Ingredients
-
1 of 2 Puntpaprika
-
2 handen spinazieOf meer
-
1 Sjalot
-
1 teen knoflook
-
15 takjes Platte peterselieFijn gesneden
-
4 Chorizo worstjeOf stukje chorizo
-
Naar smaak zout en peper
-
150 ml SlagroomWij gebruiken altijd houdbare room dit is lekker vet
-
Stukje Roomboter
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
200 gram Pasta
Directions
Romige chorizo paprika pasta!
Het is weer vrijdag dus dat wordt weer smullen met een nieuw pasta recept! Een romige chorizo paprika pasta. Wij zijn sowieso fan van romig en dit keer ook wat extra groenten zoals paprika en spinazie. Wat ook belangrijk is, is dat dit sausje super snel in de pan ligt te pruttelen. Wij weten zeker dat je hier van gaat genieten!
De chorizo worstjes lagen al een tijdje te wachten op een bestemming. Tja, wanneer de houdbaarheidsdatum bijna verloopt moeten we er toch echt iets mee maken. Eerst dachten we aan een risotto want er lag ook een zak spinazie en punt paprika klaar.
Deze worstjes vind je niet overal maar je kunt ook een stukje chorizo kopen of vervangen door een ander Spaans worstje. Je snijd het worstje open en gebruikt de inhoud. Even aanbakken en daarna laten uitlekken op wat keukenpapier. Er komt nogal wat vet uit en dit hoeft niet in de saus.
De room is een heerlijke toevoeging in de saus en samen met een handje parmezaanse kaas noodzakelijk voor de perfect romige pasta. Wat extra groenten kan nooit geen kwaad. Achteraf hadden in plaats van één wel twee handjes spinazie willen toevoegen. Het verdwijnt gewoon dus bepaal zelf hoeveel groenten je erdoor doen. Dat is het voordeel van onze gerechten. Je kunt je je eigen draai aan geven. Wij hebben gesmuld hiervan en het komt zeker snel weer op tafel!
Wil je nog een andere snelle pasta maken probeer eens de pasta carbonara. Een geweldig en makkelijk recept die ook in 10 minuten klaar is . Dat wil je toch af en toe! Of de makkelijke pasta all’amatriciana. De romige penne alla vodka smaakt ook waanzinnig en super romig met als extraatje parmaham. Ach kijk zelf maar eens rond op de website. Veel van onze recepten zijn snel en gemakkelijk. Niks lekkerder dan snel genieten!
Steps
1
Done
5 minuten
|
ChorizoSnijd de worstjes open en haal de inhoud eruit. |
2
Done
5 minuten
|
Sjalot en knoflookSnijd knoflook en sjalot fijn. |
3
Done
10 minuten
|
Room en kaasSchenk de slagroom erbij en voeg de parmezaanse kaas toe. |
4
Done
|
Serveren |