0 0
Rode vis curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Een half pakje Rode currypasta Wij gebruiken altijd de curry pastes van FairTrade
Half blikje Kokos melk Wij gebruiken kokosmelk light van Boncoco
1 Broccoli
1 Zoete paprika
3 Wortel
2 kabeljauw filet
2 Naanbrood
1 Citroen
Naar smaak Zout
Naar smaak Peper
1 Sjalot

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rode vis curry

Features:
  • Pittig
Cuisine:

Een bom aan groenten!

  • 35 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Rode vis curry.

Deze rode vis curry is een gerecht wat ik (Mariëlla) elke week wel eet! Het was daarom ook een schande dat deze makkelijke en lekkere maaltijd nog niet online stond. Het leuke van zo een curry is dat je super veel kan varieren. Vaak eten wij de curry met wortel, paprika en broccoli maar je kunt  altijd gebruiken wat je in huis hebt. Datzelfde geld voor de noodles, rijst of naan brood of wat je er ook bij wilt serveren. Ook kun je natuurlijk afwisselen met de soort curry paste die je gebruikt, rood, geel of groen, alles is mogelijk!

Dus hierbij laten wij graag zien hoe we dit maken, welke draai jij er dan aan gaat geven mag je helemaal zelf bepalen.

Eet smakelijk!

Wist je dat Mariëlla elke week wel curry maakt. Natuurlijk omdat het verrukkelijk is maar je kunt er echt helemaal je eigen variaties maken. Alle groenten kun je eraan toevoegen en wanneer je met verschillende kruiden pasta’s aan de gang gaat, heb je altijd een nieuwe ontdekking.

Onze curry specialist heeft de meest lekkere variaties gemaakt. Allemaal even gezond en vol groenten.De Tandoori Marsala curry, curry met zalm, bloemkool aubergine curry wat persoonlijk mijn favorietje is. De rode curry noodle soep is ook een fantastisch maaltje. Typ ook maar eens curry in op de website dan vind je nog veel meer.

Van uit de Aziatische landen is de curry ook naar Nederland gekomen. Vroeger aten we echt alleen maar Aardappeltjes groenten en vlees, maar in Thailand, India, Singapore en Indonesië hebben ze de traditie om curry’s te koken. Curry is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende kruidenmengsel met een sausachtige structuur op zijn Aziatische stijl gekookt. De Indiërs brachten de curry, afgeleid van Kari ( kerrie).

Steps

1
Done
5 minuten

Broccoli

Hak de broccoli roosjes van de stam en kook deze kort in een pan met heet water. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

2
Done
5 minuten

Groenten

Snij de sjalot in kleine stukjes. Schil de wortel en snij deze in stukjes. Ook de paprika snijden in reepjes.

3
Done
2 minuten

Fruiten

Zet een grote pan/wok op het vuur met een beetje olijfolie. Fruit de sjalot kort en voeg daarna de wortel toe. Bak dit allemaal mooi aan. Daarna kun je de paprika toevoegen en de rode curry paste. Meng dit allemaal goed en laat nog kort bakken.

4
Done
10 minuten

Sudderen

Voeg de kokosmelk toe en roer goed. Voeg nu ook weer de broccoli toe die je eerder al kort had gekookt. Laat dit nu allemaal 10 minuutjes sudderen.

5
Done
6 minute

Naan

In de tussen tijd kun je de oven ook voorverwarmen en de naanbroodjes voor ongeveer 6 minuten in de oven doen.
Kijk altijd even op de verpakking van de broodjes voor de juiste temperatuur en tijd.

6
Done
6 minuten

Vis bakken

Doe wat zout en peper op de vis en verwarm wat olijf olie in een pan.
Leg voorzichtig de visjes erin en bak deze voor 3 minuten op elke kant.

7
Done
1 minuut

Serveren

Serveer de curry met de vis in een mooi bord en leg er de naan bij.
Giet er nog wat citroen sap overeen voor wat extra smaak.
Wij vinden dit vooral lekker op de vis en gebruiken altijd lekker veel citroen.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gnocchi alla sorrentina
previous
Gnocchi alla Sorrentina
Arabisch eten
next
Arabische tabouleh
Gnocchi alla sorrentina
previous
Gnocchi alla Sorrentina
Arabisch eten
next
Arabische tabouleh

2 Comments Hide Comments

Gister gemaakt met courgette ipv broccoli. Die had ik toevallig nog klaarliggen . Was super makkelijk & lekker!!! Zeker voor herhaling vatbaar 🙂

Leuk om te horen! Ja het is een lekker en makkelijk recept om je groenten aan te vullen die je nog hebt liggen.

Add Your Comment