Ingredients
-
2 Uien
-
1/3 van grote bloemkool Bloemkool
-
1/2 Hokkaido pompoen
-
3 WortelMiddel
-
Scheutje Olijfolie
-
1 cm GemberGeraspte
-
2 knoflook
-
1 theelepel Kurkuma poeder
-
1 theelepel Zout
-
1/2 theelepel Chili poeder
-
1 blokje groenten bouillon
-
1.5 liter heet water
-
150 ml Kokos melk
Directions
Romige bloemkool pompoen soep!
Het is weer leftover maandag en dan duiken we altijd de koelkast in. Tja in het kader van no waste willen we liever niks weggooien. Wanneer ik te koelkast opentrek zie ik direct twee beschimmelde sinaasappels. Oké wij missen ook wel eens wat. Een halve bloemkool en halve flespompoen zag er nog prima uit en te wachten op een bestemming. Dat word een romige bloemkool pompoen soep! Samen met worteltjes, ui en wat Indiase kruiden hebben we dit even laten koken.
Meestal kiezen we ervoor om eerst de groenten fijn te snijden. Daarna even te roosteren in de oven met een laagje kruiden en olijfolie. Helaas hadden we daar geen tijd. Ook willen we wat bewuster met energie omgaan dus koken we het liefst in de dal uren met goedkope stroom en proberen we de oven ietsje minder aan te doen. Een lastige opgave.
Om het soepje nog iets meer body te geven hebben we er verse gember en kokosmelk aan toegevoegd. Toen ik vroeg of manlief een kopje Indiase soep wilde wilde hij meteen afhaken. Maar dat gaat niet gebeuren zei ik je moet sowieso wel even proeven. Mannen zijn eigenlijk net als kleine kinderen ha ha. Hij was helemaal verrast en wilde het liefst nog een kopje.
De reden dat dat we deze soep geen Indiase soep hebben genoemd heeft te maken met zulke reacties. Gewoon Romige bloemkool pompoensoep.
Wij maakten er ook nog wat Airfryer croutons mij. Met een oud stukje brood in 7 minuten klaar. Tja ook in het kader van no waste.
Zin in nog een lekker soepje? We hebben er inmiddels vele gemaakt. Probeer dan eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hart.
Steps
1
Done
3 minuten
|
Ui kruiden knoflook olijfolieSnijd een ui en knoflook fijn en bak deze zachtjes aan met de kruiden in een scheutje olijfolie. |
2
Done
3 minuten
|
Pompoen wortel bloemkoolWas de groente. |
3
Done
20 minuten
|
KokenLaat dit 20 minuutjes zachtjes koken. |
4
Done
|
PurerenPureer de soep en voeg de kokosmelk toe. |
5
Done
|
ServerenServeer met dat naam brood of zelfgemaakte croutons. (link in verhaal) |