0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Kippendijen
250 gram Gemengde paddenstoelen mix Ik koop altijd een gemengde mix voor pasta (AH)
1 grote Uien
1 blik Cherry tomaten
Bosje Verse kruiden Tijm, peterselie, rozemarijn
1 klein pakje Kook room
Klein stukje Gorgonzola kaas
naar smaak Zout en peper
2 eetlepel Roomboter
Scheutje Olijfolie
300 gram Pasta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Romige kip met paddenstoelen

Romige kip met paddenstoelen

Romiger kan het niet

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Romige kip met paddenstoelen!

Chicken or Pasta,

Een typisch vak jargon in de KLM vliegwereld, want in de toeristen sectie van het vliegtuig (M-class) , wordt er vaak een keuze aangeboden . Vaak is het een kip met een vegetarische pasta. Laten we dit maar een Crew Favorite noemen want dit comfy gerechtje is kip mèt pasta!

Ohhh over comfy food gesproken, dit is echt lekker. Een gerecht waar je gewoon blij van wordt. Eigenlijk heb ik (José) al vaker gemaakt, maar nog nooit gepost. Toen ik las dat op Pinterest champignon roomsaus helemaal de bom is in 2021, direct gemaakt.

Kip, paddenstoelen natuurlijk tomaatjes, tja daar ben ik dol op en maakt een dish ook zo kleurrijk.
Een stukje gorgonzola erbij is verrukkelijk, maar wanneer dit niet je kaas is neem dan een mildere soort.
Lekker laten sudderen zodat de kippendijen een beetje uit elkaar vallen.  Wij hebben het gegeten met tagliatelle maar met rijst is ook een top combi!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Kip

Strooi zout en peper over de kippendijen.
Bak deze aan beide kanten aan in de roomboter samen met een scheut olijfolie.
Haal de kip uit de pan en zet opzij.

2
Done
15 minuten

Snijden

Snijd je ui in fijne stukjes.
Snijd ook de paddenstoelen mix een iets kleinere stukken.
Bak dit samen met je gesneden kruiden aan, en voeg de kip weer in de pan.
Een beetje zout en peper naar smaak toevoegen.
Tomaten en kookroom erbij, laat dit zachtjes koken samen met een stuk gorgonzola. Wanneer je saus wat indikt is het klaar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Shakshuka met bleekselderij
previous
Shakshuka van geroosterde groenten
Sfoglia ripiena
next
Vegetarische sfoglia ripiena / gevuld bladerdeeg
Shakshuka met bleekselderij
previous
Shakshuka van geroosterde groenten
Sfoglia ripiena
next
Vegetarische sfoglia ripiena / gevuld bladerdeeg

Add Your Comment