetarisch gerecht. De Italiaanse man trok zijn neus hiervoor op. Die kreeg gewoon een bordje pasta haha.
Ik twijfelde nog om deze online te zetten. Het fotograferen van deze steaks heeft niet altijd de schoonheidsprijs. Omdat het buiten nogal somber was kreeg ik de kleur ook niet helemaal top. Gelukkig doet Mariëlla altijd de eindbewerking en die heeft de gave om er toch iets moois van te maken. Ieder zijn vak!
Het zou ook zonde zijn om dit niet te delen. Vegetarische steaks zijn sowieso erg populair en we hebben al wat heerlijke versies online staan. Mariëlla is ooit begonnen met de Italiaanse bloemkoolsteaks. Heerlijk met tomatensaus en natuurlijk parmezaanse kaas. Omdat dit een groot succes was en ook bij ons aan tafel hebben we een verrukkelijke Geroosterde knolselderij steak gemaakt. Heerlijk om deze onbekende groenten in het zonnetje te zetten.
Het duo Bloemkool steak en pompoen heeft een Indiase twist en perfect bijgerecht. De aubergine schnitzel met pistache is ook verrukkelijk!
Steps
1
Done
|
MarinadeMaak een mengsel van olijfolie samen met balsamico ( crema di balsamico kan ook) en tijm. |
2
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 190°. |
3
Done
2 minuten
|
Rode kool appelSnijd plakken van ongeveer een centimeter. |
4
Done
|
MarinerenSmeer de plakken goed in met de marinade. |
5
Done
|
BakkenDe steaks mogen 40 minuten in de voorverwarmde oven van 190 graden. |
6
Done
|
Serveren |
7
Done
|
TipDe rode kool zal nog wel een beetje stevig zijn, maar door het balsamico zuurtje krijgt de kool toch een zachte smakelijke structuur. |