0 0
Romige chorizo paprika pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 of 2 Puntpaprika
2 handen spinazie Of meer
1 Sjalot
1 teen knoflook
15 takjes Platte peterselie Fijn gesneden
4 Chorizo worstje Of stukje chorizo
Naar smaak zout en peper
150 ml Slagroom Wij gebruiken altijd houdbare room dit is lekker vet
Stukje Roomboter
Handje geraspte parmezaanse kaas
200 gram Pasta

Romige chorizo paprika pasta

Snelle pasta met lekker veel veggies

Ingredients

Directions

Share

Romige chorizo paprika pasta!

Het is weer vrijdag dus dat wordt weer smullen met een nieuw pasta recept! Een romige chorizo paprika pasta. Wij zijn sowieso fan van romig en dit keer ook wat extra groenten zoals paprika en spinazie. Wat ook belangrijk is, is dat dit sausje super snel in de pan ligt te pruttelen. Wij weten zeker dat je hier van gaat genieten!

De chorizo worstjes lagen al een tijdje te wachten op een bestemming. Tja, wanneer de houdbaarheidsdatum bijna verloopt moeten we er toch echt iets mee maken. Eerst dachten we aan een risotto want er lag ook een zak spinazie en punt paprika klaar.

Deze worstjes vind je niet overal maar je kunt ook een stukje chorizo kopen of vervangen door een ander Spaans worstje. Je snijd het worstje open en gebruikt de inhoud. Even aanbakken en daarna laten uitlekken op wat keukenpapier. Er komt nogal wat vet uit en dit hoeft niet in de saus.

De room is een heerlijke toevoeging in de saus en samen met een handje parmezaanse kaas noodzakelijk voor de perfect romige pasta. Wat extra groenten kan nooit geen kwaad. Achteraf hadden in plaats van één wel twee handjes spinazie willen toevoegen. Het verdwijnt gewoon dus bepaal zelf hoeveel groenten je erdoor doen. Dat is het voordeel van onze gerechten. Je kunt je je eigen draai aan geven. Wij hebben gesmuld hiervan en het komt zeker snel weer op tafel!

Wil je nog een andere snelle pasta maken probeer eens de pasta carbonara. Een geweldig en makkelijk recept die ook in 10 minuten klaar is . Dat wil je toch af en toe! Of de makkelijke pasta all’amatriciana. De romige penne alla vodka smaakt ook waanzinnig en super romig met als extraatje parmaham. Ach kijk zelf maar eens rond op de website. Veel van onze recepten zijn snel en gemakkelijk. Niks lekkerder dan snel genieten!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Chorizo

Snijd de worstjes open en haal de inhoud eruit.
Bak dit even.
Laat het uitlekken op keukenpapier.

2
Done
5 minuten

Sjalot en knoflook

Snijd knoflook en sjalot fijn.
Bak zachtjes aan in een eetlepel roomboter.
Voeg dun gesneden puntpaprika toe een fijn gesneden peterselie.

3
Done
10 minuten

Room en kaas

Schenk de slagroom erbij en voeg de parmezaanse kaas toe.
Laat zachtjes doorpruttelen terwijl je de pasta kookt.
Roer de chorizo erdoor.
Als laatste voeg je de spinazie toe. Dit slint behoorlijk dus een extra handje erbij kan geen kwaad!

4
Done

Serveren

Serveer met extra parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Peertjes met gorgonzola en walnoot
Pumpkin spice en witte chocolade koekjes
next
Pumpkinspice en witte chocolade koekjes
previous
Peertjes met gorgonzola en walnoot
Pumpkin spice en witte chocolade koekjes
next
Pumpkinspice en witte chocolade koekjes

Add Your Comment